3x stijlen bodywarmers die niet mogen ontbreken in je look

Bodywarmers? De kans is groot dat je ze jaren geleden echt niet wilde dragen. Daar piep je nu misschien wel anders over: de bodywarmer is namelijk helemaal terug. Het leuke van deze bijzondere jas is dat 'ie zowel voor mannen, vrouwen én kinderen te koop is. Daarom bespreken we in dit artikel drie verschillende stijlen hoe je een bodywarmer kunt dragen voor dames, heren en kids. Zo kom je met het hele gezin trendy de lente door!

Bodywarmers voor vrouwen: check deze stijlen

Het is met name in de damescollectie waar we veel diversiteit zien wanneer het om bodywarmers gaat. Hier gaat het namelijk alle kanten op: van boho en vintage stijlen tot aan de meer stijlvolle looks. Een van de looks die we vanaf deze lente terug gaan zien, is de look met een boho waist coat. Dat klinkt heel hip (is het stiekem ook wel), maar het is vooral heel handig. Een perfecte boho waist coat is bijvoorbeeld een wollige of een harige bodywarmer die je op jurkjes, truien en shirts kunt dragen. Het voordeel van zo'n exemplaar is dat ze op heel veel looks kunnen en dat ze lekker warm zijn als jas.

Niet iedere vrouw is fan van zo'n bohemian look. Ben je echter wel op zoek naar een mooie bodywarmer? Misschien is dan een denim bodywarmer iets voor jou - deze variant is namelijk ook enorm goed te combineren in verschillende stijlen. Zo draag je een spijkerstoffen exemplaar goed op een shirtje en een skinny jeans, maar staat 'ie ook perfect op een jurkje. Wanneer je het liefst voor een nette look wilt gaan, is het aan te raden om voor een zwarte gewatteerde bodywarmer te gaan. Zo'n bodywarmer past ook heel goed op een meer sportieve outfit.

Hoe dragen mannen de bodywarmer in 2021?

Ook binnen de modecollecties voor mannen zijn heel wat bodywarmers te ontdekken. Waar de focus bij vrouwen op een mix tussen boho en stijlvol ligt, gaat het bij de heren juist meer om een sportieve look. In die collecties zien we bijvoorbeeld veel gewatteerde bodywarmers in donkere kleuren, waarvan de één meer voering heeft dan de ander. De gevoerde variant is ideaal voor het vroege voorjaar waarin de dagen fris kunnen zijn. De dunnere bodywarmer draag je op frisse lentedagen in april en mei - deze kun je op warme dagen lekker open dragen. Voor welke kleur bodywarmer je moet gaan? Denk aan donkerblauw of donkergrijs.

Of kies juist voor een frisse, vrolijke kleur om de lente te verwelkomen. Hierbij kun je denken aan lichtgroen, okergeel of misschien zelfs rood of oranje. Vermijd felle kleuren in je voorjaarslook van 2021 en kies liever voor de meer warme tinten. Aarderood of donkeroranje zijn kleuren die enorm goed matchen bij je outfit in de lente. Wil je liever toch voor een andere bodywarmer dan voor een gewatteerde bodywarmer gaan? Misschien is dan een fleece of teddy bodywarmer iets voor jou. Die stijl past alsnog in de boho stijl zoals we die hierboven beschreven bij de bodywarmers voor vrouwen.

Bodywarmers voor kinderen in de lente

Voor kinderen is het dragen van een bodywarmer ideaal. Zo'n jas is namelijk precies warm én koud genoeg voor het voorjaar. Omdat een bodywarmer de kern van het bovenlichaam warm houdt, zul je zien dat je kindje het niet zo snel koud krijgt. Onze tip? Koop een comfortabele bodywarmer waarin je kind zich goed kan bewegen. Rennen, ravotten, klimmen en klauteren moet immers wel goed kunnen. Voor kids zien we heel wat verschillende bodywarmers. Voor de jongens is er bijvoorbeeld dezelfde stijl als voor de heren: veel gevoerde bodywarmers met een sportieve look. Deze komen in allerlei kleuren, maar donkerblauw, donkergroen en geel zijn toch wel de kleuren die het meest voorkomen.

Bij de meisjes zien we hele andere soorten bodywarmers. Daar staan zachte, wollige bodywarmers centraal. Kies bijvoorbeeld voor een teddy bodywarmer met knopen of voor een wollige bodywarmer met een rits en capuchon. Dit soort hippie-achtige bodywarmers staan heel goed op jurkjes, maar zorgen ook voor een stoere look in combinatie met een jeans en een trui. Ga je liever voor een bodywarmer die iets minder warm is? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor gevoerde of gewatteerde bodywarmers voor meisjes. Ook daarin is een enorm aanbod meisjesjassen te koop voor ieder soort kind.

Vragen en antwoorden omtrent bodywarmers voor hem, haar en kinderen

We kunnen het ons voorstellen dat je een of meerdere vragen hebt over deze trend. Bodywarmers zijn immers weer heel wat anders dan een standaard tussenjas. Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld.

📏 Wat is de lengte van de bodywarmers die nu hip zijn?

Dat is het leuke: dat maakt niet zoveel uit. Bodywarmers zijn er in verschillende lengtes. Zo kun je voor een hele korte gaan of juist voor een bodywarmer die over je billen valt. Beide lengtes zijn ontzettend leuk en hip.

🤠 Kies ik voor een bodywarmer met of zonder capuchon?

Die keuze ligt helemaal bij jou. Ben je een koukleum dan kan een capuchon nog wel eens van pas komen. 

🏠 Kan ik een bodywarmer ook in huis dragen?

Dat kan zeker! Het kan wel zijn dat zo'n bodywarmer op warme dagen binnen een beetje te warm is. Op koude voorjaarsdagen of winterse dagen is een bodywarmer binnenshuis hartstikke lekker. Wat ook leuk is, is dat zo'n item heel tof staat op jurken en tunieken.

👶 Zijn er ook bodywarmers voor baby's te koop?

Ja, er zijn bodywarmers voor baby's te koop. Deze komen meestal in fijne warme of juist felle kleuren. Ook zijn er veel varianten te koop met leuke printjes van dieren en natuur. 

🈹 Wanneer kan ik een bodywarmer met korting kopen?

Bodywarmers worden het hele jaar door verkocht. Dat betekent dat ze ook regelmatig met korting te koop zijn. In de zomer is zo'n bodywarmer meestal te warm en hartje winter draag je ook liever een warme winterjas. Kijk dus zeker in deze seizoenen wanneer je een voordelige bodywarmer wilt scoren.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.