Zo pas je weer in je parka of winterjas

Het is weer de maand van de feestdagen met lekker eten, chocoladeletters, gourmetten, fonduen en een wijntje op zijn tijd. Niets mis mee, maar de kilootjes komen er meestal wel bij. Vervolgens hebben we ook meteen een goed voornemen voor volgend jaar bedacht: gewicht verliezen. Op naar de sportschool! Maar wat als je binnenkort al weer in je winterjas of parka moet passen en die tijd niet hebt? Jas.nl geeft je een aantal tips om weer in je winterjas te passen, zonder dat je daarvoor een heel dieet moet volgen.

Afvallen: de beste manier/oplossing

Een oplossing om weer in je winterjas te passen, is door af te vallen. Dit kan bijvoorbeeld door meer te bewegen. Wij gaan in dit artikel niet dieper in op methodes om af te vallen, maar we raden je aan daarvoor naar een dokter of een andere deskundige te gaan. Er kunnen immers meer redenen zijn waardoor je gewicht opeens is toegenomen. Jas.nl geeft tips bij het kopen van winterjassen, maar geen medisch advies.

Kleding ruimer maken

Op het internet staan veel tips om kledingstukken ruimer te maken. Als je echt niet meer in je parka of winterjas past, is het tijd om een nieuwe te kopen. Maar er is nog hoop: ga bijvoorbeeld eens naar een naaiwinkel of professioneel naaister. Veel kledingstukken kun je laten vermaken. Dat betekent dat je winterjas opnieuw genaaid wordt, waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd.

De winters in Nederland zijn relatief zacht. Een grote, wollen winterjas is daarom in de meeste gevallen niet nodig. Je kunt ervoor kiezen wat wol of andere voering uit de winterjas te laten halen, zodat je een wat flexibeler pasvorm krijgt. Dit is een secuur werkje en dus is het slimst iemand met verstand van zaken dit uit te laten voeren.

Waarom een winterjas niet gemakkelijk te verlengen is

Een winterjas verlengen is nog niet zo eenvoudig. Tegenwoordig zit er niet veel ruimte op de naden van de winterjas, waardoor de kans dat de stof doorscheurt, levensgroot is. Wees dus voorzichtig! Er is maar een optie om een winterjas groter te maken: door alle naden bloot te leggen en los te halen en vervolgens inzetten te maken van een andere stof. Vervolgens pas je de inzetten aan naar het patroon van de winterjas.

Ook hierbij geldt: je moet een goede naaister zijn om dit voor elkaar te krijgen. Als het je niet lukt, hebben we nog twee andere opties: ruilen of een nieuwe kopen. Je zou ook een reparatie kunnen overwegen.

Winterjas ruilen

Waarom niet je winterjas ruilen? Het is een goede oplossing om weer eens een nieuwe winterjas te krijgen die je past, zonder dat je daarvoor veel geld kwijt bent. Regel een winterjas met een maatje meer en je kunt weer jaren vooruit! Tegenwoordig zijn er veel ruilhoekjes online te vinden. Bovendien is online ruilen ook een goede manier om het milieu te sparen.

Nieuwe winterjas kopen

Maar als je echt toe bent aan een nieuwe winterjas, knijp dan een oogje dicht en koop een nieuwe winterjas. Winterjassen zijn er in alle soorten en maten. Zorg er wel voor dat je een winterjas koopt die past bij je huidige figuur. Je kunt natuurlijk altijd een iets grotere winterjas kopen, zodat je volgend jaar niet weer hetzelfde probleem hebt. Een wijdere winterjas is altijd iets flexibeler dan een veel te strakke winterjas. Door accessoires toe te voegen kun je de jas vervolgens passend maken.

Vorige

10x winterjassen onder de 75 euro

29 oktober 2017
Volgende

De perfecte winterjas voor hem

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.