Rode winterjassen combineren

Kies je automatisch voor een donkere winterjas tijdens de winter? Die kans is vrij groot. Veel mensen vinden het in het donkere seizoen tijd voor zwarte jassen en andere donkere winterjassen. Dat snappen we natuurlijk helemaal, want donkere kleuren horen nou eenmaal bij het winterse seizoen. Toch is het eigenlijk best gek dat we tijdens de donkere dagen niet juist voor fellere kleuren kiezen. Op die manier val je goed op in het donker (veiligheid voorop!) en zo krijgen de dagen met weinig licht toch nog wat vrolijkheid. De redactie van Jas.nl pleit dus voor meer kleur op straat in de winter. Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan rode jassen en vertellen we je meer hoe je een rode winterjas het beste kunt combineren.

Waarom kiezen voor een rode winterjas?

Ben je (nog) niet overtuigd van de kleur rood in je winterjas? Dat snappen we ergens wel. Niet iedereen durft het direct aan om met een felrode jas over de straten te wandelen. Dat is zonde, want rood is een hartstikke mooie en warme kleur. Rood staat vaak symbool voor iets sensueels; het is niet voor niets zo dat rood als een sexy kleur wordt gezien. Daarom zijn mensen vaak 'bang' dat ze een te sexy kleur aantrekken in de winter. Daar hoef je helemaal niet bang voor te zijn, want rood kan altijd. Het is een opvallende kleur waarmee je je net een beetje kunt onderscheiden van de rest.

Kleurrijke winterjassen zoals een rode dameswinterjas zorgen voor een vrolijke noot op een grijze winterdag. Er is al voldoende grauwheid op straat te vinden in de winter, precies daarom is een rode winterjas perfect voor de koude dagen. Daarnaast past de kleur rood heel goed in de decembermaand: rood heeft wel iets weg van een echte kerstmiskleur. Tot slot kun je de kleur rood goed combineren in een winterse look. Of je nu op zoek bent naar een classy look of juist meer voor een casual outfit wilt gaan: rood kan altijd.

Welke kleuren matchen met rood?

Kies je voor een perfecte rode winterjas dan kies je voor een opvallende jas. Rood valt op, dus je kunt ervoor kiezen om de rest van je look rustig te houden. Combineer in dat geval rood met witte accessoires, zoals een witte sjaal of een witte muts. Hierbij kun je gaan voor diverse tinten wit: van felwit tot aan een warmere kleur wit, zoals roomwit. Ook leuk: draag een dikke wollen witte coltrui onder je rode mantel en laat de col boven de kraag uitsteken. Wit past in deze koude decembermaand ontzettend goed bij rood en geeft je totale look iets winters.

Vind je het geen probleem om wat meer op te vallen, dan kun je rood combineren met andere warme tinten. Op die manier zie je er heerlijk kleurrijk uit zonder dat het te heftig is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rode wollen jas in combinatie met een oranje sjaal? Of kies voor een combinatie van kleuren in je jas: verschillende tinten rood kun je altijd met elkaar combineren. Rood staat tot slot ook mooi met andere basiskleuren, zoals zwart, donkergrijs en felblauw. Ook is denim altijd een goede match met rood: een spijkerbroek onder je rode jas is dus top!

Wat draag je met een rode winterjas?

Wat je dus goed kunt dragen met een rode winterjas is spijkerstof. Denk hierbij aan een mooie jeans, maar ook aan denim jurkjes, rokken, blouses en ga zo maar door. Er zijn zelfs diverse accessoires in spijkerstof te verkrijgen, zoals een hippe denim tas, rugzak en ga zo maar door. Daarbij kun je een zwarte of witte sweater dragen wanneer je het geheel wat rustig wilt houden. Natuurlijk hoeft dit niet en kun je ook lekker losgaan: een lange rode jas is bijvoorbeeld perfect boven een feestjurkje met heel veel glitters. Perfect voor de feestdagen!

Daaronder draag je een panty met hakschoenen of ga voor een subtiele enkelboot. Onder een rode jas kun je ook heel goed een zwarte pantalon of een zwarte skinny jeans dragen. Draag daarbij een paar winterse sneakers of hippe veterschoenen en je look is af. Wil je all the way gaan? Dan kan je best voor een bordeauxrode (nette) broek onder een fellere rode jas gaan. Het lijkt wellicht een ietwat gedurfde look, maar waarom niet? Rood is hartstikke hip, ziet er te gek uit en geeft je winterse outfit net wat vrolijkheid.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.