Deze 10 winterjassen trends zijn weer helemaal terug in 2016/2017

Ben jij op zoek naar een nieuwe winterjas, maar weet je niet waarop je moet zoeken? Eerder schreven we al over welke kleuren winterjassen deze winter helemaal in zijn, maar naast sommige kleuren komen ook een aantal trends van voorgaande jaren deze winter weer helemaal terug. In deze blog zetten we er tien voor je op een rijtje!

1. Military Coat

De militaire jas is weer helemaal terug van weggeweest! Voorheen was deze winterjas vooral geschikt voor mannen, maar dit jaar is deze winterjas ook prima geschikt voor vrouwen! De zogenaamde 'military coat' komt ieder jaar terug en is een lange jas, gemaakt van een zachte stof. Doorgaans sluit je de jas niet met een rits, maar met knoopjes. Deze jas is de perfecte winterjas om in jouw collectie te hebben!

2. Brushed Long Coat

De Brushed Long Coat is een soort 'lapjeskat'-jas. Met andere woorden: een hele hoop vlakken. Natuurlijk zijn deze vlakken volledig gevuld met kleuren die deze winter helemaal in zijn. De 'brushed long coat' was een jas die de afgelopen Fashionweek veelvuldig gedragen werd en dus zeker terug zal komen in het straatbeeld dit jaar.

3. Denim spijkerjasjes

Een paar jaar geleden zag je ze overal: de spijkerjasjes met bontkraag. Hoewel de jas niet erg warm lijkt, is de jas van binnen vaak gevoerd, waardoor de spijkerjas toch prima voor winterjas door kan. De denim spijkerjas is weer helemaal terug van weggeweest. Dat heeft mede te maken met het feit dat de kleur blauw deze winter in de mode is..

4. Bomber coats

Ken je die korte jassen met bontkraagje nog? We bedoelen niet die volledig gevulde jassen met een leren outlook, maar die echte onvervalste stoffen jassen met daarboven een bontkraag, rechtstreeks uit de ‘70’s. Het is al heel wat jaren geleden dat deze winterjassen in de mode waren; deze trend komt rechtstreeks terug uit de '70s'! Vooral de bruine kleur jas was typerend voor die tijd. Daarom komt deze jas deze winter weer terug; deze kleur bruin hoort namelijk bij de trends van aankomend winterseizoen.

5. De parka

Met de parka kun je eigenlijk nooit een verkeerde beslissing maken. Als je een winterjas wilt waarvan je zeker weet dat hij ieder jaar weer opnieuw in de mode is, dan kun je het beste voor de parka gaan. Deze jas met capuchon is meestal afgewerkt met (nep)bond. Oorspronkelijk werd deze jas gemaakt van pels. 'Jas van pels' betekent in het Russisch 'parka', waar deze jas vandaan komt. De winterjas was vooral in de jaren '50 en '60 erg populair. Nu komt de jas weer helemaal terug in verschillende kleuren. De parka is een van de meest tijdloze jassen die je kunt vinden en is geschikt voor zowel de jeugd als volwassenen. Alle parka's vindt je op de parka pagina.

6. Camel coat mantel

De camel coat is een jas die vooral dienst doet als mantel. De naam is afgeleid van de kleur van de kameel; lichtbruin. Dat is precies een van de kleuren die dit jaar terugkomt in de winter trends. Om die reden is de jas ook weer mateloos populair. Deze jas heeft twee flapjes aan de bovenkant en een rits die je niet ziet. Deze winterjas is een zogenaamde 'short coat', wat betekent dat de jas net tot boven de knie valt. De jas is lekker warm en geschikt voor allerlei soorten gelegenheden.

7. Colour pop coat

De komende winter is niet bepaald het toonbeeld van felle kleuren. Daarmee lijkt een winterjas met heftige kleuren een vreemde eend in de bijt. Toch is dat niet helemaal waar; de denim kleur, mosterdgeel en rood komen deze winter weer helemaal terug. Niemand zegt dat je een bescheiden winterjas uit moet kiezen. Wil je dus een jas die echt in het oog springt en bovendien comfortabel zit, dan kun je voor de colourpop winterjas gaan. Dit is een echte 'coat', wat je je moet voorstellen als een warme overjas. Helemaal geschikt voor de typisch Nederlandse winter!

8. Longline jas

Als je juist een lange jas wilt, dan kies je niet voor een mantel, maar voor een longline jas. Deze jassen zijn behoorlijk lang en zijn ideaal voor lange vrouwen. Daarmee lijk je iets korter. Bovendien legt deze jas vooral accent op de positieve kanten van je figuur. Met de donkerdere kleuren zoals donkerblauw kun je je hele look prima afkleden, zonder dat je out of style bent!

9. Colourblocking

Ken je die trend van een paar jaar geleden nog? Twee kleuren uitkiezen die totaal niet matchen en dan over elkaar heen dragen. Dat was de omschrijving van colourblocking, een trend van zo'n jaar of 5 geleden. Als je twee vloekende kleuren over elkaar draagt deze winter, hoef je je nergens voor te schamen! Colourblocking komt namelijk weer helemaal terug. Je kunt dus best een jas kiezen met daaronder een vloekende kleur trui. Draag vervolgens ook nog een opvallende sjaal en je colourblock winter-outfit is helemaal compleet.

10. Bomberjack

Het bomberjack is wezenlijk iets anders dan de bomber coat. De bomberjack is inderdaad de gevulde jas met lederlook. Een paar jaar geleden waren de Nickelson jassen behoorlijk populair. We verwachten niet dat die jas terug komt, maar de bomberjack toch zeker wel. Door voor een gevoerde jas te kiezen creëer je een casual look. Het bomberjack kan dus weer terug uit de kast gehaald worden.

Vorige

Hoe werkt een ademende winterjas?

29 oktober 2017
Volgende

Hoe werkt een ademende winterjas?

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.