Oranje jassen combineren in je look

Er is binnenkort weer een feestdag: Koningsdag staat namelijk voor de deur. Hoewel we het wel eens beter hebben gehad wat betreft de weersvoorspellingen is er alsnog genoeg te doen in ons land. Vier jij ook Koningsdag morgen? Dan is het aan te raden om je warm genoeg aan te kleden zodat je de hele dag door kunt feesten. Misschien kun je voor de gelegenheid wel een speciale oranje jas of een mooie oranje trui dragen! In dit artikel lees je meer over het dragen en combineren van een oranje tussenjas: zolang je voor een warme en kleurrijke jas kiest zit jij morgen wel goed.

Warm blijven tijdens Koningsdag: tips

Voordat we je meer vertellen over oranje jassen en de combinaties hiermee geven we je enkele tips om warm te blijven op een frisse lentedag. Het belangrijkste is om met laagjes te werken, zodat je een laagje uit kunt doen of juist aan kunt trekken. Neem daarom een rugzak mee waarin je een extra vest (of sjaal) kunt doen voor het geval je het kouder krijgt dan je had gedacht. Draag als basis een thermoshirt of een sportshirtje met een trui of een vest. Natuurlijk kun je hier hierbij laten, maar voor wat extra warmte raden we een gewatteerde jas aan zoals een gewatteerd bomberjack of een lekkere warme softshell jas.

Wellicht moet je er ook even over nadenken om een regenjas aan te doen morgen; er staan namelijk wat buien voorspeld. Gelukkig hebben diverse webshops te gekke gewatteerde regenjassen in allerlei kleuren en pasvormen voor je beschikbaar. Van roze regenjassen tot aan oranje exemplaren en van donkergroene jassen tot aan poederblauwe regenjassen. Kies een kleur die bij je past of ga lekker in het thema en ga voor een oranje jas. Draag daarbij een extra sjaal of denk aan een muts of een haar-/hoofdband en je blijft gegarandeerd warm. Extra tip: ga niet op één plek stilstaan voor lange tijd, maar loop rond.

Combineren van oranje jassen

Nu komen we bij het volgende punt, want we snappen helemaal dat oranje niet jouw basiskleur is. Misschien draag je de kleur echt alleen maar één keer per jaar of wellicht weet je niet zo goed hoe je oranje op een mooie manier moet combineren. No worries; oranje is een bijzondere kleur die je met heel veel andere kleuren kunt matchen. Een hele goede combinatie is bijvoorbeeld feloranje met feldonkerblauw. Deze combinatie is op de een of andere manier opvallend en knallend en daarmee een goede combi voor een feestelijke dag als Koningsdag.

Ook donkergroen of mosgroen zijn kleuren die je goed kunt combineren met oranje. Hierbij geldt direct dat iedere natuurkleur een fijne match is met oranje, helemaal wanneer het om een wat meer donkere kleur oranje gaat. Je hoeft immers niet per se te gaan voor feloranje wanneer je dat niet zo mooi vindt! Iedere tinten oranje zijn welkom op Koningsdag. Wil je voor een kleurrijke jas in combinatie met een kleurrijk geheel gaan? Combineer oranje in dat geval met geel of rood. Grote kans dat je heerlijk opvalt met deze kleurencombinatie! 

Oranje met hedendaagse trends

Wist je dat je oranje jassen ook goed kunt combineren met enkele trends die helemaal hot zijn op het moment? Wat dacht je bijvoorbeeld van de urban jungle trend? Groen is, zoals we hierboven schreven, een hele fijne match met oranje. Haal de bladeren en de jungleprint dus maar tevoorschijn en maak een flitsende combinatie met oranje. Wanneer je niet over the top wilt gaan met oranje is dit dus een hele goede tip om alsnog een beetje oranje te mengen in je look. Uiteraard kun je ook kiezen voor een basic groene, grijze of zwarte jas met een oranje detail.

Liever niet meedoen met de oranje trend? Niet iedereen vindt oranje een geslaagde kleur. Gelukkig kun je alsnog trendy eruitzien en warm blijven met andere toffe jassen. Draag bijvoorbeeld een spijkerjas met fake fur vulling om het niet koud te krijgen of kies voor een hippe trenchcoat in een aardse kleur. Ook kun je alsnog je liefde voor Koningsdag laten zien met een rood-wit-blauw combinatie of een sportjasje in deze kleuren. Tot slot: een voetbalshirt van het Nederland elftal is uiteraard ook altijd een prima plan op zo'n nationale feestdag. Waar je ook voor kiest: zorg ervoor dat je in ieder geval lekker warm blijft en je hebt een heerlijke dag. Veel plezier!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.