Vintage zomerjasjes voor vrouwen

Wat heerlijk: de zomer staat weer voor de deur. Hoewel je op de écht warme dagen helemaal geen goede zomerjas nodig hebt, is het altijd fijn om er eentje te hebben voor het geval het wel eens frisser wordt. Een typische Nederlandse zomer zou immers geen zomer zijn met een beetje variatie in temperaturen. Gelukkig zijn er voldoende trendy zomerjassen voor hem en haar te vinden in de nieuwe collecties van webshops. Hierbij wordt deze zomer de nadruk gelegd op vintage jassen; zowel daadwerkelijke vintage jassen als jassen met een vintage vibe. In dit artikel vertellen we je meer over vintage zomerjassen voor vrouwen.

Vrolijke gele vintage jassen 

Wat ons opvalt deze zomer is de aanwezigheid van vrolijke kleuren in fashion. Ieder jaar zijn er andere kleuren dé trend in het zomerse seizoen. Dit jaar zijn dat voornamelijk de opvallende primaire kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een opvallende gele trenchcoat? Trenchcoats zijn sowieso hele goede zomerjassen wanneer we het hebben over jassen met een vintage tintje. Dit soort modellen jassen droegen vrouwen (en mannen!) al in de jaren 20 van de vorige eeuw.

Vandaag de dag zijn trenchcoats nog steeds hele unieke doch stijlvolle items waarmee je allerlei looks kunt creëren. Zorg er in de zomer in ieder geval wel voor dat je een trenchcoat hebt die gemaakt is van een dun materiaal. Jassen van dikker materiaal zijn al gauw te warm op een mooie zomeravond. Zo'n trenchcoat staat supergoed boven denim shorts en een hip shirtje. Draag daaronder een paar witte sneakers en je hebt een hele toffe outfit met een vintage vibe.

Lange zomerjassen met vintage tint

Een andere trend die we dit jaar omarmen is de trend van de lange jassen. Lange jassen waren in de jaren 70 en jaren 80 van vorige eeuw helemaal hip. We kunnen deze jassentrend dan ook gerust een vintage trend noemen. Toch hoef je niet direct een tweedehands zomerjas te scoren wanneer je voor een vintage jas wilt gaan. In de webwinkels vind je voldoende nieuwe jassen die zo'n vintage vibe hebben. Dit is overigens niet alleen voor de zomerse collecties; ook voor de collectie winterjassen is dit het geval.

Wat zonder twijfel een van de grootste voordelen van een lange jas is, is het feit dat je zo'n jas over iedere zomerse look kunt dragen. Of je nu een stoere look hebt met een korte spijkerrok, een paar sneakers en een top of wanneer je op zoek bent naar een passende zomerjas voor boven een zomers jurkje. Dit soort lange jassen voor dames kunnen op iedere stijl, waarbij we je aanraden om vooral voor een kleurrijke jas te gaan. Natuurlijk is het aantrekkelijk om voor een zwarte jas te gaan, maar kleur geeft je zomerse dag net iets meer vrolijkheid. Het straalt net iets meer uit.

Vintage spijkerjasjes voor je zomerse look

Last but not least: kies voor een oversized spijkerjas in de zomer. Spijkerjassen zijn van die typische jasjes die nooit uit de mode raken. Wanneer je ook in de (web)winkels kijkt; je ziet altijd wel ergens een mooie spijkerjas hangen. Dat is niet voor niets. Spijkerjassen kunnen eigenlijk altijd: voor diverse gelegenheden en voor verschillende soorten weer. Hoe leuk staat een spijkerjas boven een jurkje? En hoe stoer staat het tegelijkertijd boven een korte broek?

Het vintage aspect van deze jas voor de aankomende zomer is het feit dat we voor oversized jassen gaan. Een spijkerjas mag dan wel tijdloos zijn; er is zeker weleens verandering te zien in hóe zo'n spijkerjas er dan uit mag zien. In de zomer van 2020 ligt de nadruk op oversized spijkerjasjes. Denk bijvoorbeeld aan die typerende boyfriend spijkerjasjes. Of gewoon letterlijk aan een spijkerjasje voor mannen, maar dan gecombineerd in je eigen look.

Vorige

Deze jassen draag je in april 2020

23 april 2020
Volgende

Deze jassen draag je in mei 2020

9 mei 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.