Draag de boho stijl van Romy Boomsma

Sla je een magazine open vandaag de dag dan kun je bijna niet meer om deze fashionista heen: Romy Boomsma heeft een hele unieke boho stijl waar we massaal verliefd op zijn geworden. We snappen hartstikke goed dat haar stijl écht haar stijl is en we willen natuurlijk niet exact hetzelfde eruit zien als iemand. Maar: ben je net als de redactie van Jas.nl hartstikke verliefd op al die mooie hippie jurkjes en boho jassen die Romy draagt? Dan hebben we speciaal voor jou een artikel geschreven over hoe je een beetje van haar stijl in je eigen stijl kunt combineren. Lees dus gauw verder.

Lange jurken combineren in de herfst

Romy heeft een hele bijzondere kledingstijl waarin ze voornamelijk veel lange jurken draagt. Denk aan van die mooie, zwierige hippie jurken in allerlei prachtige kleuren. Deze jurken zijn niet alleen in de lente en de zomer ideaal, ook in de winter kun je ze goed dragen met een panty en een paar cowboylaarsjes. Ga bijvoorbeeld voor een pastelkleurige maxi-jurk waar de romantiek van af spat en combineer deze met een retro jasje met franjes. Draag daarbij een mooie vintage hoed en een paar subtiele sieraden en je bent boho-ready voor het najaar.

Ook kun je een andere jas combineren met lange jurken met een dromerig karakter. Duik bijvoorbeeld eens een vintage shop bij jou in de buurt in en ga op zoek naar een prachtige lange jas in een aardse kleur. Aardse en pastelkleuren doen het heel goed in boho stijl, evenals het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan linnen, katoen en wol: ideale stoffen voor jurkjes maar ook voor jassen en truien. Een katoenen of linnen jas over je jurk staat bijvoorbeeld ook hartstikke te gek.

Spijkerjasjes combineren met boho look

Die lange zwierige jurken kun je ook heel goed dragen in combinatie met wat kortere jasjes. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een fijne tussenjas voor dit najaar? Dan zit je met een mooi spijkerjasje altijd goed. Het liefst ga je voor een vintage exemplaar of een spijkerjasje dat in ieder geval een beetje vintage aan doet. Waarom? Heel simpel: dat past precies bij de boho look. Kies bijvoorbeeld voor een oversized spijkerjasje die een beetje vaal is en net over je billen valt. Kijk goed naar de kleuren van de jurk: past een licht spijkerjasje beter of ga je toch voor een donkerkleurige spijkerjas?

In oktober en zelfs november kan het best nog wel warm zijn. Neem alleen al deze weken in oktober: de temperaturen lopen op tot 18 graden. Heb je een fijne jurk met lange mouwen? Dan kun je prima gaan voor een spijkerjasje zonder mouwen, een soort bodywarmer maar dan van denim. Ook hierbij geldt: des te meer vintage of boho het jasje eruit ziet, des te beter het past bij het geheel. Je hoeft overigens niet per se een jurk te dragen bij spijkerjasjes: ook flared jeans of flared leggings met een oversized trui of een mooie vintage blouse staan goed in deze stijl.

Teddy coats in verschillende pasvormen

Natuurlijk mag de teddy coat ook zeker niet ontbreken in de boho stijl van Romy Boomsma. Het leuke hiervan is dat we het niet per se over de standaard teddy coat hebben. Hierbij kun je namelijk ook zeker kiezen voor een exemplaar zonder mouwen, als een soort fijne bodywarmer. Zo eentje draag je over een jurk, een blouse of over een trui. In de winter kan zo'n teddy coat bodywarmer de ideale toevoeging zijn boven een dikke blouse of een dikke trui. Draag daarbij een paar winterse bruine laarzen, een dik maillot en een vintage hoed in dezelfde boho kleuren.

Ook kun je hierbij gaan voor een langer exemplaar. Kies je dan toch voor een lange jas, dan moet je het goed doen. Hierbij hebben we het dus over écht lange jassen, het liefst tot aan je kuiten. Ook zijn lammy coats hartstikke te gek in de boho look. Ga bijvoorbeeld voor een bruine lammy coat met wollen of (fake) fur kraag en uiteinden van de mouwen. Om het geheel af te maken moet de lammy bruin of beige zijn en een zwierig karakter hebben. Dit soort jassen staan mooi bij denim blouses en broeken, maar kunnen ook goed boven een boho basic jurk.

Vorige

Zwarte jassen combineren in de herfst

15 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.