Deze trends voor jassen zien we dit jaar op de catwalk

Hoewel de lente nog niet officieel is begonnen, laat de zon zich wel steeds vaker zien en gaan de temperaturen omhoog. Dit zijn de dagen waarop je je winterjas misschien al wel hebt ingeruild voor een fijne tussenjas of voorjaarsjas. Eerlijk is eerlijk: wat is er nou leuker dan een trendy jas die de perfecte match is voor jouw lentelook? De afgelopen winter zagen we diverse catwalkshows, door corona meestal zonder publiek. In deze shows werd volop geparadeerd met dé jassen van 2021. De jassen in dit artikel zagen we op de catwalk - lees je mee?

Vintage sportjack voor het voorjaar

Je bent er gek op of je moet er niets van weten: vintage sportjasjes of cropped jasjes met een sportieve look. Wat je mening ook is; feit is dat dit soort jassen het voorjaar van 2021 gaan rocken. Hierbij ligt de nadruk op het cropped model en dat is waarschijnlijk precies wat je denkt dat het is: een korter jack met een stoer uiterlijk. Denk aan een jasje dat dezelfde lengte heeft als een classy bolero - die ken je misschien nog wel van vroeger. Op de runway was het cropped jasje veelvuldig te zien, onder andere bij shows van Louis Vuitton en Hermès. Ga jij er ook in stralen dit voorjaar?

Comeback van de bodywarmer in 2021

Iets wat binnen het genre vintage sportjassen valt, is een bodywarmer. In 2021 maakt de sporty bodywarmer namelijk een flinke comeback. Ook hierbij wordt er weer gekeken naar de sportieve kenmerken van een jasje én zijn er cropped varianten te koop. Je draagt een bodywarmer op koude dagen boven een trui en op fijne voorjaars- of najaarsdagen op een dunne sweater of zelfs op een shirtje. Modellen van Dior liepen deze winter al in bodywarmers op de catwalk. Nu is het de beurt aan jou! De hippe bodywarmers van The North Face of een ander sportief outdoormerk zijn bijvoorbeeld hartstikke aan te raden. Die staan goed in iedere look.

Jassen met ballonmouwen en schoudervullingen

Nog zoiets opvallends: 2021 staat ook in het teken van jassen met schoudervullingen en opvallende ballonmouwen. Ook dat is iets wat we eerder in de jaren 80 en 90 zagen en als het ware dit jaar een comeback gaat maken. Wat is dat toch met die trends uit het verleden die steeds terugkomen? Schoudervullingen zijn niet iets nieuws op de catwalk; menig merk en modehuis probeert het jaarlijks een trend te maken. Het is pas sinds vorig jaar en wederom dit jaar dat we daadwerkelijk mode-items in de winkels zien die van de catwalk lijken te komen. Ga bijvoorbeeld voor een wollen lange jas met schoudervullingen in de winter van 2021 of kies voor een dunnere jas met ballonmouwen voor in de zomer van 2021. Zo is er voor ieder seizoen een trend te krijgen.

Trenchcoats blijven zichtbaar op de catwalk

Als er tot slot één klassieke jas genoemd mag worden die op de catwalk te zien was dan is het wel de stijlvolle trenchcoat. Trenchcoats zijn niet meer weg te denken uit de tijdloze fashion. Grote kans dat jij er eentje hebt die je met liefde in meerdere seizoenen draagt. Dat is precies wat er zo fijn is aan trenchcoats; ze zijn ideaal voor het voorjaar, frisse zomerdagen en het najaar. Niet zo gek dus dat we ze afgelopen winter weer op de catwalk zagen voor de mode van 2021. Dit jaar zijn er enkele verschillen te ontdekken met de standaard trenchcoat. Zo zien we een mix van meerdere stijlen, zoals een trenchcoat met schoudervullingen of een trenchcoat met een vintage look. Trenchcoats zijn in ieder geval altijd stijlvol en passen daardoor bij allerlei soorten looks. Extra leuk: de jas is voor vrouwen én mannen geschikt.

Vragen over catwalk jassen

Heb je een vraag over een van de bovenstaande jassen? Of wil je meer weten over fashion op de catwalk? Hieronder hebben we de meestgestelde vragen met antwoorden verzameld over dit onderwerp. Wie weet staat jouw vraag daar wel tussen.

🌟 Komen alle jassen die we op de catwalk zien in de winkels?

Ja en nee: de meeste trends komen in de (web)winkels terecht. Toch kan het altijd voorkomen dat je een bepaalde trend niet terug gaat zien in de winkel. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Is er een show van Dior geweest dan is de kans groot dat de items die daar zichtbaar waren te koop zijn in de (web)shop. Soms moet je gewoon even goed zoeken.

🥶 Is een bodywarmer in de winter te koud?

Het ligt eraan wat voor een bodywarmer je hebt. Wanneer je gaat voor een fijne warme combinatie van een bodywarmer over een dikke trui dan biedt die bodywarmer juist wat extra warmte. Er zijn heel wat gewatteerde bodywarmers te koop die je lichaam goed warm houden.

👖 Welke van de bovenstaande 'catwalkjassen' past goed op een gewone jeans?

Het sportieve vintage jasje is natuurlijk de ideale combinatie met een mom jeans of een flared denim. Een trenchcoat past óók heel goed bij een stoere spijkerbroek. Eigenlijk kunnen alle trends heel goed, het is maar net hoe je het geheel combineert.

🌞 Welke zomerjassen zijn de trend voor 2021?

Kijken we naar de zomerjassen voor 2021 dan zien we vooral veel dunne modellen met hoge schouders en opvallende mouwen. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van linnen en katoen - de ideale stoffen om warmte en zweet goed af te voeren. Wat we niet zozeer op de catwalk zagen, maar wat ook altijd kan, is een fijn spijkerjack in een kleur naar keuze.

😀 Hoe combineer ik een cropped jasje?

We kunnen het ons voorstellen dat je (nog) niet goed weet hoe je een cropped jas moet combineren. Dit soort jasjes zijn namelijk korter en hebben wat extra tips nodig. Ze staan in ieder geval heel goed op een jurkje, lange jurk of rok met shirt of blouse. Ook combineer je ze met gemak op een nonchalante hoge baggy broek of een flared broek met een hoge waist.

Vorige

Moet ik een jas aan?

3 maart 2021

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.