Winterjastips voor onder de kerstboom

Nu Sinterklaas weer het land uit is, is het tijd voor het volgende feest: Kerstmis. Steeds meer Nederlanders doen aan cadeaus tijdens de kerstdagen. Misschien heb je al een flinke verlanglijst gemaakt of wellicht weet je helemaal niet wat je moet vragen. Denk eens out of the box: wellicht is een mooie fijne warme winterjas een goed cadeau om te vragen aan de Kerstman! In dit artikel geven we je enkele tips voor winterse jassen én accessoires die je onder de boom kunt leggen voor een ander of kunt vragen voor jezelf. 

Fleece, teddy en andere fluffy jassen

Dé trend van het moment is fluffy. Fluffy damesjassen, fluffy kinderjassen en zelfs in de mannencollecties zien we fluffy herenjassen hangen. Hierbij kan het niet zacht genoeg. Een opvallende trend is de fleece trend. Waar men tot dit jaar vaak liever niet gezien wilde worden in een oversized fleece trui is het tegenwoordig een échte must om te hebben. Fleece deed je eerder misschien een beetje denken aan de jaren 80, maar guess what: de jaren 80 zijn back, baby! Het grote voordeel van een fleece jas of trui als jas is dat het betaalbaar is, waardoor het het geschikte cadeau is om te vragen voor Kerstmis.

Heb je een ruimer budget? Dan kun je ook kijken in de collectie teddy coats. Teddy jassen zijn vaak net zo zacht als jassen van fleece, maar misschien net iets minder warm. De winters in Nederland kunnen heel koud zijn, maar op de minder hele koude dagen is een teddy jas echt warm genoeg. Ga je voor een mooie beige jas of kies je voor een andere hippe kleur die bij een teddy coat past? Onze tip: kies in ieder geval voor een jas met natuurlijke kleuren, dat staat het allermooist met een teddy coat. Strik erom en klaar is Kees!

Bodywarmers van teddy

We gaan gewoon nog even door met de teddy trend, want naast fijne teddy jassen en fleece truien zien we nog een andere ontwikkeling met dit materiaal: wat dacht je van een fijne bodywarmer van teddy stof of van fake fur? Fake fur jassen zijn deze winter sowieso ook (weer) hip, maar sommige mensen vinden een hele jas van faux fur van dit materiaal te heftig. In dat geval kun je beter kiezen voor een bodywarmer van deze zachte stof zodat je er iets 'rustigs' onder kunt dragen. 

Een mooie bruine bodywarmer of een andere aardse kleur bodywarmer van dergelijke zachte stoffen biedt namelijk een goede basis voor diverse looks. Het maakt niet uit hoe je dit soort bodywarmers combineert, want er is van alles mogelijk. Combineer de bodywarmer bijvoorbeeld met een lekkere wollen trui voor ultieme warmte of ga voor een minder opvallend sweatshirt, waarbij de nadruk ligt op de trendy bodywarmer. Deze trend geldt overigens niet alleen voor vrouwen: ook heren en kids kunnen deze winter genieten van deze fijne combi.

Overige winterse cadeaus onder de boom

Natuurlijk hoef je niet per se voor een nieuwe winterjas te gaan wanneer je op zoek bent naar een passend cadeau tijdens de Kerst. Je kunt ook voor iets anders winters gaan wat goed matcht bij de winterjas die je al hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een warme gekleurde sjaal? Match je sjaal met je winterjas, zoals een donkerbruine jas met een okergele sjaal of een zwarte jas met een fijne grijze sjaal. Of vraag een lekkere warme muts of een paar handschoenen om je deze winter buiten lekker warm te houden.

Ook leuk: een paar winterse wollen sokken die je onder je huisbroek aan kunt doen wanneer je lekker op de bank naar kerstfilms kijkt. Of vraag een paar heerlijke geurkaarsen, lekkere gezichtsmaskers, een paar repen chocolade en heerlijke producten voor onder de douche. Wat je ook vraagt voor onder de boom, zorg ervoor dat je er winter er knusser, warmer en fijner van wordt zodat je weer helemaal opgeladen bent voor de aankomende lente.

Vorige

Fluffy herenjassen voor de winter

5 december 2019
Volgende

Welke jas draag je op de fiets?

6 december 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.