Ieder jaar een nieuwe winterjas? Zo voorkom je veel kosten

De mode verandert ieder jaar. Wie dus iedere winter opnieuw de show wil stelen, koopt ieder jaar een modieuze, nieuwe winterjas. Het kopen van een winterjas kan soms best prijzig zijn. Zeker als je ieder jaar een nieuwe koopt. Toch een nieuwe winterjas kopen, maar niet te veel betalen? In dit artikel leggen we uit hoe je kunt voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan.

Winterjassen vergelijken

Ten eerste: vergelijk winterjassen! Er zijn zoveel jassen in verschillende soorten, maten en prijzen. Bedenk dus eerst waar je eigenlijk naar op zoek bent: wil je een winterjas in je favoriete kleur, of kies je juist voor een kleur die dit jaar in de mode is? Heb je liever een rits, of knoopjes?

Wil je een simpele winterjas, of juist een soort ski-jack? De winters in Nederland waren de afgelopen jaren niet bijzonder koud. Een heel warme winterjas lijkt dan niet nodig. Maar als je het altijd koud hebt, is een warme winterjas juist een slimme keus.

Bij het vergelijken van winterjassen moet je meestal rekening houden met de volgende factoren: de prijs van een jas, welke maat je zoekt, welke kleur en welk merk. Door deze informatie in te voeren in de vergelijker krijg je zo een overzicht van welke winterjassen bij jou passen.

Tweedehands winterjas dragen

Speciaal voor de modebewuste jassendrager met een kleine portemonnee hebben we wellicht de gouden tip: kijk in de familie of er winterjassen zijn. Dat klinkt misschien raar, omdat andere mensen het kledingstuk al gedragen hebben. K

ledingstukken zijn al snel persoonlijk. Daardoor ligt er soms een taboe op het dragen van tweedehands kleding. Dat terwijl sommige kleding maar amper gedragen is, en dus eigenlijk nog in nieuwstaat. Bovendien is het enige wat men hoeft te doen, de winterjas even te wassen. Een winterjas uit betrouwbare kring kan dus flink wat geld uitsparen! Zorg er wel voor dat je van tevoren je maat weet.

Een nadeel van tweedehands kleding, is dat je niet de garantie en retourtermijn krijgt, zoals je die bij een winkel wel hebt.

Sale

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen even te wachten met de aanschaf van de winterjas. Rond het einde van de zomer komen de eerste winterjassen weer op voorraad. In sommige gevallen bestaat een deel van het aanbod uit de collectie van vorig jaar. Deze winterjas komt dan in de sale, de uitverkoop.

Daarnaast kun je heel goedkoop een nieuwe winterjas kopen aan het eind van de winter. De winkeliers maken zich dan klaar voor de komst van de lente en verkopen hun overgebleven wintercollectie tegen stuntprijzen. Dit is het ideale moment om een jas te kopen!

Zelf knutselen

Als je een beetje handig bent met een strijkijzer of naald en draad, kun je eenvoudig je huidige winterjas pimpen. Zo hoef je geen nieuwe winterjas te kopen. Als bijvoorbeeld je rits niet meer helemaal optimaal werkt, kun je deze meestal eenvoudig zelf vervangen. Of je kiest ervoor je winterjas met rits compleet te veranderen naar een jas met knoopjes.

Tegenwoordig zijn er ook toffe embleempjes verkrijgbaar die je op je jas kunt strijken. Er zijn zoveel creatieve manieren te verzinnen om je jas weer klaar te krijgen voor volgend jaar, dat je je waarschijnlijk al snel zult beseffen dat jouw kledingstuk nog wel een jaartje mee kan.

In de winkel passen en online kopen

Winkels hebben te maken met extra kosten: er loopt personeel rond, er is stroom, de huur van het pand moet betaald worden... Daarom is de prijs van een jas in de winkel doorgaans veel hoger dan online.

De gouden tip van ons: ga naar de winkel om jouw favoriete jas daar te passen. Als je je keuze hebt gemaakt, ga je terug naar huis en surf je online. De perfecte winterjas is namelijk vaak ook gewoon online te koop. De extra kosten die je maakt, zijn de verzendkosten. Toch kunnen de prijzen van online jassen vaak een stuk lager liggen dan in de winkel. Daarmee heb je en de verzendkosten eruit, en een flinke besparing gemaakt. Klink als muziek in de oren toch?

Vorige

Voordelen van online kleding kopen

28 oktober 2017
Volgende

Voordelen van online kleding kopen

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.