Kleur van het najaar: beige

Ook al weten we natuurlijk niet wat de rest van de nazomer gaat doen, is het zeker al tijd om naar de najaarstrends te kijken. Wat hierbij opvalt is de keuze in kleuren: we zien ontzettend veel warme kleuren terug, kleuren die stuk voor stuk goed bij de herfst passen. Hiermee combineren we andere kleuren, waarbij de kleur beige een belangrijke rol speelt. Voor ons is beige misschien wel dé kleur van het najaar. Waarom dat zo is? Simpel: beige is een natuurlijke kleur die je goed kunt combineren in verschillende looks. De kleur straalt rust uit en geeft je outfit stijl. Lees hier meer over de trendkleur beige.

Voordelen van de kleur beige

Beige mogen we best zien als een soort kameleonkleur die op verschillende manieren te combineren is. Het is net iets warmer dan wit, maar wordt nergens héél warm. Toch past deze kleur heel goed in de najaarskleuren die we in de herfst gaan zien. Dat is direct het grootste voordeel van beige: het is een kleur waarmee je veel andere kleuren kunt combineren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie combinatie van beige met terra cotta of een kleurrijke combinatie van beige met oranje, rood of zelfs roze. Het kan allemaal!

Een ander groot voordeel van de kleur beige is dat het van iedere look een stijlvolle look kunt maken. Draag bijvoorbeeld een beige trenchcoat over een normaal gesproken saaie outfit en je maakt van niets iets. Of ga voor een mooie lange jas waaronder je een chinobroek draagt met een paar pumps of voor de heren: een paar veterschoenen. Beige is voor zowel herenjassen als damesjassen de juiste keuze wanneer je op zoek bent naar een nette kleur, zonder dat het direct een saaie kleur is. Vergeet dus zwarte jassen en ga voor een beetje kleur dit najaar.

Kleurencombinaties met beige

We kunnen het ons voorstellen wanneer je nog niet direct verliefd bent op deze neutrale, doch fijne kleur. Dat komt omdat beige door veel mensen vaak als een hele basic en vooral saaie kleur wordt gezien. Wat ons betreft is dat zonde, omdat je zoveel met deze kleur kunt. Er zijn ontzettend veel kleurencombinaties mogelijk, ook wanneer je beige niet alleen wilt combineren met dé najaarskleuren van dit moment. Voor de zonnige herfstdagen is beige met wit bijvoorbeeld een goed idee. Ga voor een beige mantel met daaronder een witte pantalon en een lichtgekleurde blouse of kies voor een beige teddy coat in combinatie met een wit shirt en een jeans.

Ook een echte aanrader: combineer beige met een diepe kleur blauw. Denk bijvoorbeeld aan zeeblauw, marineblauw en turquoise. Marineblauwe jassen met beige details zijn bijvoorbeeld helemaal trendy. Of ga voor een combinatie van een blauw bomberjack met een beige sjaal of een beige trui. Deze kleuren matchen wonderbaarlijk goed bij elkaar, waarschijnlijk nog beter dan je in eerste instantie gedacht had! Daarnaast kan beige ook goed met zwart en een donkerrode kleur. Mix en match en je zult er zelf achter komen welke kleuren het beste bij jou passen.

Hoe kies je de juiste tint beige?

Wat veel mensen niet weten is dat beige uit meerdere tinten bestaat. Je noemt de kleur ook wel zandkleur of ecru; hierin zijn zowel donkere tinten als meer lichte tinten te onderscheiden. Het bijzondere is dat beige tot de bruine kleuren behoort: een warme kleur, die daardoor weliswaar ook weleens als een beetje saai wordt gezien. Daarom is het verstandig om voor de juiste tint beige te gaan, de tint die het beste bij je huid past. Het grappige aspect is dat je hierbij niet alleen op de kleur moet letten, maar ook op het soort materiaal. Een katoenen beige jas of een beige jas van zijde is bijvoorbeeld al snel stijlvoller dan een jas van een stug goedkoop materiaal. 

Ook is het goed om te letten op de kleur van je huid. Beschik je over een koelere huidskleur, dan zal een koelere tint beige je beter staan dan een warme tint. Warm beige maakt je koelere huid sneller flets evenals het feit dat koeler beige een warmere huidskleur minder goed zal staan. Onder koeler beige verstaan we beige dat meer neigt naar een roze-achtige kleur; warm beige heeft een beetje een gelige ondertoon. Als je niet weet welke kleur huid jij hebt, koel of warm, kun je het beste een paar verschillende tinten beige jassen passen om zo tot de beste combinatie te komen.

Volgende

Alles wat je moet weten over de lammy coat

29 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.