Deze jassen mogen niet ontbreken in een Nederlandse garderobe

Wanneer je al je hele leven of een groot deel van je leven in Nederland woont, weet je als geen ander dat Nederland een heel wisselend klimaat heeft. De ene keer is het in de winter hartstikke koud met sneeuw, terwijl het de andere keer zo 16 graden wordt. Wat moet je daar nou mee? Één ding staat in ieder geval vast: Nederland is een land met een gematigd zeeklimaat wat betekent dat de winters gemiddeld mild zijn, evenals de zomers. Door het hele jaar valt er neerslag en dat merken we regelmatig. Daarom is een goede regenjas in je garderobe niet verkeerd. In dit artikel lees je meer over welke jas of jassen je echt moet hebben in Nederland.

Een waterdichte jas is een must

Een van de jassen die dus echt niet mag ontbreken, is een waterdichte jas. Het is wel zo fijn om zo'n jas te hebben wanneer er ineens een fikse regenbui uit de lucht komt vallen of wanneer er de hele week regen is voorspeld. Gelukkig heb je volop keuze wanneer het om regenjassen gaat. Wat vooral heel leuk is, is dat regenjassen er over het algemeen veel leuker uitzien dan pakweg tien jaar geleden. Uiteraard is dit voor veel mensen niet het belangrijkste onderdeel van een regenjas, want je moet vooral droog blijven. Hoe leuk is het om droog te blijven terwijl de jas ook nog mooi is? Dat vinden wij in ieder geval helemaal top.

Hierbij heb je de keuze uit diverse soorten regenjassen. Wat dacht je van een lange gekleurde regenjas, zoals je die de laatste jaren steeds vaker in het straatbeeld ziet? De gele regenjas is bijvoorbeeld niet meer weg te denken in Nederland. Combineer zo'n jas met een jeans en een gestreept shirt en je look is casual doch trendy. Natuurlijk kun je ook voor een andere kleur gaan; denk aan rood, donkerblauw of misschien donkergroen. In de winter kan zo'n regenjas net iets te fris zijn. Kies in dat seizoen voor een fijne gewatteerde regenjas of voor een waterdichte parka of outdoorjas

Parkajas mag ook niet ontbreken

Een waterdichte parka is ook zeker een goed idee als alternatief voor een regenjas. Het voordeel aan parka's is dat ze namelijk niet alleen regen tegenhouden, maar dat ze ook nog eens hartstikke warm zijn. Het is dus de ideale winterjas voor koude en natte winterdagen in Nederland. Een parka is over het algemeen een langere jas die tot over je billen komt; sommige modellen komen tot net boven of op je knieën. Feit is in ieder geval dat parkajassen door de lengte sowieso al warmer zijn. Daarnaast zijn ze vaak ook net iets dikker dan een gemiddelde regenjas. Parka's beschikken namelijk over een fijne warme vulling.

Deze vulling is vaak van dons of een ander zacht materiaal waardoor comfort ook nog eens hoog staat. We kunnen dus wel zeggen dat een parkajas een jas is die van alle markten thuis is, iets wat echt perfect is voor zo'n wisselend weertype zoals in Nederland. Je moet er rekening mee houden dat een parka in de zomer echt veel te warm is. Op warme lente- en herfstdagen kan de jas zelfs ook te warm zijn. In dat geval kun je beter voor een dunnere parka gaan - die zijn tegenwoordig namelijk ook te koop! Hiermee creëer je een sportieve look met een comfortabel en stijlvol randje. Kortom: wat wil je nog meer bij een goede warme en waterdichte jas?

