Deze kleuren winterjassen zijn helemaal in

De mode veranderd ieder jaar wel wat. Dat betekent ook dat het weer tijd is om een nieuwe winterjas te shoppen! Voornamelijk blauwtinten gaan deze winter een grote rol spelen. Bij de kleur blauw denken veel mensen immers aan de lucht; iets dat vooral kalmte en vertrouwen uitstraalt. Ook andere kleuren worden deze winter populair. Net als blauw zijn er meer kleuren die kalmte uitstralen, zoals bijvoorbeeld grijs. Daarnaast is er ook een rol weggelegd voor felle kleuren, zoals fel rood, mosterdgeel en paars. Waarschijnlijk zullen deze kleuren niet alleen terug zijn te vinden in onze winterjassen, maar ook in ons interieur.

50 tinten blauw?

De komende winter zal voornamelijk de kleur blauw het straatbeeld overnemen. De kleur kunnen we onderverdelen in allerlei subtinten, zoals Riverside. Deze kleur heeft zijn naam te danken aan de oever van de rivier. Als je goed kijkt, zul je overeenkomsten zien in bijvoorbeeld de kleuren van de spijkerbroek. Toch is deze kleur nog iets feller. Draag je graag spijkerbroeken, dan is een Riverside winterjas waarschijnlijk iets voor jou!

Riverside combineert daarnaast weer goed met een iets zachtere tint blauw; Airy Blue. Het is één van de meest populaire kleuren van dit jaar. Daarmee staat deze kleur absoluut voor de herfst en de winter. Een Airy Blue winterjas staat erg goed met een taupe pantalon.

Uiterste kleuren

Dit jaar staat bol van uiterste kleuren. Zo is blauw een erg kalme kleur, evenals grijs. Al snel denkt men bij de kleur grijs aan saaie, degelijke kleding. Dat terwijl de kleur grijs een groot voordeel heeft; het is met veel andere kleuren te combineren! Een grijze winterjas gaat samen met bijvoorbeeld een mosterdgele trui. Daarnaast werkt grijs ook goed met bijvoorbeeld taupe en airy blue. Het is dus zeker dat je deze kleuren komende winter op straat zult zien.

Een andere kleur die echt de herfst en de winter uitstraalt, is warm taupe. Dat is eigenlijk een grijs-bruine kleur. Als je goed kijkt, zie je enkele roze tinten. Deze kleuren passen zowel bij lichte als felle kleuren. In de winter hoef je met deze kleur dus nooit lang voor de kast te staan; deze kleur winterjas staat goed bij alles dat je draagt! Toch hebben we wel een lichte voorkeur voor de kleur ‘winterwit’. Dat staat bijzonder classy!

We hadden het ook al over de wat bontere, fellere kleuren. Eén van die kleuren is rood. Toch zal een echt felle kleur rood dit jaar niet in de mode komen. Het gaat meer om een ander soort rood; dusty cedar. De naam verraadt al dat het hier om een roze-achtige kleur gaat. Dusty cedar is dan ook niet echt rood, maar nijgt meer een beetje naar roze. Kies je voor een dusty cedar winterjas, dan kun je de rest van je outfit combineren met bijvoorbeeld sharkskin grey en taupe.

Voor één kleur rood maken we wel een uitzondering: aurora red. Deze kleur doet sterk denken aan het opkomen van de zon op een hete zomerdag. Het is dus een felle, levendige kleur die een beetje doet denken aan de kleur van bloed. Met zo’n felle kleur rood kun je kiezen voor kalmere subkleuren, zoals bijvoorbeeld sharkskin grey, lichtblauw of taupe.

Drie felle kleuren

Ten slotte hebben we nog drie felle kleuren, zoals spicy mustard, potter’s clay en bodacious. Met de kleur Lush Meadow steel je zeker de show, want het is een mooie, helde kleur groen. Deze afstekende kleur werkt goed met bijvoorbeeld taupe of grijs. Draag je altijd zwarte broeken onder je winterjas, dan is deze kleur perfect.

De kleur spicy mustard doet inderdaad denken aan de kleur van mosterd. Het is een kleur die sterk op bruingroen lijkt. Als winterjas zal deze kleur flink opvallen. Toch zijn er ontwerpers die ervoor kiezen de kleur iets donkerder te maken, waardoor spicy mustard meer op bruin lijkt. Daardoor is de kleur dan minder opvallend.

Potter’s clay is de kleur van klei. De kleur heeft veel weg van steenrood en cognac. De cognac-achtige kleur zullen we nog vaker tegenkomen, want potter’s clay is vooral geliefd bij ontwerpers van tassen en schoenen. Potter’s clay gaat goed samen met alle andere trendkleuren die we in dit artikel hebben besproken.

Tenslotte hebben we nog bodacious. Deze kleur is bedoeld voor de durfal, het brutaaltje. Het is een vrij felle kleur paars. Eigenlijk hoort een dergelijke kleur niet in het najaar, maar toch gaat deze kleur de winter overleven, juist omdat de kleur zo onverwacht is. Bovendien combineert bodacious goed met blauw, grijs en taupe.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.