Shearling winterjassen voor dames zijn helemaal hip

Wauw, wat zijn er veel trends op het gebied van damesjassen te vinden voor aankomende winter. Of je nu op zoek bent naar een klassieke winterjas voor dames of naar een meer casual jas; er is voor iedere vrouw wel iets te vinden. Waar wij helemaal verliefd op zijn dit koude seizoen is de shearling jas; ook wel bekend als de lammy coat. Deze winter zien we de lammy coat terug in alle glorie: verschillende pasvormen, kleuren, prints en combinaties. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat is een shearling jas precies?

Shearling is een kwalitatief en zeer warm materiaal dat heel geschikt is voor de winter. Het is gemaakt van schapenhuid en wol; leer in combinatie met wol is een van de meest warme combinaties die je kunt hebben. Je kunt een shearling jas ook wel kennen onder de naam lammy coat, een jas die we in de jaren 60 en 70 veel zagen en die we de het afgelopen winterse seizoen ook al voorzichtig zagen verschijnen in de collecties. Lammy coats komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten waar ze in de bergen gedragen werden tegen de snijdende kou.

In Nederland hoef je een shearling jas niet per se te dragen tegen de kou; de afgelopen winters waren niet eens zo heel koud. Maar: de lammy coat is te mooi om in de kast te laten liggen. Het is een heel modieus item met een boho karakter. Deze zomer zagen we al dat lange jassen voor vrouwen in combinatie met zwierige jurken en kleurrijke accessoires helemaal hip werden. In de winter gaat deze trend gewoon weer verder maar dan in combinatie met lange lammy coats.

Waarom kiezen voor een shearling winterjas?

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom je deze winter voor een shearling damesjas zou moeten gaan. Dat warme karakter is natuurlijk perfect voor de echte koukleum. Zelfs in de redelijk milde winters in Nederland zijn er genoeg vrouwen die het heel snel koud hebben. De lammy coat is voor hen echt meer dan perfect te noemen. Uiteraard is er nog meer: het voordeel van shearling is dat het jaren meegaat. Met de juiste verzorging kun je heel lang van zo'n mooie winterjas genieten. Dat maakt de investering het waard want: lammy coats zijn over het algemeen wel wat duurder dan een gemiddelde winterjas.

Je hoeft niet bang te zijn dat je het te warm krijgt. Lammy leer staat erom bekend dat het heel goed ademt, terwijl het ook op de juiste manier isoleert. Daarnaast zijn er heel wat verschillende modellen beschikbaar, waardoor er voor iedere type vrouw wel een geschikte shearling jas beschikbaar is. Kies voor deze winter bijvoorbeeld voor een hip lang exemplaar of ga voor een lammy coat met een opvallend grote schapenvachtkraag. Ook leuk: koop een shearling jas met een opvallende opdruk of print. Dit geeft je gehele outfit een fraaie boho look.

Hoe combineer ik een shearling jas in mijn look?

Shearling jassen kun je op veel verschillende manieren combineren met je kleding. Een groot deel van dit soort jassen is gemaakt van een natuurlijke kleur; meestal een bruine of beige tint. Dergelijke kleuren passen goed bij andere aardse kleuren. Combineer een shearling jas bijvoorbeeld met een okergele tint of ga voor een combinatie met donkergroen. Ook kun je andere bruine tinten of beige tinten mixen met shearling of ga voor romantisch en kies voor een combinatie met roomwit. Je kunt echt alle kanten op met dit soort warme winterjassen voor dames.

Lange shearling jassen passen goed op een vrouwelijke look met een rok of jurk. Ook draag je langere exemplaren op een skinny jeans of een flared legging. Kies voor een flared jeans en je hebt een gehele jaren 70 look te pakken! Een korter model staat het leukst op een broek of juist op een maxi jurk. Wil je een shearling jas dragen in een nette look? Kijk dan eens wat de mogelijkheden zijn van zwarte shearling jassen. Er zijn tegenwoordig heel wat fake shearling jassen te koop waarvan de kleuren enorm variëren.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.