Cape als winterjas voor dames

Vind je het als vrouw lastig om voor de winter een goede winterjas te scoren? En weet je vooral niet wat bij je past, maar wil je wel graag iets nieuws en modieus? Misschien is een cape als winterjas dan iets voor jou. Een cape valt absoluut in de categorie minimalistische winterjassen en wij zijn er gek op! Waarom? Heel simpel: het staat stijlvol, het zit lekker én je steelt de show met een bijzondere winterjas. In dit artikel lees je meer over de cape als winterjas. Lees dus gauw verder.

Waarom een cape als winterjas?

Misschien vraag je je af hoe je in hemelsnaam een cape als winterjas moet gebruiken. Dat is eigenlijk heel gemakkelijk: je trekt hem aan en je combineert de cape net zoals je anders met een ‘gewone’ winterjas had gedaan. Het bijzondere aspect van een cape als winterjas is dat het een unieke winterjas is waarmee je opvalt. Daarnaast is een cape over het algemeen niet té warm, waardoor het ook ideaal te dragen is als tussenjas. Wordt het toch een dagje wat kouder, dan draag je de cape gewoon met een lekkere dikke trui. Het kan allemaal!

Een andere reden waarom je écht een cape als winterjas moet hebben is dat een cape ontzettend comfortabel zit en je echt heel goed warm houdt. Ten opzichte van een gewone winterjas doe je de cape anders aan. Je trekt het geheel namelijk over je hoofd, waardoor je nek en schouders direct al goed bedekt zijn met de dikke stof. Hierdoor is een cape ideaal wanneer je bijvoorbeeld veel fietst of fietsend naar werk gaat. Wist je dat sommige mensen zelfs een cape onder een winterjas dragen om zo extra warm te blijven? Kies je voor een cape als winterjas dan moet je er wel voor zorgen dat het materiaal lekker dik is, zodat je niet per se een extra winterjas nodig hebt.

Combineren van een cape

Het combineren van een cape is helemaal niet moeilijk, maar wel even iets anders dan het combineren van je winterjas in je gewone look. Een cape valt dus over je hoofd en heeft daardoor een iets andere look dan een normale jas. Gelukkig kun je je outfit daar gewoon op aanpassen, zodat het geheel mooi en trendy blijft. Een cape is ideaal wanneer je veel rokken en jurken draagt, omdat de cape daar precies overheen valt. Dat is bij een lange winterjas natuurlijk ook zo, maar je zult zien dat het geheel er met een cape heel classy en feestelijk uitziet.

Bij een jurk of een rok kun je gerust kiezen voor een langere cape. Bij een broek of een pantalon kan dat ook, hoewel een kortere cape daar misschien net iets beter bij matcht. Op die manier ontstaan er lagen zonder dat het geheel te heftig wordt. Heb je een strakkere broek of een legging aan? Dan is een lange cape juist wel weer mooi. Wat leuk is om te weten voordat je op jacht gaat naar de perfecte cape is dat capes gemaakt worden van verschillende stoffen en materialen. Zo heb je de grove wollen capes en bestaan er zelfs gehaakte capes! Natuurlijk heb je ook meer ‘standaard’ materialen zoals polyester. Kies zelf welke stof het beste bij jou past.

Ook bij Jas.nl beschikken we over een grote collectie capes als winterjas voor dames. Combineer de cape met een prachtige sjaal of een mooie baret en je stijlvolle look voor de winter is helemaal af. Ga jij deze winter ook voor een unieke cape?

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.