3x mooie combinaties met een leren jas

Als we kijken naar de categorie 'tijdloze jasjes' kunnen we wel constateren dat leren jassen in diverse uitvoeringen en kleuren daar een belangrijk onderdeel van zijn. Waarom dat zo is, is heel simpel: leren jacks zijn ontzettend duurzaam en gaan jaren mee. Daarnaast is de jas goed te combineren in allerlei looks: van klassieke looks tot aan een outfits met een meer speelse touch. We kunnen uren doorpraten over de voordelen van een kwalitatieve leren jas, maar wat we eigenlijk willen weten is: welke combinaties kun je allemaal maken met een leren jas? In dit artikel hebben we drie mooie combinaties voor je verzameld: leren jasjes in een feestelijke look, in een sportieve look en in een alledaagse look. Lees dus gauw verder.

1. Combineer je leren jas in je dagelijkse look

Een mooie leren jas is het perfecte item om je 'gewone' outfit een beetje spice te geven. Er bestaan verschillende soorten leren jasjes waarbij er altijd wel eentje voor welke stijl dan ook te vinden is. In een dagelijkse look zal de focus dan ook voornamelijk liggen op de leren jas, wat zonder twijfel dé eyecatcher is van je gehele outfit. Combineer zo'n lekkere warme jas met een pittig randje bijvoorbeeld met een denim skinny jeans, een wit shirt en een paar witte gympen. Hiermee heb je echt dé look van 2019 te pakken.

Of ga voor een gehele zwarte outfit met een zwarte flared jeans, een zwart coltruitje en een paar zwarte hakken. Draag daarbij een kort leren bikerjack en je hebt een hele toffe look. De heren kunnen in dit geval gaan voor een combinatie met een zwarte skinny jeans en een paar platform sneakers om op die manier dé trend van het moment te volgen. Ook zijn leren jasjes leuk én netjes genoeg om te dragen naar je werk, mits je de jas op de juiste manier combineert. Mix en match bijvoorbeeld met een pantalon en een shirt of blouse om voor een meer nette look te gaan.

2. Leren jasjes voor een feestelijke outfit

Naast de basic look is een leren jas zeker geschikt als fijne toevoeging voor een feestelijke look. Je mag het gerust een hele goede feestjas noemen! Juist omdat leren jassen duurzaam en daarom tijdloos zijn is het een zeer geschikt item voor bijvoorbeeld een feestje, een avondje stappen met vrienden of zelfs een bruiloft. Zo staat een zwart leren jasje te gek boven een pak en is het ook een mooie combinatie met een little black dress en een paar pumps. Wist je dat een leren jack zelfs héél tof en gedurfd is boven een bruidsjurk (zie foto hierboven)?

Ook wanneer je eigen look iets minder feestelijk is kan een leren jas het geheel nog een feestelijk tintje geven. Dit is vooral het geval met gekleurde leren jasjes. Want wat is er nou feestelijker dan een mooie leren rode jas of een trendy saliegroene jas van leer? Een beetje kleur in je jas geeft je totale look sowieso al een vrolijkere uitstraling. Wees niet bang om ook in de winter te kiezen voor kleurrijke jassen; wat betreft ons is dat juist de periode die wel wat meer vrolijkheid en kleur kan gebruiken.

3. Sportieve look maken met leren jassen

Tot slot de laatste combinatie met een mooie leren jas: kies voor de sportieve look. Wat veel mensen vergeten is dat ze met een leren jasje ook absoluut een sportief tintje aan hun look kunnen geven. Ga in dat geval voor het juiste model leren jasje, zoals een vintage winterjas of een retro sportjasje gemaakt van leer. Een vintage leren jas is meestal een beetje een oversized jas met of zonder tailleriem. Denk bijvoorbeeld aan de leren jassen die men in de jaren 60 en 70 droeg: stuk voor stuk toffe exemplaren met een heerlijk ouderwets randje.

Draag dergelijke jassen met mooie witte sneakers die ook best iets classics mogen hebben. Kies bijvoorbeeld voor de classics van adidas of ga voor een retro model van Nike, adidas of ASICS. Veel sportmerken hebben naast hun nieuwste modellen de eerste uitvoering sneakers op voorraad die - uiteraard - gemaakt zijn van de beste materialen en vandaag de dag misschien wel net zo lang meegaan als je leren jas. Extra leuk bij deze sporty look: voor de dames een mom jeans en voor de heren een ouderwetse Levi's jeans. 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.