De beste steden om de winter door te brengen

Eindelijk is ‘ie er: na lang wikken en wegen heb je eindelijk de perfecte winterjas gevonden. De Nederlandse winters staan vooral bekend vanwege de regen en weinig sneeuw. Het is dan ook geen wonder dat veel Nederlanders gaan wintersporten in onze buurlanden. Wij zetten in dit artikel de beste plekken om de winter door te brengen op een rijtje. Op deze locaties is het echt winter, waardoor je winterjas goed van pas komt. Met een winterjas blijf je toch wel wat warmer tijdens zo'n wintersportvakantie.

Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental in Oostenrijk

Een van veruit de populairste wintersportbestemmingen is Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental in Oostenrijk. In dit gebied zijn behoorlijk wat dorpjes en pistes. Dat is ideaal voor families en mensen die op zoek zijn naar een echt wintersportavontuur. Het grote voordeel van dit skigebied is dat het gebied 10 maanden per jaar open is. Daardoor hoef je dus niet per se in de kerstvakantie heen, maar kun je ook eerder of later in het jaar terecht. Om je winterjas te testen, raden we overigens wel een bezoekje in dit gebied in de Decembermaand aan.

Espace Killy in Frankrijk

Espace Killy ligt tussen Tignes en Val d’Isère. Het zijn beide bekende gebieden waarvan echte skifanaten weten dat er behoorlijk wat dorpjes te vinden zijn. De Espace Killy is ongeprepareerd, wat wil zeggen dat dit een ideaal gebied is voor de doorgewinterde wintersporter. Bovendien beschikt deze locatie over een modern liftsysteem waardoor je nooit lang hoeft te wachten om een afdaling te nemen. Overigens ligt Espace Killy tussen Val d’Isère en Tignes in. De prijzen in Tignes zijn doorgaans een stuk lager. Wel beschikt het duurdere Val d’Isère over talloze sfeervolle winkelstraatjes. De sneeuwhoogtes in Tignes kunnen behoorlijk snel oplopen. Houd het weerbericht dus goed in de gaten!

Flims-Laax-Falera in Zwitserland

Als je je winterjas echt uit wilt testen en urenlang wilt snowboarden, is dit plekje in Zwitserland echt iets voor jou. Weinig Après-ski, maar echt snowboarden. Je moet dus behoorlijk sportief zijn aangelegd. Dankzij de kunstsneeuw in deze Alpenarena weet je zeker dat je kunst snowboarden. Let op de geel gemarkeerde afdalingen. Dit zijn de ‘freeride-afdalingen’ voor mensen die niet genoeg van de adrenaline kunnen krijgen. Bovendien biedt dit gebied ooks gidsbegeleiding.

Silvretta Arena Ischgl in Oostenrijk

Silvretta Arena Ischgl bevindt zich voor het grootste gedeelte boven de 2000 meter grens. Daardoor kom je veel uitgestrekte skigebieden tegen. Ischgl ligt precies tussen Oostenrijk en Zwitserland, waardoor vooral Langlaufers hun hart op kunnen halen. Silvretta Arena Ischgl heeft vele après-ski bars langs de pisters. Binnen twee uur kun je een afdaling maken naar Samnaun in Zwitserland. Dankzij het feit dat deze gebieden precies op de grens liggen, wintersport je met je winterjas in twee gebieden tegelijk!

Les Trois Vallées

Ten slotte bespreken de Les Trois Vallées in Frankrijk. Je vindt er behoorlijk wat dorpjes zoals bijvoorbeeld het bekende dorp Val Thorens. Daarmee is Les Trois Vallées een van de grootste skigebieden in Frankrijk. Er is ruim 600 kilometer aan piste en bovendien is er veel aandacht aan de opbouw van professionele verbindingen besteed. Daardoor ben je in no-time tussen de tien verschillende skistations. Dit gebied is echt ideaal voor de wintersporter en bovendien een mooie kans om je winterjas te testen.

Vorige

Zo vind je de beste kinderwinterjas

29 oktober 2017
Volgende

Zo blijft jouw kindje ook buiten warm

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.