Deze wintersportjassen voor dames zijn dit jaar hip

Misschien moet je nog helemaal niet aan de winter denken of misschien heb je juist je volgende wintersportvakantie in Italië of Oostenrijk al geboekt. Feit is dat we de eerste trends voor wintersportmode alweer hebben gespot! Onze eerste tip is: natuurlijk hoef je niet ieder jaar je wintersportjas te vervangen. Zodra je eenmaal een kwalitatieve én hippe winterjas hebt aangeschaft is de kans groot dat hij dit jaar gewoon weer mee kan. Wanneer je echter wel op zoek bent naar een nieuw exemplaar voor op de checklist van wintersport moet je vooral dit artikel verder lezen. We vertellen je hier namelijk meer over dé trends voor dameswintersportjassen. Lees dus gauw verder.

Waar moet je opletten deze winter?

Net als ieder jaar staat comfort bij een goede wintersportjas voorop. Je moet het natuurlijk niet koud krijgen op de piste én een wintersportjas moet comfortabel zitten, zodat je er iedere dag enkele uurtjes in kunt snowboarden of skiën. Een goede wintersportjas moet bijvoorbeeld over een binnenkant beschikken waarin fleece of wol is verwerkt. Wat ook wel prettig is is dat de winterjas waterdicht is. Vooral beginnende wintersporters vinden dit vaak een fijn idee. Een keer sneeuwhappen in je wintersportjas is niet erg, maar daar doorweekt van raken is wat minder prettig.

Daarnaast is het handig om te kijken naar de lengte van de wintersportjas. Sommige vrouwen vinden het fijn om een langere wintersportjas te dragen. De lengte zorgt ervoor dat je wat warmer blijft en dergelijke wintersportjassen sluiten vaak net wat beter aan dan een korte jas. Let er hierbij wel op dat je je vrij kunt bewegen, wat wel handig is wanneer je de piste gaat bedwingen. Ook zien we dit seizoen weer veel wintersportjassen voor dames met een capuchon: heerlijk warm, trendy en handig, maar wanneer je de capuchon niet gebruikt kun je net zo goed een jas kiezen zonder. Dat beweegt op de piste toch net wat lekkerder.

Welk model wintersportjas voor dames?

Het aankomende winterseizoen spotten we diverse soorten sportieve winterjassen voor de dames. Kies je voor een kort model tot net boven je billen dan kun je dit seizoen voor een waterdichte polyester jas in verschillende kleuren. Hoewel felle kleuren eigenlijk altijd op de piste kunnen, zien we dit jaar vooral meer rustige en donkere kleuren terug. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkerblauw, camel of lichtgrijs. Deze korte modellen kun je in deze kleuren goed combineren met een witte of juist een zwarte skibroek.

Ook spotten we diverse langere modellen wintersportjassen op de piste. Veel dames vinden dit een meer comfortabel model ten opzichte van een korte winterjas. Lange winterjassen voor op de piste sluiten namelijk vaak wat beter aan op je lichaam en zijn daardoor meer getailleerd. Waar je wel op moet letten is dat de winterjas niet té lang is of té strak is waardoor je je niet meer goed kunt bewegen. Bewegingsvrijheid staat misschien wel op nummer 1 wanneer het om een goede wintersportjas gaat. Probeer een langer model dus altijd eerst uit voordat je hem meeneemt op wintersport.

Vorige

Casual winterjassen voor heren

19 september 2018
Volgende

Hoe combineer je een tijgerprint winterjas?

21 september 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.