Mouwloze jassen voor in de zomer

Een van de modetrends die we vorig jaar al voorbij zagen komen, is die van de mouwloze jas. Mouwloze jassen zien we al jaren, maar het ene jaar is er meer aandacht voor dan het andere jaar. De lente en zomer van 2022 is hét moment om de mouwloze jas te omarmen - als je dat nog niet had gedaan. Wat ons betreft is deze trend namelijk here to stay! Lees hier meer over de mouwloze jas voor hem en haar.

Wat is een mouwloze jas precies?

Zoals de naam het al verklapt is een mouwloze jas een jas zonder mouwen. Dat is heel simpel en kort uitgelegd waar het om gaat wanneer we het hebben over mouwloze jassen. Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij deze trend. Mouwlozen jassen zijn namelijk geen jassen waarvan je de mouwen zomaar hebt afgeknipt. Natuurlijk kun je dit wel doen om zo een écht unieke zomerjas voor dames of heren te maken, maar nog beter is om gewoon naar je favoriete winkel of webshop te gaan.

Waar moet je dan wél aan denken wanneer we het hebben over een mouwloze jas? Simpel: bijvoorbeeld over een hippe bodywarmer die gemaakt is van een uniek materiaal of een prachtig colbert zonder mouwen. Er is enorm veel keuze op het gebied van mouwloze jassen. Het grootste voordeel van deze trend is dat het een ideaal item is voor de lente en de zomer. Op de frisse dagen draag je er een trui onder en op de warme dagen combineer je een mouwloze jas met een shirt of mooie blouse. Ideaal toch?

Mouwloze jassen voor vrouwen: tips en tricks

Het is met name de damescollectie jassen die bol staat van de mouwloze jassen. We maken geen grapje wanneer we je zeggen dat er écht voor iedere type vrouw een passende mouwloze jas te koop is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een net en stijlvol exemplaar? Denk dan eens aan een mouwloos colbert of een mouwloze blazer. Dit soort items zijn heel goed te combineren met een wit shirt met lange mouwen of juist met een kleurrijke blouse met een mooie print. Binnen een nette look staat een mouwloze denim jas ook heel goed; mits je deze combinatie op de juiste manier aanpakt.

Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met wit en zwart inclusief rode nagels en rode lippen. Draag een paar hakken of nette instappers onder de outfit en je stijlvolle zomerse look is klaar. Een fraai spijkerjasje zonder mouwen kun je óók heel goed dragen boven een leuk zomers jurkje of toffe shorts met een hip shirt. Ben je meer van de boho stijl? Ga dan voor een imitatieleren exemplaar of voor wat extra warmte voor een mouwloze lammy coat. Let er wel op dat dit materiaal al gauw warm is in de zomer - voor de frisse zomeravonden is het ideaal.

Ook mannen worden blij van mouwloze jassen

Voor deze zomer zien we ook veel te gekke mouwloze jassen voor mannen. Binnen deze categorie is er net als bij de vrouwen heel veel keuze. Dat is wel eens anders geweest bij een trend die zowel bij de dames als de heren te spotten was. Ook daar zien we verschillende soorten stijlen. Voor een nette look zit je heel goed met een standaard bodywarmer in een mooie strakke kleur zoals donkerblauw of zwart. Deze combineer je met een blouse of een net overhemd en natuurlijk een stijlvolle broek met een paar veterschoenen. Ook mouwloze bomberjacks vind je bij de heren in overvloed.

Ga je liever voor een wat stoerdere look dan kom je al gauw uit bij het mouwloze spijkerjasje. Deze mix en match je met een zwarte skinny jeans, een zwart shirt en een paar witte sneakers. Dit spijkerjack zonder mouwen staat ook goed op een paar kleurrijke shorts. Op zoek naar nóg meer pit? Dat je zeker vinden bij een te gek bikerjack zonder mouwen. Mouwloze bikerjacks, het liefst van echt of imitatieleer, is een absolute knaller dit seizoen. Onze tip: ga voor imitatieleer omdat dit én beter is voor de dieren én minder heet is in de zomer. Echt leer is superwarm, wat perfect is in de winter maar minder prettig is in het warme seizoen.

Veelgestelde vragen over mouwloze jassen

Heb je nog een vraag over deze toffe trend voor de zomerjassen van 2022? Check dan eerst hieronder de veelgestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp. Wie weet staat jouw vraag er al tussen!

1. Klopt het dat ik mouwloze bikerjacks ook veel bij vrouwencollecties zie hangen?

Dat klopt zeker! Leren bikerjacks, van echt leer en van imitatieleer, zonder mouwen waren de afgelopen winter al helemaal hip bij de vrouwen. Dit item is supertof te combineren met een comfy broek en sweater, maar staat in de zomer ook goed boven een denim shorts en met een wit shirt.

2. Kan ik een fleece bodywarmer dragen in de zomer?

Fleece bodywarmers zien we voornamelijk terug in de winter. Mocht je een tof exemplaar hebben dan kun je die zeker dragen, maar liever niet op een hele warme zomerdag. Fleece is heel warm en dus niet heel geschikt voor hete zomers.

3. Ik wil een mouwloze jas boven een jurkje dragen. Waar moet ik voor gaan?

Kijk goed naar de stijl van het jurkje. Een mouwloos spijkerjasje staat eigenlijk altijd goed boven iedere stijl. Voor wat meer pit kies je voor een mouwloos leren jasje of een zwart spijkerjasje zonder mouwen. Ga je liever voor wat meer boho in je look? Zoek dan een suède jasje met franjes - altijd leuk!

4. Zijn er ook mouwloze jassen voor kids verkrijgbaar?

Zeker! Sterker nog: in de kindercollecties vind je een enorm aanbod met mouwloze jassen. Kinderen hebben veel baat bij bodywarmers, omdat ze vaak veel buiten zijn in de tussenseizoenen. Mocht het op een zomerdag net wat frisser zijn dan kun je je kindje prima een bodywarmer aantrekken.

5. Zijn mouwloze jassen tijdloos?

Wat ons betreft wel, maar je weet maar nooit wat de komende jaren gaan doen wanneer het om fashion gaat. De bodywarmers zullen altijd blijven - het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Dus wat dat betreft zit je eigenlijk altijd helemaal goed.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.