Consument start zoektocht naar winterjas in de zomer

Shoppend Nederland gaat al in de zomer op zoek naar een nieuwe winterjas. Dat blijkt uit een data-analyse van een online winkelcentrum. Dat de barbecues nog maar net opgeruimd zijn, de tuinstoelen onderhand weer naar binnen mogen en de zomervakantie nog maar net voorbij is, is voor de consument toch al genoeg reden om de voorbereidingen voor komende seizoenen te treffen.

‘Het hele jaar op zoek naar de winterjas’

Uit het onderzoek blijkt dat consumenten het hele jaar door op zoek zijn naar een kwalitatief goede, maar goedkope winterjas. Naar mate de zomer vordert, zoeken meer mensen naar een jas. Het percentage bezoekers dat op 1 juli winterjassen bekijkt ligt zo rond de vijf procent. Dat is een maand later ongeveer 20 procent.

Vooral als het regent zien online webwinkels een stijging in het aantal zoekopdrachten naar winterjassen. Volgens het onderzoek verdubbelde het aantal winterjassen dat werd bekeken direct met de opkomst van het slechte weer. Het shoppende publiek heeft volgens de onderzoekers niet veel vertrouwen in een goede nazomer. Dat viel ook goed te zien toen deze zomer de tropische warmte opeens omsloeg in herfstachtig weer. Online verkopers zagen in die dagen zelfs een heuse run op de jassen ontstaan.

Veel meer opdrachten dan vorig jaar

Vorig jaar startte de zoektocht naar de winterjas rond dezelfde tijd, maar dit jaar krijgen zoekmachines veel meer zoekopdrachten. Het percentage bezoekers dat nu al op zoek is naar een winterjas ligt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zelfs zes procent hoger. Ook toen al werd er een onderzoek gehouden.

Populaire merken

Vooral de merken Chasin, G-Star en Twinlife zijn intrek. Dat zijn allemaal merken die korte donsjassen met capuchon in het assortiment hebben. Vrouwen zijn vooral op zoek naar jassen met een bontkraag. Zij komen vooral uit bij Cars. Daarnaast is ook de trenchcoat een ware modetrend op het moment. De original slim pad jad van Adidas doet het ook erg goed.

Het komende jaar
Voor het komende jaar is de verwachting dat winkels ook veel minimalistische winterjassen verkopen. Er is volgens modeontwerpers behoefte aan orde in de chaos. Dunne lijntjes zijn straks helemaal in. Het liefst loop je volgens de ontwerpers in een gele winterjas.

Wil je er zelf achter komen hoe je het beste een winterjas kunt vinden en wat de modetrends zijn voor 2015? Jas.nl heeft daar al eerder uitgebreid over geschreven. Bekijk bijvoorbeeld de blogs ‘Trends voor 2015’ en ‘Tips voor het kopen van een winterjas’ zo kunnen wij je misschien ook helpen om de ideale winterjas voor jou te vinden.

Vorige

Voetbalwinterjassen van topclubs

28 oktober 2017
Volgende

Vijf vragen over je winterjas

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.