Chocoladebruine winterjassen voor vrouwen

Iedere winter zien we nieuwe trendkleuren terug. In de winter van 2020/2021 is er een aantal prachtige warme kleuren te ontdekken voor winterjassen voor dames. Waar we enkele seizoenen geleden tot en met het laatste winterse seizoen zagen dat camel helemaal hip was, dragen we aankomende winter een andere tint bruin. Chocoladebruine jassen is één van dé hipste trend van het moment en mogen niet ontbreken in je look en garderobe. In dit artikel vertellen we je meer over fijne chocoladebruine jassen.

Wat is chocoladebruin precies voor een kleur?

Echte chocoladeliefhebbers weten zonder twijfel direct over welke kleur we het hebben. Chocoladebruin is een donkere tint bruin; in sommige gevallen zelfs zo donker dat het bijna zwart lijkt. Binnen chocoladebruin zijn verschillende tinten te vinden, net zoals bij een echte chocoladereep. Ga jij liever voor een lichtbruine melkchocolade of kies je toch liever voor een donkere pure chocolade? Andere tinten bruin kunnen uiteraard ook, maar passen niet helemaal binnen deze trend.

Het voordeel van chocoladebruine jassen is dat je ze net als andere donkere tinten in diverse looks kunt combineren. Het is de ideale kleur voor een nette look, maar past ook perfect in een meer speelse of sportieve outfit. Dat maakt chocoladebruin multifunctioneel én duurzaam, omdat je met één winterjas op die manier heel veel looks kunt maken. Sommige fashionista's beweren zelfs dat chocoladebruin het nieuwe zwart wordt... Daar zijn wij nog niet zo zeker van, want all black everything jassen zijn ook altijd handig.

Nette chocoladebruine jassen voor vrouwen

Net als het feit dat er heel wat verschillende jassen bestaan zijn er veel diverse vrouwen met ieder een eigen smaak. Ben jij helemaal fan van de stijlvolle winterse look dan zijn er heel wat fijne chocoladebruine jassen voor jou beschikbaar deze winter. Ook deze winter zijn lange jassen voor dames weer hip en happening. Een lange jas geeft een outfit net dat beetje extra stijl, zelfs wanneer je er gewoon sneakers of veterschoenen onder draagt. Dit soort lengtes staan goed bij jurken, rokken maar ook bij nette broeken en flared leggings.

Een gewatteerde trenchcoat doet het natuurlijk ook altijd goed als nette jas. Waar je de klassieke trenchcoat eerder vooral in de kleur beige kon vinden, zie je dat er deze winter meer kleuren beschikbaar zijn. Chocoladebruin is een van die trendkleuren waarin je dit koude seizoen kunt shinen. Het voordeel van een trenchcoat als winterjas is dat je er altijd fashionable uitziet, ongeacht wat je onder zo'n trenchcoat draagt. Door de tailleriem komt je figuur ook nog eens heel goed uit.

Casual damesjassen in chocoladebruin

Uiteraard hoef je helemaal niet te gaan voor een nette winterjas wanneer je voor deze trendkleur wilt gaan. Chocoladebruin past ook supergoed in een meer casual look. Zorg er in dat geval wel voor dat je goed kijkt naar de kleurencombinaties. Gek genoeg past deze tint bruin niet zo goed bij koele kleuren. Je kunt een jas in deze kleur beter combineren met een andere warme tint, zoals donkerrood of okergeel. Combineer bijvoorbeeld een bruin pufferjack met een stoere jeans, zichtbare okergele sokken en witte sneakers. Of ga voor een andere kleurencombinatie met warme kleuren.

Wat ook leuk is, is om te gaan voor een gewatteerd spijkerjasje in de kleur chocoladebruin. Er zijn heel wat exemplaren voor dames te koop die over een heerlijke bontkraag beschikken. In de meeste gevallen is deze bontkraag gemaakt van faux fur, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Gekleurde spijkerjasjes doen het deze winter heel goed. Combineer ze met een jeans en een paar veterlaarsjes of stoere enkelboots of ga voor een combinatie met platforms.

FAQ chocoladebruine winterjassen voor dames

Heb je nog een vraag over deze fijne, warme kleur voor je nieuwe damesjas? In onderstaande FAQ hebben we enkele vragen en antwoorden verzameld. Mocht je toch nog een andere vraag hebben over een chocoladebruine winterjas voor dames neem dan contact op met de redactie van Jas.nl.

🤎 Hoe weet ik of chocoladebruin bij mij past?

Proberen, proberen en nog eens proberen. Niet iedere kleur komt bij iedere tint huidskleur even mooi uit. Je kunt tegenwoordig een zogeheten kleuranalyse doen waarbij je te weten komt welke kleuren een perfecte match zijn voor jouw huidskleur. 

🎨 Welke kleuren passen bij een chocoladebruine jas?

Er zijn genoeg leuke kleuren die passen bij chocoladebruin. Kies altijd voor een warme kleur; vermijd koele kleuren het liefst. Denk aan beige, donkerrood, terra cotta, okergeel, olijfgroen en andere aardse kleuren. Ook diverse tinten paars staan goed bij chocoladebruin.

⛅ Ik wil een duurzame aankoop doen. Past chocoladebruin ook in de lente?

Wanneer het nog koud genoeg is in de lente om een winterjas te dragen kun je een chocoladebruine tussenjas gerust dragen in de lente. We verwachten dat de kleur nog wel even hip zal zijn, maar ook zonder trendy te zijn is het een hele fijne kleur.

🙋‍♀️ Zijn er ook chocoladebruine jassen met print te koop?

Absoluut. Het enige nadeel van chocoladebruin is dat je een print niet goed ziet, tenzij de print lichter is dan de bruine kleur. Onze tip: wil je voor een winterjas met print gaan? Kies dan voor een chocoladebruine jas met ruitjesprint.

🟤 Kan ik chocoladebruin met andere tinten bruin combineren?

Jazeker! Chocoladebruin past goed bij warme tinten, dus ook bij andere tinten bruin.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.