Jassen in de stijl van Brad Pitt

Acteur Brad Pitt is al jaren populair: vrouwen willen met hem zijn, mannen willen hém zijn. Met de nieuwste film waar hij in speelt nog vers in de bioscoop (Once Upon A Time in Hollywood van Tarantino) vond de redactie van Jas.nl het een leuk idee om zijn stijl eens nader te bekijken. Hoe kan het dat één acteur al jarenlang populair is bij een groot deel van de hele wereld? En wat kun je als man zelf doen om er een beetje uit te zien zoals de Amerikaanse acteur? Zijn looks kunnen we je niet geven, maar een deel van zijn stijl wel. Daarom hebben we in dit artikel enkele herenjassen trends voor je verzameld waarin Brad straalt en waarin ook jij kunt shinen.

De stijl van Brad Pitt

Brad Pitt heeft een diverse stijl. Zo zagen we hem op de première van Once Upon A Time in Hollywood in een zeer opvallende outfit: beige, beige en nog eens beige. Even eerder hebben wij beige uitgekozen als een van dé kleuren van het najaar, dus we zijn zeker niet teleurgesteld. Beige jassen zijn namelijk helemaal hip en Brad weet daar met een mooi pak en een strohoed goed op in te spelen. Deze nette stijl past hem sowieso best goed. Naar premières en andere belangrijke events kleedt hij zich dan ook classy en netjes. 

Zou je hem op een doodnormale dag tegenkomen dan is hij niet altijd even netjes gekleed. Zo zie je maar weer dat ook Brad Pitt gewoon een mens is ;-) Op die momenten is de goedlachse acteur meer van een basic en casual stijl. Denk aan spijkerbroeken in combinatie met marineblauwe jasjes of zwarte colberts en aan jeans met een losse blouse en soms zelfs een los katoenen sjaaltje. Ook draagt hij daarbij regelmatig een pet of een hoed om het geheel af te maken of om die nonchalante look extra te benadrukken.

Ga voor de nette Brad Pitt look

Kort gezegd heeft Brad Pitt dus twee soorten looks, waarvan een nette en klassieke look er één is. Dat moet ook wel wanneer je zo in the picture staat en regelmatig belangrijke evenementen moet bezoeken. Ben je fan van die kant van de acteur dan is het aan te raden om een goede colbert of een kwalitatieve blazer aan te schaffen. Of je voor een blazer of juist voor een colbert kiest, ligt helemaal aan hoe netjes je het geheel wilt hebben. Er is namelijk zeker een verschil te zien tussen colberts en blazers. Kies hierbij voor donkere kleuren of ga juist voor meer aardse kleuren, zoals beige jassen of andere jassen in natuurlijke kleuren.

Ook draagt Brad Pitt regelmatig een pak. Hierbij valt het op dat hij vaak voor standaard zwarte pakken gaat, zonder daarbij flink uit te pakken. Dat heeft hij ook niet nodig; soms is een 'gewoon' pak voldoende om er goed uit te zien. Brad Pitt is dus niet echt van de opvallende bombastische jasjes of andere hysterische looks. Hij gaat liever voor een rustige look met natuurlijke kleuren, fijne materialen en een casual uitstraling. Juist die simpelheid maakt een look voor mannen stijlvol.

Casual Brad Pitt met deze tips

Uiteraard draagt Brad Pitt niet alleen nette kleding, hij wordt ook regelmatig gespot in een meer casual look. Ook hierbij valt het op dat Brad Pitt anders is dan de andere sterren uit Amerika. Waar de outfits en jassen van Amerikaanse sterren normaal juist vaak opvallen, heeft Pitt dit allemaal niet nodig. Hij hoeft niet meer op te vallen, omdat hij zichzelf door de jaren heen al heeft bewezen. Dat is wel zo prettig wanneer je sowieso al meer van een rustige en basic look bent. Kies bijvoorbeeld voor een kwalitatieve spijkerjas in combinatie met een bruine broek en een paar sneakers en je bent al goed op weg.

Of ga voor een effen trui boven een goede denim en draag daar overheen een goede leren jas. Brad is vooral fan van bruine leren jasjes in combinatie met deze look. Het fijne van bruine jassen is dat ze in ieder seizoen goed te combineren zijn. Met name het najaar is perfect voor deze donkere doch warme kleur. Bruin kun je goed combineren met spijkerbroeken, witte shirts, beige blouses en meer van dat. Ben je dus fan van de meer natuurlijke look? Dan zit je met deze stijl à la Brad Pitt helemaal goed. Wellicht wordt je zelf nog wel een beroemde acteur ;).

Volgende

De herfstjas voor jou: een cape

30 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.