Deze jassen dragen mannen dit voorjaar

Hoera voor de lente! Het voorjaar zit er nu echt aan te komen. Na een fijne winter met sneeuw en donkere dagen kunnen de gewatteerde winterjassen de kast in. Het is tijd om je jas voor het voorjaar tevoorschijn te toveren of om een nieuwe tussenjas te scoren voor de lente. Net als ieder jaar zijn er zowel voor mannen als voor vrouwen diverse trends te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee naar een aantal te gekke jassentrends voor mannen in het voorjaar van 2021. 

Houthakkersjassen voor mannen

Een van de nieuwere (en tegelijkertijd toch ook oude) trends dit jaar is die van de houthakkersjas voor heren. Je kent ze vast nog wel van vroeger: houthakkersblouses die in de jaren 90 massaal gedragen werden over bandshirts en witte hemden. Tegenwoordig zien we dit soort blouses in een gewatteerde vorm in de (web)winkels hangen - een dikkere blouse als jas. Het leuke is dat we dit soort tussenjassen niet alleen bij de mannen zien dit voorjaar; bij vrouwen zijn er ook enkele van dit soort stoere jassen te ontdekken. Vrouwen dragen zo'n oversized blouse of jas immers heel goed op jeans én panty's.

Terug naar de houthakkersjas voor mannen; want waar moet je precies aan denken? Dit soort jassen zijn van 'gewone' lengte en komen vaak net boven de billen. Ze beschikken over grote zwart met rode ruiten en hebben knopen om de jas dicht te kunnen doen. Inmiddels zijn er ook andere varianten beschikbaar, zoals zwart met beige ruiten of zwart met grijze ruiten. De good old zwart met rode combinatie is echter wel de traditionele combi. Combineer een houthakkersjas op een stoere jeans met een paar veterschoenen of met een zwarte skinny jeans en een paar sneaker. Deze jas kun je in diverse stijlen combineren - dat maakt de jas zó leuk!

Mannentrends: capuchonjassen voor de lente

Wat zo fijn is aan het houthakkerjack is dat het de ideale toevoeging is aan een casual, sportieve én nette look. Met zo'n jas maak je je outfit altijd net iets speelser. Dat geldt in een bepaalde mate ook voor de capuchonjas; een andere trend die we deze lente terug gaan zien bij heren. Hierbij moet je denken aan een hele simpele ietwat dunne jas met capuchon. Je kunt de jas wel een beetje vergelijken met een typisch sportjasje qua materiaal. Dit soort materiaal zorgt ervoor dat je warm blijft, zonder dat je het direct heel heet hebt. Dat is ideaal voor zo'n tussenseizoen als de lente.

Capuchonjassen komen in verschillende kleuren en pasvormen. De meeste van dit soort jassen zijn van een normale lengte - dat betekent dat ze tot net op of over je billen vallen. Ze zijn vooral te koop in donkere kleuren, zoals donkerblauw, grijs en zwart. Je combineert ze met een jeans en een paar witte sneakers of juist met een paar skateschoenen, zoals de exemplaren van Vans. Ga je liever voor een andere look? Draag een capuchonjas dan boven je chinobroek met een paar veterschoenen eronder. Met zo'n jasje maak je je nette look net iets meer casual. Ga je liever voor een jasje zonder capuchon? Kies dan voor een bomberjack dat niet gewatteerd is.

Utility wear jassen voor mannen

Tot slot is er nog een interessante trend te noemen die we enkele jaren geleden ook al eens zagen: de trend van utility wear. In zekere zin passen de houthakkersjassen wel binnen deze stijl, wanneer je kijkt naar de basis. Utility wear is namelijk kleding, waaronder jassen, die ooit gebruikt werden of worden in het werkleven. Hierbij moet je denken aan pilotenjassen, safari-jassen en bodywarmers, vissersjassen en boilersuits. Kortom: kleding en jassen die ergens in een branche worden gebruikt als functionele jas. In fashion hoeft het natuurlijk niet functioneel te zijn; daar staat het uiterlijk van zo'n jas voorop. Bij de mannen zien we dit voorjaar weer diverse vormen van utility wear terug in de jassencollecties.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een camelkleurige of zandkleurige jas met zakken? Denk hierbij aan zo'n jas of mouwloze jas die men in de jungle of het regenwoud draagt. Dat soort jassen staan te gek boven een sweater en een lichte jeans met gaten. Of ga juist voor de marinierslook en kies voor een mooie donkerblauwe caban. Let wel op dat cabans op een echt warme voorjaarsdag misschien te warm zullen zijn. Ben je alles behalve een koukleum? Laat dan de caban links liggen en ga voor een andere werkjas in een natuurlijke kleur. Wil je meer weten over deze stijl? Hier lees je meer over utility wear.

Vragen omtrent voorjaarsjassen voor mannen in 2021

Heb je nog een vraag over een van de bovenstaande trends? Of wil je weten welke jassen er nog meer hip zijn deze lente? Kijk dan eerst naar de meest gestelde vragen met antwoorden hieronder. We hebben een aantal vragen voor je verzameld:

🌧️ Welke soort regenjassen zijn hip voor de lente van 2021?

Nederlandse lentes bestaan uit zonnige dagen én regenachtig dagen. Daarom is het verstandig om goed voorbereid te zijn op eventuele regenbuien. Schaf een mooie utility wear regenjas aan, zoals een lange gele vissersjas of een waterdichte beige trenchcoat.

🎨 Wat zijn de trendkleuren van het voorjaar van 2021?

Er is een groot aantal prachtige kleuren te ontdekken in het voorjaar van 2021. Ga het liefst voor warme natuurlijke kleuren, zoals roest, warm geel en aardekleur. Of kiest juist voor een frisse tint blauw zoals French Blue of Cerulean. Opvallend is de kleur kuikentjesgeel deze lente.

👨 Wat voor een type man moet je zijn voor een houthakkersjas?

Heel eerlijk? Het maakt niet uit wat voor een type man je bent. Als jij de stijl jas mooi vindt en de jas op een te gekke manier weet te combineren, is zo'n jas voor iedereen geschikt. Kies vooral voor een exemplaar dat jij mooi vindt en staar niet blind op wat wel of niet past.

🧥 Zijn lange jassen ook hip dit voorjaar?

Waar lange jassen vorige zomer en lente heel hip waren zien we die deze lente minder. Natuurlijk zijn er nog wel hier en daar wat lange jassen te koop, maar de focus ligt in 2021 meer op normale lengtes: tot of net over je billen. Uiteraard kun je wel gewoon een lange jas dragen als je dat wilt.

⭐ Kan ik deze lente ook een tussenjas met print kopen?

Dit voorjaar zijn er vooral veel effen jassen voor mannen te koop. De houthakkersjassen hebben natuurlijk wel een print met grote ruiten. Ook zien we wat nettere jassen zoals colberts die over deze print maar dan fijner beschikken. Voor de rest draait het vooral over effen jassen en warme kleuren.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.