Deze trendy kinderjassen zien we in de winter

Nu is het ideale moment om een lekkere warme winterjas voor kids te scoren. De winter begint namelijk bijna en de dagen worden nu écht kouder en donkerder. Omdat er al even winterjassen te koop zijn, is de kans ook nog eens groot dat je een winterjas in de sale kunt krijgen - zelfs al items van dit seizoen. Kortom: begin december is de perfecte timing om op zoek te gaan naar een goede winterjas. In dit artikel bespreken we een aantal fijne trends met je zodat je precies weet wat voor een winterjassen voor kinderen je kunt verwachten in de (online) rekken.

Heerlijk warm in een anorak

Sommige kinderen hebben het altijd koud tijdens de donkere dagen in de winter. Speciaal voor deze kids is er dit seizoen een lekkere warme trend te vinden: de anorak. Een anorak is een dikke jas die je over je hoofd heen moet aantrekken. Meestal zie je dit model terug in de wintersportcollecties; dit jaar kun je de jas ook vinden in de 'normale' collecties winterjassen. Het voordeel van een anorak is dat de jas ontzettend winddicht en meestal ook waterdicht is.

Het sportieve model past daarnaast in vrijwel iedere look en je kindje kan zich lekker vrij bewegen zonder dat er een rits of iets anders ergens achter blijft hangen. Een anorak is de ideale jas voor kinderen die lekker buiten willen spelen in de winter zonder het koud te krijgen.

Koop een lekkere warme puffer voor kids

Vind je een anorak aan- en uittrekken iets te veel gedoe? Maar ben je wel op zoek naar een écht warme winterjas voor kinderen? Dan is een comfortabel puffer jacket zeker iets voor je kleintje. Pufferjassen zijn jassen die we ook veel in de dames- en herencollecties zien. Dit soort jassen herken je aan het volume -  de meeste puffer jackets zijn goed gewatteerd en beschikken over meerdere lagen met dons of een andere vulling.

In de winterjassen collectie van 2022 zien we voornamelijk veel korte modellen. Dat is juist handig voor kids, omdat ze ook hierin lekker kunnen ravotten en spelen zonder dat de jas in de weg zit. Een hele koude temperatuur kan hier wel een nadeel zijn. Extra tip: kies voor een puffer jacket met een voering van fleece voor extra warmte en comfort. Fleece is heerlijk zacht en voelt bijna als een deken aan als binnenkant van de jas. Heerlijk!

Droog en hip in een trendy regenjack

Als er één jas die we de laatste jaren steeds weer in het najaar en de winter zien dan is het wel de gewatteerde regenjas in verschillende kleuren en prints. Deze te gekke jas is ook bij de volwassen collecties niet meer weg te denken. Dat is niet zo gek: in Nederland is zo'n jas onmisbaar. De herfst in Nederland is vaak zó nat dat je echt een goede regenjas nodig hebt. In dat geval kun je net zo goed direct voor een leuke regenjas gaan.

In de kindercollecties zien we ook deze winter weer allerlei modellen, kleuren en prints hippe regenjassen. Zorg er in ieder geval voor dat je een gewatteerde regenjas koopt, omdat de winter best wel guur kan zijn. Met een gewatteerde regenjas blijft je kindje droog én warm. De capuchon zorgt ook nog eens voor extra warmte. Kies een trendy kleur uit, zoals donkergroen of donkerblauw of ga voor een regenjas met een leuke print.

Knuffelbare jassen: teddy coats voor kids

Tot slot nog een hele fijne, zachte trend: teddy coats en andere jassen van knuffelbaar materiaal. Wij worden heel blij van dit soort zachte stoffen. Ze voelen namelijk heerlijk zacht aan aan je huid, houden je lichaam heerlijk warm en zorgen voor de nodige comfort. Dat zijn toch wel dé eigenschappen die een goede winterjas voor kids moet hebben. Ben je dus op zoek naar een écht comfortabele winterjas? Dan zit je met een teddy coat helemaal goed.

Teddy coats zijn de ideale match voor winterjassen voor meisjes en jongens. In eerste instantie denk je bij dit materiaal wellicht alleen aan meisjesjassen, maar zo'n zachte winterjas is ook perfect voor stoere en lieve winterjassen voor jongens. Combineer deze comfy jasjes met een stoere jeans en een paar te gekke veterschoenen of ga voor een combinatie met een lief jurkje en een paar winterse laarsjes. Er is voor ieder kind wel een passende teddy coat te vinden.

Veelgestelde vragen omtrent winterjassentrends voor kids

Heb je nog een vraag over een van de bovenstaande trends? Of is er iets anders dat je wilt weten over winterjassen voor kinderen. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen met antwoorden voor je uitgeschreven. Mocht je toch nog een andere vraag hebben, neem dan contact op met Jas.nl.

1. Ik zoek een lange winterjas voor kinderen. Wat moet ik hebben?

In de categorie lange winterjassen voor kids vind je deze winter van alles en nog wat. Ga bijvoorbeeld voor die gewatteerde regenjas in een opvallende kleur of kies voor een langer model teddy coat. Naast de trends kun je natuurlijk altijd gaan voor een tijdloos model, zoals een lange gewatteerde jas of een parka. Dit soort jassen kunnen eigenlijk iedere winter weer opnieuw gedragen worden.

2. Welke trendkleuren zien we in de winter van 2022?

De winter van 2022 heeft een aantal mooie kleuren voor ons in petto. Misschien is het aantal witte kledingstukken en jassen je al wel opgevallen. Voor kinderen die lekker buiten spelen is wit misschien niet een heel handige kleur. Feit is wel dat het een prachtige winterse kleur is die goed past bij een fijne kinderjas. Daarnaast heb je de keuze uit warme, aardse kleuren zoals roest, terra cotta en donkergroen. Ook felle kleuren, en dan met name in combinatie met elkaar, doen het goed. Denk aan combinaties van roze met groen, oranje met blauw en geel met roze.

3. Ik zoek een tussenjas voor kids. Welke jas is dan handig?

Tussenjassen voor kinderen zijn perfect in combinatie met een dikke trui of op een warmere winterdag. Hierbij kun je denken aan spijkerjasjes, bomberjacks en dunne parka's, maar ook aan windbreakers, regenjasjes en outdoorjasjes voor kids.

4. Is zwart een goede kleur voor een kinderjas?

Ja, hoor. Waarom niet? Veel mensen vermijden zwart in de look van hun kindje omdat ze het een te donkere kleur vinden. Hoewel de meeste kinderen voorkeur geven voor een leuk kleurtje is zwart ook zeker een prima kleur voor een winterjas - helemaal wanneer je deze donkere kleur combineert met een rode sjaal en muts of een paar blauwe handschoenen.

5. Hoe vaak moet ik een winterjas voor kids wassen?

Kinderen maken een winterjas over het algemeen wat sneller vies dan volwassenen. Daarom is het aan te raden om zo'n jas een keer in de maand of twee maanden te wassen. Dit is afhankelijk van hoe vies de jas is. Check altijd goed het wasvoorschrift zodat de jas zo mooi mogelijk blijft.

Volgende

Mouwloze jassen voor in de zomer

12 april 2022

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.