Spijkerjasjes kunnen altijd in Nederland

Tot slot zijn wij helemaal fan van het spijkerjack. Spijkerjasjes zijn van die jassen die eigenlijk nooit uit de mode gaan. Dat betekent dat je met een spijkerjack een heel duurzaam item te pakken hebt, omdat je er zo lang van kan genieten. Ook zijn de mogelijkheden met zo'n jasje van denim eindeloos. Je combineert de jas in de lente op een vrolijk gekleurde broek, draagt hem in de zomer op frisse zomeravonden, kiest ervoor om 'm in de herfst met een trui of sweater te dragen en combineert de jas in de winter in je gewone look. Wow: een jas die je ieder seizoen kunt dragen, hoe bijzonder is dat? Dat is niet met veel jassen het geval. Het enige minpunt van een spijkerjasje is dat dit soort jassen niet waterdicht zijn.

Op een echt regenachtige jas zul je dus toch voor een waterdichte jas moeten gaan. Of je kiest ervoor om een dun spijkerjasje mee te nemen die je over je spijkerjack aan kunt trekken. Wat ook leuk is: sinds enkele jaren zijn er naast standaard denim jasjes spijkerjacks in allerlei kleuren te koop. Wanneer je dus niet zo dol bent op die typische kleur van spijkerstof ga je gewoon voor een zwart, rood, blauw, groen, geel of paars jasje. Er is voor iedere smaak wel een kleur te vinden. Nog leuker is het natuurlijk om voor de verschillende seizoenen diverse kleuren te hebben - maar daar moet je wel plek voor hebben. Met een gewoon spijkerjasje of met een zwart spijkerjack zit je in ieder geval altijd goed. Deze kleuren kun je combineren in iedere look!

Vragen over must-have garderobe jassen

Heb je nog een vraag over een jas of staat jouw gewenste jas hier niet tussen? Hieronder vind je de meest gestelde vragen met antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Twijfel niet en neem contact op met de experts van Jas.nl. We geven graag antwoord op jouw vragen.

🐻 Waarom staat de teddy coat hier niet tussen?

Teddy coats zijn hele fijne en warme jassen die je natuurlijk goed kunt dragen tijdens koude dagen. Wanneer je een koukleum bent, is het zelfs de ideale jas voor meerdere seizoenen. Over het algemeen is een teddy coat (erg) warm. Dat is de reden dat deze jas er niet tussen staat. Natuurlijk verschilt het per persoon of hij of hij een koukleum is dus dit kun je alsnog voor jezelf bepalen.

🌳 Welke outdoorjassen zijn waterdicht?

Een groot deel van de outdoorjassen die je bij bekende en populaire merken kunt kopen, is waterdicht. Dit verschilt echt per jas of merk. We raden je aan om goed op het label te kijken of de eigenschappen van de jas online te lezen voordat je de jas aanschaft. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met de klantenservice van de desbetreffende winkel.

🌧️ Ik zoek de perfecte regenjas. Waar moet ik voor gaan?

We raden je aan om voor een langere regenjas te gaan die een beetje gewatteerd is. Op die manier blijft een groter deel van je lichaam droog en blijf je lekker warm. Kijk altijd naar de eigenschappen van het materiaal; het liefst wil je dat een regenjas ademend is. Met deze eigenschap zorg je ervoor dat je zweet sneller wordt afgevoerd.

🌞 Welke jassen zijn handig voor de zomer?

In Nederland komt het regelmatig voor dat het een koude of frisse dag is in de zomer. We raden je aan om op zo'n dag te gaan voor een fijne, dunne zomerjas. Daarmee blijft je lichaam toch net iets warmer dan zonder jas. Kies bijvoorbeeld voor een bomberjack, een spijkerjasje of een sportjasje.

🌬️ Ik zoek een winddichte jas. Welke moet ik kiezen?

Nederland staat bekend om de flinke wind die af en toe kan opsteken. Wanneer je op zoek bent naar een goede jas tegen de wind raden we je aan om een windbreaker aan te schaffen. Dat zijn jassen die hier specifiek voor bedoeld zijn. Outdoorjassen met een hoge kraag, zoals parkajassen of cabans zijn ook geschikt.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.