Damestrends 2020: nude jassen

Nudekleur is een kleur die anno 2020 in iedere vrouwelijke garderobe zou moeten hangen. Waarom dat zo is? Heel simpel: nude is stijlvol en goed te combineren in heel veel looks. In het voorjaar en de zomer van 2020 zien we steeds meer items in deze kleur voorbijkomen. Hierbij hebben we het niet alleen over jurkjes en sweaters, maar juist ook over complete voorjaarsjasjes en andere jassen die perfect zijn voor het warmere seizoen. Wat er precies zo bijzonder is aan nude en waarom er nog wel eens discussie is over deze kleur lees je in dit artikel. Wij zijn in ieder geval al fan, nu jij nog.

Waarom kiezen voor een nude jas?

De grootste reden dat je in ieder geval één nude item in je kledingkast moet hebben hangen, is omdat het een kleur is die heel vrouwelijk is. Ben je dus op zoek naar een echt vrouwelijke look met een jas dan zit je met een nude kleur altijd op de juiste weg. Wat hierbij mooi meegenomen is, is het feit dat nude nooit uit de mode raakt. Wanneer je goed kijkt, zie je dat er altijd wel een item in deze kleur te koop is. In 2020 ligt er alleen net wat meer nadruk op deze trendkleur, waardoor je het nu waarschijnlijk vaker zult zien.

Nude is een hele sexy doch classy kleur. Je combineert er allerlei looks mee, zoals een feestelijke look maar ook een meer nette outfit voor werk. Je kunt het eigenlijk zo gek nog niet verzinnen of het kan met nude. Dit multifunctionele karakter van deze kleur zorgt ervoor dat een feestelijke jas of een nette jas nog net wat meer charme krijgt dan de jas al had. Precies daarom kiezen we in 2020 massaal voor deze kleur. Toch is er nog enige discussie over nude als kleur. 

Wat is nude precies?

Nude is namelijk een mix tussen oudroze en beige/bruin, waarmee de huidskleur van een wit persoon moet worden aangegeven. In de wereld bestaan er echter ontzettend veel huidskleuren waardoor nude nooit voor iedereen geldt. Daarom willen wij het hier niet hebben over één huidskleur of nude als huidskleur, maar nude als kleur. Roze met een tint bruin en beige waarmee je allerlei kanten op kunt. Wat ons betreft is nude als huidskleur allang niet meer een ding, omdat je daarmee een hele grote groep mensen uitsluit. Dat is zeker niet maar van deze tijd.

Deze roze/bruine kleur past gelukkig wel heel goed bij diverse huidskleuren. Sterker nog: bij een donkere huidskleur kleurt het roze juist ontzettend goed! Ook bij een bleke of meer getinte kleur van de huid is nude een goede aanvulling. Er zijn verschillende tinten nude te koop, maar de basis is altijd hetzelfde. Check daarom voor jezelf welke nude trenchcoat of andere soort jas het beste bij jouw huidskleur past.

Nude combineren in je look

Het combineren van nude in je alledaagse, casual, feestelijke of nette look is niet moeilijk. Je moet gewoon even weten met welke kleuren je nude kunt mixen en je hebt een hele goede match! Wist je dat nude heel goed staat met denim? Wanneer je een nude jas te veel vindt kun je dus bijvoorbeeld gaan voor een mooi spijkerjasje in combinatie met een nude blouse of trui. Ook past nude goed bij diverse tinten bruin en beige. Let wel op dat je er niet een te flets geheel van maakt.

Daarnaast past nude heel goed bij legergroen, mosgroen en andere tinten donkergroen. Ook hierbij geldt weer dat je dus ook voor een donkergroene jas kunt gaan in combinatie met nude details of accessoires. Ben je meer van kleuren zoals zwart en grijs? No worries: in dat geval past nude ook heel goed in je look. Zorg er bij zwart voor dat de nadruk ligt op nude met zwarte accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een nude colbert met een zwart jurkje en een paar zwarte pumps.

Volgende

Gotische jassen in de lente van 2020

29 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.