Accessoires voor bij je winterjas in 2016/2017

Recentelijk een mooie winterjas gekocht of zelfs al wel langer geleden? Dan wil je deze misschien nog mooier maken door accessoires toe te voegen. We hebben de nieuwste trends opgezocht, zodat je zeker weet dat je er de komende winter trendy bij loopt.

Sjaal van nepbont

Deze winter wordt echt lekker warm met een sjaal van nepbont. Het is niet alleen warm en comfortabel, maar het straalt ook warmte, comfort en kracht uit. We zien bijvoorbeeld een mooie, dikke, zwarte sjaal, die versierd is met bloemetjes. Daarnaast is ook de ‘staart’ in. Die is extreem warm en ook best wel groot, maar je maakt er een enorm fashion statement mee. Komende winter hoef je echt niet bang te zijn voor onderkoeling. Zeker niet met deze tips over hoe je nog meer warmte uit je winterjassen haalt.

Strikje erom!

Naast de sjaal zien we ook veel strikken voorbij komen. De strik draagt je om je nek. Deze herfst en winter kan het echt niet gek genoeg. Het gaat van een subtiel, licht strikje tot knalroze, grote strikken. Zelfs ontwerper Marc Jacobs doet een deze trend mee, terwijl hij zich bevindt in het gezelschap van Tommy Hilfiger en Gucci. Sonia Rykiel maakt het echt gek, met een dikke strik.

Extreem grote sjaal

Tussen de sjaal en de strik in: extreem grote strikken en sjaals. En als we het hebben over extreem groot, bedoelen we ook echt extreem groot. Iceberg, Balenciaga en Chanel komen allen met een sjaal/strik die tot je middel komt. Bij Iceberg ziet het er een beetje uit alsof je een wandelend snoepje bent, maar gelukkig kan het ook iets subtieler. Qua prints zien we van alles voorbij komen: polka dot, gestreept, of artistiek. Bij Chanel zien we dat het is afgemaakt met iets dat doet denken aan parels. Die komen dan ook weer subtiel terug op de mouw van de winterjas.

Riemen

Ook erg populair deze winter: riemen die om je middel gaan. Die trek je natuurlijk niet aan over je winterjas, maar doe je er subtiel onder. Zodra je je winterjas uitdoet, straal je meteen kracht uit. Je bent stoer met een zogenaamde ‘corset belt’. Anna Sui, Prada en Fendi brengen deze trend op de markt. Je kunt kiezen tussen een gebreide sjaal of een leren corsetsjaal. Wie iets sjiekers wil kan ook eens kijken naar een ‘skinny knotted belt’. Trussari, Versace en Ralph Laurent komen daarmee. Het is klassiek en minimalistisch en bovendien erg vrouwelijk. Zo’n riem kun je dragen over jurken, broeken en zelfs over je winterjas. Erg mooi, vinden we zelf!

Handschoenen

Geen winter zonder een goed paar handschoenen! Niet alleen om je handen warm te houden, maar ook om elegantie uit te stralen. Dit jaar is ‘vorstelijk’ in. Dat houdt in dat de handschoen zwart is, voorzien is van een werkje en het belangrijkste: transparant is. Je kunt je hand er dus door zien zitten. Marc Jacobs speelt in op die trend met een gestipte handschoen, met piepkleine details. Gucci en Dries van Noten kiezen voor iets donkerders en simpelers. Perfect voor wie er stijlvol bij wil lopen. Ben je liever stoer dan elegant? Dan is de leren handschoen iets voor jou. Die zijn verkrijgbaar in werkelijk alle stijlen en kleuren. Mulberry, Oscar de la Renta en DSquared2 gaven ons al een voorproefje van hoe het eruit ziet. Kies gerust voor zwart, bordeauxrood, of zelfs oranje. Het mag allemaal!

Sokken

We denken er waarschijnlijk nooit aan, maar matchen jouw sokken eigenlijk wel bij jouw winterjas? Het kan een heel subtiel detail geven. Dit jaar zijn de ‘Granny Chic Socks’ in. Dat zijn gebreide sokken die je kunt dragen in open schoenen en sandalen. Je hoeft geen moment bang te zijn dat je last krijgt van koude voeten, want ze zijn zelfs in thermo-variant te vinden. Prada, Valentino en Phillip Lim doorbreken de regel: ‘geen sokken in open schoenen’. Zolang je let op de kleurcombinaties wordt het als ‘stijlvol’ opgevat. Je slaat dus absoluut geen modeflater.

Vorige

Zoektips voor een winterjas

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.