Zo vind je de beste kinderwinterjas

Het is vaak een lastige klus een geschikte winterjas voor kinderen te vinden. Kinderen zijn vaak erg kieskeurig en steken hun mening vaak niet onder stoelen of banken.

De ouders mogen een winterjas dan wel mooi vinden, maar vind je dat ook? Vooral jonge kinderen hebben immers vaak de neiging te weigeren kleding te dragen die ze niet mooi vinden. Bovendien moet de jas warm zijn en goed passen. Er zijn dus een hoop zaken waar je op moet letten bij het shoppen naar de perfecte kinderwinterjas. Want wat je kind niet mooi vindt, trekt hij echt niet aan.

Vrij spelen en bewegen

Kinderen bewegen met regelmaat en ook buiten komen ze vaak. Valt er sneeuw, dan is het tijd voor een sneeuwballengevecht of wordt er een sneeuwpop gemaakt. Daarom moet er dus genoeg bewegingsruimte zijn bij een winterjas. Winterjassen waarbij kinderen amper kunnen bewegen worden vaak niet als prettig ervaren. Kinderen voelen zich al snel opgesloten of vinden het materiaal knellen of jeuken. Het voordeel van kinderen tegenover volwassenen, is dat kinderen goed in staat zijn zichzelf warm te houden. Een overdreven strakke winterjas is dus niet nodig!

Kies in plaats daarvoor juist voor een winterjas ‘die ademt’. De jas moet immers zweet af kunnen voeren. Oudere kinderen hebben vaak hun mening klaar en schromen niet hun mening te verkondigen. Daarom kan het uitkiezen van een winterjas leiden tot behoorlijke discussies. Speciaal voor ouders van kieskeurige kinderen is de tussenjas een oplossing. Zo’n tussenjas is geschikt voor de herfst en de lente. De jas is niet te koud en niet te warm. Als we echt een koude winter krijgen, kun je altijd nog kiezen voor een winterjas.

Het model

Het model winterjas is belangrijk voor kinderen. Besef dat een winterjas een seizoensgebonden jas is, die dus voor langere tijd moet worden gedragen. Hoewel kinderen vaak snel uit hun jas groeien, kan het investeren in een duurdere winterjas toch de moeite waard zijn. Een eenvoudige en goedkope winterjas boet vaak in aan kwaliteit en is een stuk kouder. Let dus vooral op de materialen en het model van de jas.

Bij het model komt ook de bewegingsruimte weer om de hoek kijken. Bovendien groeien kinderen, waardoor de jas waarschijnlijk volgend jaar al te klein is. Je kunt dan het beste kiezen voor een maatje groter. De vuistregel is dat de jas niet te strak mag zitten aan de onderkant. Anders is de kans op beschadiging aan de jas bij het bewegen of levensgroot.

Stress

Kinderen meenemen naar een winkel is niet altijd een goed idee. In veel gevallen kan dit leiden tot driftbuien en schamen de ouders zich vaak voor het gedrag van hun kind. Driftbuien kunnen leiden tot behoorlijk wat stressvolle situaties. Dit leidt vaak tot discussies en ruzies, waarna uiteindelijk niemand tevreden is. Online shoppen is dan voordeliger; dit kan eenvoudig met de laptop of tablet op de bank. Een winterjas is gemakkelijk online te bestellen. Zorg er wel voor dat je je kind echt zelf een winterjas uit laat zoeken. Hij of zij moet er de hele winter mee lopen. Voorkom dat je kind weigert de jas aan te trekken.

Wel is het slim alvast een kort lijstje te maken van winterjassen die je geschikt vindt voor je kind. Laat je kind vervolgens uit deze selectie kiezen. Let wel: kinderen zijn vaak erg kieskeurig en dus is het aangeraden een grote selectie te maken! Laat tenslotte je kind ook andere winteraccessoires uitzoeken. Je kind krijgt er dan vanzelf plezier in en ziet het kopen van een jas niet meer als ‘moeten’, maar als een leuke activiteit om samen te doen. Omdat de spulletjes passen bij de identiteit van je kind, zal hij veel sneller geneigd zijn de kleding ook echt te dragen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.