Hippe regenjassen: kies uit verschillende modellen

Het is zeker geen overbodige luxe om in Nederland over een goede waterdichte jas te beschikken. Met name in de herfst en de winter kan het behoorlijk veel regenen in ons kikkerlandje. Gelukkig is het al even verleden tijd dat we onze moesten kleden in oversized poncho's en lelijke regenjassen om een beetje droog te blijven. Vandaag de dag zijn er namelijk ontzettend veel hippe regenjassen te koop in diverse soorten pasvormen, maten, kleuren en prints. Op die manier is er voor iedereen een hippe regenjas verkrijgbaar. In dit artikel geven we je wat voorbeelden van verschillende soorten regenjassen waar je uit kunt kiezen. 

Kies voor een gekleurde regenjas

Op zoek naar een regenjas die ook nog eens hip is? Ga dan in ieder geval voor een gekleurde regenjas. Die zijn namelijk hartstikke hip. Let maar eens op als het flinkt regent buiten: de ene vrolijke kleur na de andere vrolijke kleur regenjas is te vinden op straat. Van rode regenjassen tot aan blauwe regenjassen en van paarse regenjassen tot aan felgele regenjassen. Vooral die gele jassen zien we veelvuldig terug kijken we naar de diversiteit in gekleurde regenjassen. Een gele regenjas doet een beetje denken aan een oude vissersjas van vroeger. Misschien is het juist wel daarom waarom de kleur zo populair is.

Voordat de regenjassentrend begon zagen we al gele regenjassen hangen in vintage winkels: deze vintage jassen werden langzaam maar zeker hip en werden daarna al gauw opgepikt door de diverse modeketens. Het combineren van zo'n felgekleurde regenjas is overigens gemakkelijk. De meeste kleuren kun je namelijk gewoon met andere kleuren combineren. Alle kleuren staan leuk met spijkerstof, waardoor een felgekleurde regenjas het altijd goed doet op een spijkerbroek. Natuurlijk kun je dit soort gekleurde jassen ook gewoon combineren met zwart, grijs, bruin en meer.

Kies je voor een lange of korte regenjas?

Wanneer je een regenjas gaat kopen, is er meer dan alleen de kleur waar je op moet letten. Zo moet je voor jezelf bepalen of je voor een langer model wilt gaan of dat een kort model regenjas ook voldoet. Het voordeel van een langere jas is dat je kleren onder de jas iets beter droog blijven. Bij een korte jas worden immers sowieso je bovenbenen nat -bij een lange regenjas is dat niet het geval. Daarnaast kan een lange regenjas ook worden gecombineerd in meer formele looks. Beschik je bijvoorbeeld over een nette lange regenjas in een donkere kleur? Dan kun je die jas prima dragen naar een belangrijke afspraak als het een keer regent. Een korte jas ziet er vaak net iets meer casual uit.

Je moet er hierbij wel rekening mee houden dat een korte regenjas wat soepeler is in beweging, helemaal wanneer de jas gesloten is. Een lange regenjas zorgt namelijk wel voor wat minder bewegingsvrijheid. Bij een korte regenjas is dat niet het geval. Ben je dus op zoek naar een jas die waterdicht is waarin je vrij kunt bewegen? Ga in dat geval voor een korter model. Een korte regenjas wordt bijvoorbeeld veel gedragen bij (berg)wandelingen en andere outdooractiviteiten.

Gewatteerde regenjas voor de winter

Tot slot moet je met oog op het winter misschien bekijken of je voor een gewatteerde regenjas wilt gaan. Geloof ons wanneer we zeggen dat de trend rondom (gekleurde) regenjassen echt nog wel even blijft bestaan. We zien de jassen nu al een paar jaren in het modebeeld en ieder jaar verschijnen ze weer in de winkels. Het is de ideale jas voor Nederlanders die comfort belangrijk vinden én die er een beetje leuk uit willen zien. De standaard regenjassen zijn niet gevoerd met een dikkere laag, hoewel je het in dit soort jassen ook niet snel koud krijgt. Voor net dat beetje extra warmte in de winter kun je kiezen voor een gewatteerde regenjas.

Van de hippe modellen die je nu op straat ziet, zijn er heel veel gewatteerde versies verkrijgbaar. Alleen al op Jas.nl vind je een uitgebreid aanbod met gewatteerde regenjassen. Deze jassen combineer je net zo gemakkelijk als de gewone regenjassen. Donkere regenjassen kunnen perfect in een basic of juist stijlvolle look, terwijl je met een gekleurde regenjas al gauw wat vrolijkheid creëert. Eerlijk is eerlijk: wij worden hartstikke blij van al die kleurtjes in een fikse regenbui. Wat jij?

Vorige

Draag de boho stijl van Romy Boomsma

15 oktober 2019
Volgende

Zwarte jassen voor kids: ja of nee?

18 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.