De jassen van de prinsessen van het Koningshuis

Wil je je net zo royal kleden als een van de prinsessen van het Nederlandse koningshuis? In de winter kom je al een heel eind met een mooie, klassieke winterjas. Gooi die over je normale look en je hebt al een beetje koninklijke stijl in je outfit te pakken. Nu is natuurlijk de vraag wat voor een soort jassen de prinsessen zoal dragen. Van mantels tot capes en van sportieve winterjassen tot mantels; de royals dragen het allemaal. Wil je deze look ook shoppen? In dit artikel lees je meer over de jassen van de Nederlandse prinsessen en hoe je zelf zo'n look kunt maken.

Sportieve winterjassen met koninklijk laagje

Hoewel de wintersportvakantie er in 2020/2021 waarschijnlijk niet in zit, kun je alsnog kiezen voor een sportieve winterjas die je tijdens zo'n vakantie ook had gedragen. Dit soort wintersportjassen zijn namelijk heerlijk warm en kunnen meestal meerdere seizoenen mee. Investeer daarom nu in een classy wintersportjas zoals die van de prinsessen en je hebt direct een mooie jas voor volgend jaar. Grote kans dat menig wintersportmerk dit seizoen de jassen en overige gear in de uitverkoop gooien nu de wintersportvakanties niet echt door kunnen gaan.

Kijken we naar de wintersportjassen van de prinsessen dan zien we een goede mix tussen sportief en klassiek. Afgelopen winter droegen de dames bijvoorbeeld allemaal een getailleerde gewatteerde jas, meestal met een riem. Hierbij kozen ze niet voor felle kleuren, maar voor hele verfijnde en stijlvolle tinten zoals wit, zwart en lichtbruin. Met een hoge kraag en een capuchon zijn dit soort jassen heerlijk op dagen met veel wind. Over de jas van Amalia was nog wat ophef, omdat men dacht dat ze een wintersportjas met bontkraag had. Ze droeg een jas van het Nederlandse merk Goldbergh waar een capuchon met bontkraag aan zat. Uiteindelijk bleek dat de jas op maat is gemaakt voor de prinses (wauw!) en dat het bont nep is.

Jassen dragen van moeder Máxima

Nog zoiets leuks: als dochters van Máxima heb je natuurlijk toegang tot de kledingkast van je moeder. Laat Máxima nou net een van de meest stijlvolle vrouwen van het land zijn. Ze staat bekend om haar verfijnde keuze voor kledingstukken, accessoires én... jassen. Winterjassen in de stijl van Máxima zijn helemaal hip en dat snappen haar dochters ook! De mantel die Máxima bijvoorbeeld droeg tijdens de nieuwjaarsreceptie in 2003 werd door Amalia gedragen tijdens een bruiloft in Londen. Deze prachtige zwarte mantel met kleurrijke bloemen stond bij beide dames heel anders, maar héél mooi.

Het zijn overigens niet alleen jassen en mantels die van Máxima zijn geweest en die de jonge dames nu dragen. Ook andere kledingstukken worden gewoon nog een keer hergebruikt. Het is bijvoorbeeld heel leuk om te zien dat Amalia steeds vaker iets van haar moeder draagt. Ook Alexia zien we vaker in kleding van Máxima. Denk aan blouses, truien, winterjassen en zelfs accessoires. Amalia droeg bijvoorbeeld een keer dezelfde ketting met een klavertje vier.

Mantels: een favoriet item onder royals

Wanneer je zelf op zoek bent naar een echt koninklijke damesjas voor de winter dan komen we eigenlijk altijd bij één soort jas uit: de winterse mantel. Mantels hebben altijd al iets klassieks en zijn ontzettend stijlvol. Je maakt er iedere look mooier mee; of je nu een nonchalante outfit hebt met een jeans en een trui of wanneer je gaat voor een chique jurkje met een panty. Een mantel maakt alles goed! Dat vinden de royals overal ter wereld ook: zij kiezen al jaren massaal voor de mantel als winterjas of herfstjas.

We mogen zelfs zeggen dat de mantel favoriet is bij de royals - en dan het liefst in verschillende pasvormen en kleuren. De meeste mantels zijn rustig en in één effen kleur. Voor een echt nette variant kies je over het algemeen niet voor een mantel met print. Ga liever voor een uniek model dan voor een opvallende print, mocht je voor een eyecatcher willen gaan. Daarmee wordt je gehele look namelijk veel stijlvoller! Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende mantels?

 

Trenchcoats zoals royals hem dragen

Naast mantels zijn trenchcoats een musthave onder de royals. Het voordeel van een stijlvolle trenchcoat is dat ze classy zijn, maar heel goed gedragen kunnen worden in een meer informele setting. Je ziet bijvoorbeeld ook dat zowel Máxima als haar dochters dit soort jassen dragen tijdens vakanties en informele gelegenheden. Trenchcoats zijn tijdloos en dat weten ze maar al te goed! Het feit dat zo'n jas er heel verfijnd uit kan zien boven een nette outfit komt goed uit - evenals het feit dat ze een casual look meer stijl kunnen geven.

Ga het liefst voor een opvallende doch effen kleur. Diep donkergroen is een kleur die we vaker bij de royals zien en niet alleen in Nederland. Niemand minder dan Prinses Diana droeg jaren geleden een fraaie cape in een hele mooie donkergroene kleur. Ook kleuren zoals roestoranje, bruin, lichtblauw en beige zijn heel geschikt voor koninklijke trenchcoats. Kijk zelf maar eens:

 

FAQ koninklijke jassen van de Nederlandse prinsessen

Heb je een vraag over een bepaalde classy jas? Of wil je meer weten over de smaak van de royals? Hieronder hebben we een aantal meest gestelde vragen met antwoorden verzameld.

🌞 Welke koninklijke jas kan ik dragen in de zomer?

Wil je in het warmere seizoen voor een nette en stijlvolle jas gaan? Kies dan voor een luchtig colbert of een klassieke trenchcoat van dun materiaal. Dit zijn jassen die altijd netjes en mooi zijn en ook regelmatig gedragen worden door leden van het koningshuis - zowel in als buiten Nederland.

🔴 Is rood een koninklijke kleur voor een jas?

Rood is een gewaagde doch prachtige kleur. Je zou misschien denken dat het een kleur is die te sexy is voor het koningshuis, maar niets is minder waar. Zowel Máxima als de dochters van Máxima dragen regelmatig rood. Je kunt dus gerust kiezen voor een rode jas in een koninklijke look.

🖤 Zijn zwarte jassen geschikt als koninklijke jas?

Zwart kan zeker als kleur voor een nette jas. Je zult echter zien dat je vaak meer klasse uitstraalt met een jas in een mooie kleur. Dit geldt in ieder geval voor een dagelijkse jas. Zoek je een wintersportjas met stijl dan is zwart zeker een goede kleur.

🌼 Ik wil een koninklijke jas met print. Voor welke print moet ik gaan?

Jassen met print kunnen gelukkig óók heel stijlvol zijn. Kijken we naar de outfits van Máxima en haar dochters dan zien we regelmatig jassen met ruitjesprint voorbijkomen. Ook jassen met bloemen doen het heel goed - voornamelijk bij Máxima.

🧥 Welke lengte jas is ideaal voor koninklijke jassen?

Kies het liefst voor een langere jas wanneer je voor een nette look wilt gaan. Denk aan jassen die net op je knieën komen of zelfs nog tot ver daaronder. Een lange jas, zoals een lang colbert of een mantel, staat altijd mooi op diverse looks.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.