Alles wat je moet weten over de lammy coat

De ideale winterjas, bestaat die? Jazeker. Hoewel het natuurlijk heel subjectief is wat nou precies de perfecte winterjas is hebben wij in ieder geval een goede middenweg gevonden: de lammy coat, ook wel een lammy jas genoemd. Lammy coats zijn heerlijk warm door de kwalitatieve voering en kunnen daardoor zeker al in de herfst gedragen worden. Het leuke is dat we deze jas in het najaar van 2019 weer gaan zien. Lammy coats zijn niet dé trendjassen van dit naseizoen, maar mogen zeker niet ontbreken in de collecties. Waarom je zou moeten kiezen voor een lammy coat en wat je echt moet weten over deze jas lees je in dit artikel.

Wat is een lammy coat?

Een lammy coat is een hele zachte jas die bedoeld is om jou lekker warm te houden. Het grappige van deze jas is dat we de jas al langs zagen komen in de jaren 70. Hippies omarmden deze heerlijke comfortabele jas. De lammy coat komt heeft oorspronkelijk Afghaanse wortels, waar de jas vooral werd gebruikt om goed warm te blijven in de winter. Omdat de échte lammy coat beide kanten van een dierenhuid gebruikt, zowel de daadwerkelijke huid als de vacht, is het de ideale warme winterjas. Anno 2019 zijn er - gelukkig - veel varianten beschikbaar die niet gemaakt zijn van dierenhuid, maar van andere materialen die lekker warm en stevig zijn.

Natuurlijk bestaan er nog steeds lammy coats die wel van dierenhuiden worden gemaakt. Wat hierbij goed is om te weten, is dat er een groot verschil te vinden is met hoe bontjassen tot stand komen. Lammy coats en leren jassen worden gemaakt van de restanten van de vleesproductie, terwijl bij bontjassen dieren echt gedood worden om hun vacht. Uiteraard kan dit alsnog een reden voor je zijn om voor een ander materiaal lammy coat te gaan. Omdat de lammy coat in de jaren 70 ontzettend populair was, zien we dat de lammy coats vandaag de dag nog wel iets weg hebben van die retro jassen van toen. Denk hierbij aan natuurlijke kleuren, jassen met bloemenprints, diverse kleuren en verschillende pasvormen. Lammy coats bestaan in korte varianten, maar zijn extra lekker warm wanneer je ze in een lange variant aanschaft.

Voordelen van een lammy coat

Er zijn heel veel voordelen te vinden aan de lammy coat. Het grootste voordeel is in ieder geval dat de jas je heerlijk warm houdt. Herfst in Nederland kan onstuimig zijn, maar ook heel zacht. Gelukkig is een lammy coat multi-inzetbaar en kun je de warme jas ook gewoon in de winter dragen. Nog zo'n voordeel van de lammy coat is dat ze in verschillende pasvormen te koop zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een lange winterjas en wil je net iets anders dan anders? Dan is een lange lammy coat misschien dé jas voor jou! De jas is ook gewoon verkrijgbaar in een korter model en in een mooie middenlengte.

Daarnaast zijn lammy coats tijdloos, hoewel we wel zien dat de jas niet per se iedere winter in het modebeeld is. Dat geeft niets: juist omdat de jas zo heerlijk warm is en omdat de lammy coat verkrijgbaar is in diverse lengtes kun je de jas iedere winter uit de kast halen. De lammy coat is sinds de jaren 70 al niet meer weg te denken uit de collectie winterjassen en is daarom zeker de investering waard. Wanneer je voor een echte lammy coat gaat, kies je voor een duurdere jas. Zolang je de jas goed verzorgt, kun je echt jaren tot tientallen jaren met een lammy coat. Kortom: genoeg voordelen om een lammy coat te kopen.

Lammy coat combineren in je look

Ben je al overtuigd en wil je ook graag een lammy coat kopen? Maar weet je nog niet zo goed hoe je de jas moet combineren? No worries: wij hebben de tips. Met een lammy coat voeg je een stijlvol item toe aan je look. Het is niet voor niets zo dat deze jas helemaal in de stijl van Maxima past! Ook zij draagt met regelmaat een kwalitatieve lammy coat of andere wollen winterjas om lekker warm te blijven in de winter. Daarom staat een lammy ook hartstikke goed in een meer nette look. Draag je bijvoorbeeld veel jurkjes, rokken of nette broeken? In dat geval is een lange lammy coat hét item om de look mee af te maken.

Een nette of classic look is helemaal niet verplicht met een lammy coat. Juist daarom is de jas nu zo populair bij de Nederlandse vrouw. Vrouwen in Nederland houden namelijk van comfort en gemak, maar willen er daarbij wel fashionable uitzien. Daarbij is een lammy perfect! De jas staat namelijk hartstikke top bij een skinny jeans en een paar witte of gekleurde sneakers. Ook kun je de jas met andere trends combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tijgerprint lammy jas? Tijgerprint jassen zijn helemaal hot deze herfst en passen precies goed in combinatie met deze jas. Ga ervoor!

Vorige

Kleur van het najaar: beige

28 augustus 2019
Volgende

Jassen in de stijl van Brad Pitt

29 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.