Lange winterjassen zijn helemaal hip!

Wanneer we naar de trends omtrent winterjassen voor 2018/2019 gaan kijken is er één trend die wel heel erg opvalt, namelijk de lange jassen trend. Voor de heren zien we hierbij een aansluitend of een vintage model tot aan of zelfs tot over de knieën, bij de dames is dit hetzelfde plus nog oversized modellen. De laatste jaren werd de winterjas steeds een beetje langer. Zijn we nu tot het maximum gegaan of blijft deze trend zich voortzetten? In dit artikel lees je meer over de lange winterjas. Lees dus gauw verder.

Voordelen van een lange winterjas

Met deze trend hoef je nooit meer te twijfelen tussen een korte of een lange winterjas omdat de lange jas nu in zoveel uitvoeringen is dat er voor iedereen wel een model te vinden is. Het grote voordeel van een lange jas in de winter is dat hij je lekker warm houdt. Waar andere jassen vaak alleen je bovenlichaam verwarmen, zit je met een lange winterjas tot over je knieën helemaal goed!

Een ander voordeel van een lange jas is dat je je outfit helemaal schoon en droog kan houden. De Nederlandse winters zijn de ene keer mild maar de andere keer grillig en nat. Met een lange jas zorg je ervoor dat je droog op je bestemming aankomt. Daarnaast is een lange jas ideaal voor verschillende soorten outfits. Waar een korte jas soms gek kan staan op een jurkje of rok, is dat bij een lange jas nooit het geval. De jas valt immers altijd over je outfit heen waardoor iedere look een match is.

Lange winterjassen combineren

Het combineren van lange winterjassen is helemaal niet moeilijk. Sterker nog: het is eigenlijk heel gemakkelijk. Omdat je dus vrijwel iedere outfit onder een lange winterjas kunt dragen, zijn er weinig ‘regels’ verbonden aan dit model. Zo kun je het goed combineren met een net pak, een mooie jurk, een casual look of een sportieve outfit. Sneakers, hakken, loafers, brogues, enkellaarsjes… het kan echt allemaal! Check altijd wel even of de kleuren en de materialen bij elkaar passen, zo ja, dan is je outfit een GO!

Denk er ook aan hoe je een lange winterjas gaat combineren met accessoires, zoals een winterjas met sjaal. Wat zo leuk is aan lange winterjassen is dat je keuze in sjaals ontzettend divers is. Een echte aanrader is een lange gebreide sjaal: heb je bijvoorbeeld een lange zwarte jas? Kies dan voor een lange sjaal in een kleur die je te gek vindt en vaak draagt. Dit mag absoluut een felle kleur zoals rood of blauw zijn. Dat staat júist heel hip op een lange, nette jas. Voor meer formele gelegenheden kies je voor een kortere, basic sjaal die ook perfect past op een lange jas.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.