Winterjassen voor dames: soorten en stijltips

De aanschaf van een winterjas is vaak best een grote uitgave. Daarom wil je dat deze jas goed zit, en deze jaren mee kan. Om er voor te zorgen dat de jas flatteus, maar ook comfortabel zit, moet je op je figuur letten. Een paar handige tips om te voorkomen dat je opgesloten zit in je eigen jas.

Tip 1: Jas boven de knie

Niet alle vrouwen zijn 1,75 meter. Officieel noemen ontwerpers je ‘klein’ als je onder de 1,65 meter bent. Dat betekent niet dat er geen leuke dames winterjassen te vinden zijn. Kies voor een jas die boven je knie eindigt. Daarmee zorg je voor meer lichaamslengte. Een duidelijke taillering en een ceintuur zorgen er ook voor dat je langer lijkt. Heel belangrijk is om de jas heel eenvoudig te houden.

Natuurlijk hoef je geen hele korte jas te kiezen. Een parka die tot over je heupen komt, zal werkelijk prima staan. En dat is ook nog eens trendy, want een parka is helemaal in, deze winter.

Tip 2: Rondingen?

Ben je eerder rond dan atletisch, dan is dat absoluut geen probleem. Wees trots op je vormen! Je kiest het best voor een overslagmodel met een ceintuur. Wol valt heel soepel, maar is tegelijk ook heerlijk warm. ook met een eenvoudig enkelknoops model kun je niet missen. De jas komt uit op knielengte en heeft natuurlijk ogende schoudervullingen.

Tip 3: Smalle of brede schouders

Dames met smalle schouders kunnen het best kiezen voor een jas met een duidelijke schouderlijn en eventuele schoudervullingen. Ook epauletten werken heel goed voor jou. Brede kragen zorgen ervoor dat je schouders breder lijken. Door er een ceintuur bij te dragen, verleg je de aandacht naar je slanke taille.

Tip 4: Een buikje

Heb je een buikje? Die kun je camoufleren! Niet door een hele warme, dikke winterjas te kopen, maar door rechte enkelknoops modellen uit te zoeken. Jassen met een lichte A-lijn zijn ook perfect. Een jas met een verhoogde mouwinzet en een natuurlijke schouderlijn geven je een slanker silhouet. Perfect!

Tip 5: Wat je zelf wil bepaalt de doorslag

Natuurlijk zijn onze tips maar tips. Luister naar jezelf en bepaal zelf wat je graag wilt dragen. Jij moet je er prettig bij voelen. Een jas met een neutrale kleur gaat langer mee, maar als je je het kunt veroorloven ieder jaar een nieuwe jas te kopen, kun je prima een uitdagende, trendy kleur kiezen.

Dat geldt ook voor de kwaliteit van de jas. Als je niet zo’n groot budget tot je beschikking hebt, kun je een sommetje uit voeren: ‘hoe vaak draag ik de jas, in verhouding tot de prijs?’ Je kunt dan het best een iets duurdere jas kiezen, maar dan hoef je volgend jaar geen nieuwe te kopen. In vergelijking met een jurkje dat je misschien één keer draagt, is een winterjas een hele wijze investering. Die heb je tijdens de koude dagen wel redelijk vaak aan.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.