Uitgelicht: Boucléjas, schippersjas en de gemêleerde jas

Heb je de trenchcoats, parka’s en waterfall coats wel gezien? Als je echt wilt opvallen, of gewoon iets anders wilt dan alle anderen, kun je naar de iets onbekendere jassen kijken. De boucléjas, schippersjas en gemeleerde jas zijn wel iets onbekender, maar zeker niet onbemind. Wij vinden ze echt wat hebben en ontzettend mooi, dus geven we ze een plekje op Jas.nl.

De boucléjas is lekker lang

Bouclé is zowel een techniek als een stof: het wordt gesponnen, met vele kleine cirkeltjes. Om een stof ‘bouclé’ te maken, worden tenminste twee strengen gebruikt. De ene staat strak, de ander zit juist veel losser. Bouclé wordt gemaakt op een holle spindel, die de hele tijd heen en weer draait. Vandaar dat je de ontzettend fijne cirkeltjes in je jas terugziet.

Kenmerkend aan een boucléjas, is dat de winterjas lekker lang is. De winterjas komt tot iets boven je knieën. In de herfst houd je de jas een beetje open, maar voor de winter raden we je aan om de jas te sluiten en zelfs een sjaal toe te voegen. Het staat trendy en flatteus. En niet te vergeten: het is heerlijk warm!

Een schippersjas: juist niet lang

Een schippersjas is niet al te lang, maar komt tot net boven je benen. Perfect om de trend van dit jaar te doorbreken. Je herkent het aan de zes grote knopen op de jas. Het is zowel een nette jas waar je mee naar kantoor kunt, als een jas waarin je ‘s avonds met vrienden uitgaat. Je ziet de schippersjas vaak met een rechtopstaande kraag. Ook handig: deze jas heeft meestal steekzakken.

Zo’n jas bestaat vaak uit wolmix. We zien bij de grote modehuizen dat de schippersjas is opgebouwd uit zo’n 70 procent polyester, 16 procent wol, 7 procent katoen en 7 procent andere vezels. Ga je een schippersjas kopen? Dan is het goed om te weten dat je deze chemisch moet laten reinigen. Dan is de schippersjas een blijvertje, waar je zelfs volgend jaar nog mee op pad kan.

De gemêleerde winterjas

Gemêleerd is een duur, Frans woord voor ‘gemengd’ of veelkleurig. Dan kun je je ook meteen een aardige voorstellen bij een winterjas maken. We komen de jas vooral tegen in het zwart-grijs-wit. Het is een niet al te lange jas, maar toch prima voor de winter. We tippen de jas graag aan ouders, want voor komende winter is dit de perfecte jas voor de kinderen. Het merk Flo heeft bijvoorbeeld een jas in de collectie waarin grijze stof gemêleerd is, voor het extra stoere effect.

En voor mama zelf hebben we ook nog een tip: een volledig gemêleerde jas. Vooral met een visgraat motiefje staat het heel stijlvol. De gemêleerde winterjas heeft een kort kraagje, en een koord om de middel.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.