Dit zijn de jassentrends voor de lente dit jaar

De lente is al even aan de gang in Nederland. De afgelopen weken konden niet nóg meer Nederlands zijn wat betreft een typische lente hier. Waar we de ene dag genoten van volop zon met temperaturen boven de 20 graden moest de andere dag de jas weer aan. Maart roert z'n staart en april doet wat 'ie wil - dat staat dit jaar wel helemaal vast. Daarom is het handig om in de lente in ieder geval een goede voorjaarsjas te hebben. In dit artikel lees je meer over de jassentrends voor de lente van 2021.

Lentejassen voor vrouwen voor deze lente

Vrouwen opgelet: er is volop keuze wanneer het om damesjassen in de lente gaat. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Een van de modellen die we dit voorjaar gaan zien, is de trenchcoat. Klassieke trenchcoats gaan eigenlijk nooit uit de mode. Het zijn tijdloze jassen die ieder jaar én op iedere look kunnen. Zo staat een trenchcoat prachtig met een skinny jeans met een paar witte sneakers eronder, maar kan de jas ook heel goed met een panty en een paar instappers. Daarmee is een trenchcoat de ideale jas voor nette én casual looks. Onze tip? Ga voor een kleurrijke trenchcoat deze lente. Natuurlijke kleuren zoals Rust en Marigold zijn helemaal hip.

Is een trenchcoat toch iets te netjes voor je, zelfs in een outfit met sneakers? No worries. Er zijn nog veel  meer te gekke damesjassen verkrijgbaar dit seizoen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dé trend van het moment: cropped jassen? Cropped damesjassen is een absolute musthave in de lente en de zomer. Het is de ideale jas op warmere dagen, omdat het model zo kort is. Wat ook een goede optie is, is een kort sportjasje of een langer vintage sportjack. Denk bijvoorbeeld aan van die te gekke vintage jasjes van adidas of Nike - die móeten echt aan je kapstok hangen deze lente. Draag de jas met een korte broek en een paar Converse All Stars en je casual look is klaar voor een nieuwe dag.

Herenjassen voor het voorjaar

Natuurlijk is er voor de heren ook genoeg keuze wanneer het om een goede jas voor de lente 2021 gaat. De keuze is weliswaar iets minder uitgebreid dan bij de vrouwen, maar dat betekent niet dat er geen mooie items te scoren zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zogeheten lumber jacket? Je herkent dit soort jassen of gewatteerde blouses wellicht nog beter als houthakkersblouses. Dit soort overhemden worden steeds vaker gevoerd en verkocht als jas. Voor het voorjaar (en het najaar!) is dat de ideale jas, omdat hij warm is als het moet, niet té heet is en er supertrendy uitziet. Je draagt zo'n jas met een stoere jeans en een paar sneakers of juist met een beige of camel broek met een paar veterschoenen.

Voor de meer casual smaak is er deze lente volop keuze in bomberjacks. Waar de trenchcoat bij de dames tijdloos is en ieder jaar bijna wel weer te zien is, is dat met het bomberjack bij heren het geval. Dat is niet zo vreemd want bomberjacks kunnen eigenlijk altijd. Een donkerblauw bomberjack staat heel goed op een spijkerbroek of een camel chino. Wat misschien een nóg beter idee is, is een bomberjack in een opvallend kleurtje. Dat past wel goed bij de lente toch? Dat geldt ook voor een mooi sportjasje - bij mannen zijn vintage sportjasjes ook helemaal de trend dit voorjaar. Ga voor een vintage softbal jack of kies juist voor een basic adidas sportjasje. 

Wat dragen kinderen qua jas in deze lente?

