Winterkamperen: welke winterjas?

Iets wat we steeds vaker zien: men trekt er in de winter op uit om in de natuur te slapen. Met een camper onderweg, in een boshutje in the middle of nowhere en soms zelfs in een tent! Wanneer je een echte outdoorliefhebber bent, weet je waarschijnlijk als geen ander dat je jezelf goed moet inpakken. Slapen in de natuur is hartstikke leuk maar kan ook voor onderkoeling zorgen wanneer je niet de juiste uitrusting hebt. Na de basis van onder andere thermokleding en kwalitatieve schoenen komt de winterjas. Welke winterjas moet je aan tijdens het winterkamperen?

Warmte staat voorop

Natuurlijk kun je een kijkje nemen tussen de dames winterjassen trends van 2017 en 2018 maar het belangrijkste is uiteraard dat je goed op temperatuur blijft. Er zijn verschillende stoffen, materialen en jassen die ervoor zorgen dat jij lekker warm blijft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zogenoemde puffet jacket? Een puffet jacket is een soort bomberjack met verschillende lagen. Die lagen zorgen ervoor dat jij het niet koud krijgt. Combineer de jas met een thermovest, thermoshirt en een hemd en je zult zien dat je lekker warm blijft.

Daarbij is een puffer jacket ook nog eens lichtgewicht, waardoor je de jas amper voelt. Dat is nog eens wat anders dan bijvoorbeeld een leren jas. Leer staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Het materiaal zorgt voor een goede isolatie. Het enige nadeel van een leren jas is dat deze een stuk zwaarder zijn. Wanneer je op één plek blijft met je winterkampeeravontuur is dit geen probleem. In dat geval is een leren winterjas zeker een goede optie om je warm te houden.

Andere stoffen voor je winterjas

Wanneer je toch net iets anders wilt dan de puffy jacket en de leren jas is het aan te raden om een typische outdoorjas te kiezen die waterdicht en winddicht is. Je herkent dergelijke jassen aan de stof waarvan ze gemaakt zijn. Neem bijvoorbeeld nylon of polyester jas die tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Het kan maar zo gebeuren dat je tijdens je kampeersessie een sneeuw- of regenbui op je tentdak krijgt en in dat geval wil je het natuurlijk wel droog houden.

Outdoorjassen zijn in verschillende kleuren te krijgen, zowel in opvallende als minder opvallende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld juist voor felrood of blauw gaan wanneer je op wilt vallen in de natuur. Wil je tijdens je winterkamperen een wild dier zoals een hert of een zwijn spotten? Dan is het natuurlijk aan te raden om een winterjas te kiezen in een kleur die niet tot bijna niet opvalt. Denk hierbij aan donkergroen, bruin of een legerprint. Combineer deze winterjas met andere kleding en accessoires in basic kleuren en het kamperen kan beginnen!

Volgende

Dunne winterjassen voor heren

12 februari 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.