Deze jassen draag je in mei 2020

De maand mei is begonnen; een maand waarin het al heel lekker warm kan zijn, maar waarin we ook vaak genoeg koudere dagen meemaken. Daarom is het aan te raden om voor deze weken in ieder geval een goede tussenjas te hebben. Het voordeel van zo'n tussenjas is dat je hem op frisse zomeravonden ook gewoon kunt dragen en dat ie in de herfst ook weer vaak gedragen kan worden. Op die manier is zo'n tussenjas heel multifunctioneel en dus zeker het investeren waard. In dit artikel vertellen we je meer over welke tussenjassen je in mei zoal kunt dragen. Hierbij kijken we - natuurlijk - naar de trends van het moment.

Junglelook met cargojacks

Een jas die bijvoorbeeld heel passend is in mei is een cargojack. Inmiddels zijn cargojacks in allerlei vormen, kleuren en maten te koop. Dat betekent dat er voor iedereen wel een fijn cargojack te vinden is. Cargojacks zien er vooral stoer uit, maar je hoeft echt geen stoere kledingstijl te hebben om deze jas te kunnen dragen. Sterker nog: misschien is zo'n stoere jas juist wel extra leuk boven een lieflijke of meer nette look. Zo'n jas staat bijvoorbeeld heel tof boven een stijlvolle broek met een paar classy schoenen eronder.

Waarom dat zo is? Heel simpel: op die manier combineer je meerdere stijlen met elkaar. Dat is altijd meer dan welkom en past heel goed bij het voorjaar. Het voorjaar staat namelijk sowieso al in het teken van mix en matchen. Soms draag je een korte broek met een warme trui en op een ander moment draag je een warme tussenjas met een dunne linnen broek. Het kan allemaal. Daarom zijn wij heel blij met de vele cargojacks die je momenteel kunt scoren. Check de sale voor goedkope jassen en je scoort een jas voor meerdere seizoenen.

Vintage jassen voor hem en haar

Een trend die we deze maand ook volop zien, is de trend van vintage tussen- en zomersjasjes voor hem en haar. Hierbij hoef je overigens niet direct voor een tweedehands jasje te gaan dat daadwerkelijk vintage is. Er zijn voldoende collecties met nieuwe jassen die een fijne vintage look hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne vintage zomerjas voor dames, zoals een trenchcoat met de jaren 20 look of een stoere leren jas met een jaren 80 vibe?

Of ga voor een andere stoere trend en kies voor een oversized spijkerjas. Natuurlijk zijn spijkerjassen sowieso perfect als tussenjas. Voor dat extra vintage randje raden we je aan om voor een extra groot model te gaan. Kies daarom voor een spijkerjas die net een maatje groter is. Of ga als vrouw voor een mannenmodel: zomerse mannenjassen staan vaak ook heel tof bij vrouwen; helemaal wanneer ze een beetje oversized zijn.

Waar let je op bij het kopen van een tussenjas?

Mocht je toch liever een andere tussenjas kiezen, maar weet je niet goed waar je op moet letten bij het kopen van een goede lentejas? No worries. Hieronder hebben we een aantal tips verzameld waarmee je uiteindelijk de tussenjas vindt die het beste bij je past. Het zijn een soort voorwaarden waar zo'n lentejas aan moet voldoen in de meimaand, zodat je het niet te warm én niet te koud krijgt. Hopelijk helpen ze jou bij het vinden van een goede tussenjas:

  • Kies voor een lichtgewicht jasje. Op die manier kun je de jas uittrekken en dragen wanneer het toch te warm is.
  • Let op het materiaal van de tussenjas: ga niet voor een synthetisch stofje wanneer je niet het doel hebt om te zweten. Dat voelt niet comfortabel aan op je huid.
  • Let op de lengte: wil je het liefst voor een kort jasje gaan of ga je liever voor een mooie lange jas? Voor de maand mei zijn alle lengtes mogelijk.
  • Comfort staat voorop: natuurlijk is een trendy jas leuk. Nog belangrijker is het dat een jas lekker zit.
  • In de lente kan het best eens regenen. Daarom is een goede capuchonjas zeker niet overbodig in mei.
Volgende

Hoe was je een winterjas?

7 mei 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.