De herfstjas voor jou: een cape

Heb jij stiekem ook zo'n zin in de herfst? Wij wel! We zijn dan ook al druk bezig met alle najaarstrends voor jassen op een rij te zetten. In dit artikel willen we een wel hele bijzondere jas in het zonnetje zetten, namelijk de cape! Capes zijn al jaren helemaal hip maar zien we niet iedere herfst terug in de standaard collecties. Dat is zonde, want de cape is de perfecte tussenjas en daarmee heel erg geschikt voor een seizoen als de herfst of bijvoorbeeld de lente. Het is een jas die je met gemak even aantrekt wanneer je het net te fris hebt. Met het oog op dat de laatste jaren de herfst best wel warm was, is de cape dus ideaal. Lees hier meer over waarom jij deze herfst voor een cape moet gaan.

Wat is een cape als jas precies?

Een cape als jas is een speciaal ontworpen cape die jou lekker warm moet houden in de herfst en de winter. Misschien droeg je vroeger wel eens een cape bij een potje verkleden om een superheld te zijn en heb je eerder al eens een soort poncho gedragen. We kunnen de cape wel een beetje vergelijken met een poncho: een cape is een soort mantel zonder mouwen. Het grootste doel van de cape is om je bovenlichaam lekker warm te houden, net zoals een goede bodywarmer. Omdat niet iedereen fan is van de bodywarmer als fashionable item is de keuze voor een cape sneller gemaakt. Capes zien er namelijk een stuk modieuzer uit dan een bodywarmer.

Dat is direct het eerste grote voordeel van een cape: je ziet er hip uit én je blijft lekker warm. Het model van de cape is vaak wijd: hierdoor drapeert de jas letterlijk om je heen. Het leuke hiervan is dat de cape dus helemaal past in de hedendaagse trend. Vandaag de dag zijn oversized jassen en over the top jassen namelijk helemaal hot. Kijk maar eens online in de webshops of loop eens door een winkelstraat: grote kans dat je genoeg mensen ziet lopen met grote jassen of hele lange jassen. In dit plaatje past een cape perfect.

Cape is een jas voor iedereen

Een ander groot voordeel is dat de cape een geschikte jas is voor het hele gezin. We moeten toegeven dat we in de categorie herenjassen nog steeds erg weinig capes zien. Dat is opvallend, omdat de cape heel erg op de poncho lijkt. De poncho is van oorsprong ook gewoon een mannenjas: deze werd onder andere in Zuid-Amerikaanse landen gedragen om lekker warm te blijven. Ze werden het liefst gemaakt in felle kleuren en vrolijke prints en daar liepen mannen ook gewoon mee rond. Het is wat dat betreft nog even afwachten wat de cape in Nederland voor de heren gaat betekenen.

Voor de rest van het gezin is de cape in ieder geval ruim verkrijgbaar. Vrouwen hebben de grootste keuze in verschillende soorten capes. Zij kunnen kiezen uit geprinte jassen, maar kunnen ook gaan voor een rustig exemplaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie basic wollen jas in een natuurlijke kleur zoals donkergroen of beige. Ook zwarte en grijze capes zijn tijdloos en veel te vinden in de (web)winkels. In de collectie voor kids zien we ook een aantal toffe capes terug. Hierbij draait het vooral om vrolijke jasjes met leuke prints en felle kleuren.

Kies voor comfort met een cape

Last but not least nog een fijn voordeel van een cape: capes zijn ontzettend comfortabel. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor trend boven comfort. Hoewel we dat in sommige gevallen zeker begrijpen, is het eigenlijk ook onzin. Een jas moet immers ook juist gewoon lekker zitten toch? Dat is precies wat er zo fijn is aan een cape. Capes zien er niet alleen modieus uit, ze zitten ook nog eens hartstikke lekker. Het maakt hierbij niet uit wat voor een lichaamstype je hebt. Omdat een cape ruim valt, past zo'n jas vrijwel iedereen!

We raden het aan om te gaan voor een cape gemaakt van wol. Wollen jassen bieden je de garantie dat je lekker warm blijft in de frisse herfst. Dat is wel zo prettig! Kies je voor wol dan kun je de cape ook nog in de winter aan. Onder zo'n jas draag je namelijk met gemak een trui, shirt of een vest. Op die manier hoef je niet óók nog een aparte winterjas te halen. Een cape is dus multifunctioneel, lekker warm, comfortabel en ziet er leuk uit. Dat zijn toch een beetje de eigenschappen voor een goede tussenjas, herfstjas of winterjas! Kies jij voor een gekleurde cape met print of ga je liever voor een basic exemplaar, zoals een beige jas of een zwarte jas?

Vorige

Jassen in de stijl van Brad Pitt

29 augustus 2019
Volgende

Tips voor dresscode Tenue de Ville

30 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.