Hip in voorjaar 2020: vrouwelijke look

Een van de meest opvallende modetrends voor het voorjaar van 2020 is vrouwelijkheid. Bij zowel mannen als vrouwen zien we vleugjes vrouwelijkheid terug in de mooiste tussenjassen en zomerjassen. Denk bijvoorbeeld aan hele verfijnde stoffen zoals zijde en satijn, maar ook aan opvallende jassen met franjes en andere details. Kortom: vrouwelijkheid mag in 2020 gevierd worden. Daarom willen we je alvast kennis laten maken met deze bijzondere trend voor het voorjaar van dit jaar. In dit artikel geven we je enkele tips voor jassen waarbij vrouwelijkheid benadrukt wordt en die je, ook als man, dit jaar gewoon kunt dragen.

Satijnen jassen in 2020

De satijnen jas, de trend van dit jaar die je echt niet mag missen. Satijnen jassen zijn het toppunt van vrouwelijkheid. Waarom? Heel simpel: de stof is zacht, soepel en voelt fijn aan aan je huid. Het materiaal wordt niet voor niets weleens vergeleken met de zachte huid van een vrouw. Het opvallende van deze trend is dat we satijnen jassen langzaam maar zeker in 2019 al zagen verschijnen. Enkele modemerken waagden de sprong in het diepe en maakten enkele satijnen jasjes. Dit jaar gaan we dit veel meer zien, nu het materiaal ook op de catwalks is gespot.

Denken we aan satijnen jassen, dan denken we aan verfijnde kleuren. Dat past namelijk perfect bij dit soort 'gevoelige' stoffen. Kies dit voorjaar bijvoorbeeld voor een mooie paarse jas: lila en violet zijn tinten paars die we dit jaar zeker terug gaan zien. Of ga voor andere zachte kleuren, zoals het romantische oudroze, het warme okergeel of een warme doch felle lichtgroen. Dit soort kleuren passen ontzettend goed bij zomerse satijnen jassen en geven je totale look iets zeer unieks.

Nude jassen voor vrouwen

Volledig nieuw in 2020 is de nude trend: nude-kleurige jassen en fijne bodywarmers die in eerste instantie voornamelijk voor vrouwen te koop zijn. De kans is groot dat naarmate de trend populair zal worden er ook voor heren een aantal voorjaarsjassen aan te schaffen zijn. Veel mensen vinden dat nude geen officiële kleur is, omdat het eigenlijk als huidskleur wordt gezien. Het is een soort heel lichte tint roze die een beetje vermengd is met beige/bruin. Niet iedere huidskleur heeft echter deze kleur, dus wij zijn van mening dat nude an sich wél een kleur is. 

Natuurlijk zijn er wel verschillende tinten nude beschikbaar, maar het opvallende is dat we daarbij nooit een écht donkere kleur langs zien komen. Daarom focussen we ons op de roze/beige tint, zonder dat we het daadwerkelijk een huidskleur willen noemen. Roze/beige is een goed voorbeeld van vrouwelijkheid en valt zeker binnen de klassieke kleuren. Hierbij moet je niet voor de eerste de beste roze jas gaan, maar echt goed kijken naar wat voor een tint het is. Deze kleur combineer je goed met andere romantische kleuren zoals flets blauw, peach of lichtgrijs.

Franjes, ruches en andere details

Tot slot is het een aanrader om dit jaar voor jassen met details te gaan. Denk hierbij aan trenchcoats met franjes, leren jasjes met ruches en ga zo maar door. Hierbij is geen enkele (vrouwelijke) trend te gek. Zolang het maar een algeheel vrouwelijk silhouet heeft, zit je al goed. Werk hierbij in laagjes, zodat je een beetje een romantisch geheel krijgt. Voor vrouwen is dit in eerste instantie wellicht iets aantrekkelijker om te doen dan voor heren, maar wie weet zie je dit als man ook helemaal zitten. Maak het vooral eigen, zodat je lekker kunt shinen in deze bijzondere trend!

Volgende

Damestrends 2020: nude jassen

28 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.