In een overzicht met lentejassen voor 2021 mogen jassen voor kids natuurlijk niet ontbreken. Ook daar is namelijk van alles leuks te zien en te dragen. De laatste jaren zijn kinderjassen hipper geworden en dat is goed te zien in de diverse collecties. Op de koudere dagen is een teddy coat bijvoorbeeld stiekem hartstikke leuk - zowel voor jongens als voor meiden. Maar: de echte lente dagen zijn toch al te warm voor zo'n wollige en zachte jas. Kies dan liever voor een hip bomberjack met dierenprint, zoals zebraprint of tijgerprint. Wist je dat tijgerprint allang niet meer zo fout is als het ooit was? Er zijn te gekke zomerjassen voor meiden te koop met zo'n dierenprint. Leuk om te combineren met een stoere jeans en een paar sneakers!

Ook zien we veelvuldig bomberjacks in verschillende kleuren en met diverse prints terug in de kindercollecties. Dit soort jasjes zijn vaak lekker dun en geven net dat warme laagje dat soms nodig is. Kinderen kunnen er lekker in rondrennen en ravotten zonder het direct al heel heet te hebben. Koop een bomber jack in een opvallend kleurtje om op die manier goed de lente te kunnen vieren. Wat tot slot ook ideaal is voor kinderen is een bodywarmer. Bodywarmers waren ooit een beetje stoffig, maar dat is echt verleden tijd. Nu scoor je de leukste, meest kleurrijke en comfortabele bodywarmers voor een fijne prijs in de jassensale. Combineer een bodywarmer met een sweater of een dunne trui en je kind is helemaal goed voorbereid voor een fijne zonnige dag in het voorjaar.

Vragen omtrent lentejassen

Heb je een vraag over een van bovenstaande trends? Of een vraag over iets anders dat met voorjaarsjassen te maken heeft? Hieronder hebben we een aantal vragen met antwoorden voor je verzameld.

1. Hoe weet ik wat voor een jas ik aan moet doen met welke temperatuur?

Veel mensen kunnen niet goed inschatten wanneer zij een jas aan moeten. Dat geeft niks - het is echter wel handig om te weten welke temperaturen prima zijn zonder jas en bij welke temperaturen je wel een jas aan moet. Tot 20 graden kun je als je wilt een jas dragen: bij temperaturen vanaf 16 graden is een spijkerjack of een bomberjack voldoende. Temperaturen onder de 16 graden vragen om een iets dikker model. Denk aan een gewatteerde trenchcoat of een parka. Wordt het echt koud op een lentedag, denk aan 10 graden of minder? Ga dan voor een sjaal boven je jas.

2. Is zwart een geschikte kleur voor een lentejas?

Zwart kan in ieder seizoen en wanneer jij wilt. Iedere kleur is mogelijk in de lente, tenzij je per se de modekleuren wilt volgen. Wat we echter veel zien, is dat mensen in het voorjaar juist weer voor fellere kleuren kiezen in plaats van voor de donkere kleuren in de winter. Die keuze maak je echter helemaal zelf.

3. Welke kleuren jassen zien we terug in de lente van 2021?

Er is in het voorjaar van 2021 een aantal hele mooie kleuren waar je uit kunt kiezen bij het uitzoeken van een fijne lentejas. Zo is Marigold niet meer weg te denken uit je garderobe. Dat is een warme oranje kleur gecombineerd met okergeel. Roestkleurige jassen zijn ook de trend, maar je kunt ook gaan voor lichtblauwe en koel blauwe jassen.

4. Wat is een shacket precies?

Een shacket is een soort lumber jacket maar dan voor vrouwen. We zien dat soort jassen namelijk ook in de damescollecties terug. Shackets zijn als het ware een soort lange houthakkersblouses die meestal gewatteerd zijn. Deze draag je op een look naar keuze.

5. Is een teddy coat ook een goede jas voor de lente?

Dat kan. Eigenlijk is iedere jas waarin jij het niet te warm of te koud hebt geschikt voor het voorjaar. Je moet wel onthouden dat teddy coats redelijk warm zijn op de warmere lentedagen. Daarom is dit een hele persoonlijke keuze. De teddy coats zijn de afgelopen jaren ontzettend hip geweest, dus het is logisch dat je deze jas nog niet weg wilt doen. 

Vorige

Slow fashion vs. fast fashion

19 april 2021

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.