Lange zomerjassen voor dames één van dé trends van dit jaar!

Een van de fijnste trends van de afgelopen jaren is ongetwijfeld die van de lange jas. Hoe heerlijk is het dat je in ieder seizoen een lange jas kunt dragen? Jaren geleden zagen we deze lengte voornamelijk in de koude seizoen, maar nu? Nu kun je een lange jas ook meer dan perfect in de zomer dragen. Er zijn inmiddels zoveel mooie lange zomerjassen verkrijgbaar dat de keuze ook nog eens reuze is. Heb jij al een lange zomerjas? Of zit je erover na te denken om een lange damesjas voor de zomer aan te schaffen? In dit artikel vertellen we je meer over deze trend - inclusief wat styling tips en tricks.

Welke lange zomerjassen voor dames zien we terug in 2021?

Een ding dat in ieder geval zeker is over lange zomerse jassen is dat ze aan iedere outfit meer stijl geven. Het is niet voor niets het geval dat nette dames vroeger altijd een lange mantel over hun jurk of rok droegen. Een mantel is voor de warme zomerdagen iets te warm - meestal zijn dit soort jassen van wol gemaakt. Ga in dat geval liever voor een lange jas van een dunner materiaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie trenchcoat? Trenchcoats zijn over het algemeen gemaakt van dunner materiaal, hebben een mooie pasvorm en zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Een beige trenchcoat is ontzettend classy en past heel goed op een mooie zomerse dag die toch iets frisser blijkt te zijn dan je dacht.

Natuurlijk kun je ook gewoon gaan voor een donkere kleur als je dat beter bij jouw stijl vindt passen. Naast de trenchcoat zien we ook veel lange colberts terug. Dat zijn jassen in de vorm van een klassiek colbert, maar dan een tikkeltje langer. Dit soort jassen zijn net als trenchcoats best netjes. Ze kunnen zelfs op een jeans en een simpel wit shirt adembenemend zijn. Ga je toch liever voor een jas die iets minder netjes is? Dat snappen we helemaal - wat dacht je bijvoorbeeld van een lang spijkerjack? Tegenwoordig komen spijkerjasjes tot ver over je billen, als je dat wilt. Kies voor een kek zomers kleurtje of ga voor een kleurrijk spijkerjasje met opdruk.

Voor welk materiaal zomerjas moet ik gaan?

Nu je weet wat voor soort jassen er zijn in de zomer is het aan te raden om te letten op wat voor materiaal jas je koopt. Niet ieder materiaal is in de zomer even prettig aan je huid. Die mantel die we net beschreven voor de winter is écht veel te warm in het zomerse seizoen. Wol gaat enorm broeien als de felle zon erop staat. Je kunt beter kiezen voor een jas die gemaakt is van linnen. Linnen heeft het fijne kenmerk dat het verkoelend op je huid werkt. Ook zorgt het lichte gewicht van linnen voor een fijne pasvorm en nog belangrijker: zit het heerlijk comfortabel om je lichaam. Linnen is een materiaal dat steeds vaker in Nederland wordt gedragen.

Dat geldt ook voor het materiaal "seersucker". De kans is groot dat je nog nooit eerder van deze naam hebt gehoord, maar dat je het materiaal wel herkent. Seersucker is een hele zachte en ietwat gekreukde stof - een soort gebobbeld katoen. Het wordt gemaakt voor lente- en zomerkleding en hoort zo bobbelig te zijn. Seersucker wordt met het jaar populairder; misschien omdat de zomers in Nederland ook met het jaar warmer lijken te worden. Tot slot zijn jassen van jersey ook een verademing. Jersey, ook wel tricot genoemd, is een combinatie van katoen en een klein deel polyester. De stof is ademend, kreukt niet en voelt heerlijk comfortabel aan op de huid. Kortom: perfect voor een zomerse look.

Hoe combineer je een zomerse lange jas het beste?

Nu denk je wellicht: "allemaal leuk en aardig - die lange jassen, maar hoe combineer ik een lange jas in het zomerse seizoen?". Dat kan eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt. Een lange jas op een paar shorts met een wit shirtje erboven en een paar sneakers eronder staat bijvoorbeeld al hartstikke tof! Je hoeft niet eens echt uit te pakken om te shinen in een trenchcoat in de zomer. Kijk goed naar de kleur van je zomerjas en mix en match op die manier de kleuren van je zomerse look. Een beige trenchcoat staat goed met de bovenstaande combinatie, maar kan ook heel goed in combinatie met een gebloemd jurkje in warme kleuren en een paar stoere cowboylaarzen eronder. Of ga voor een paar witte laarzen onder je zomerlook - dé schoenentrend van het moment.

Kies je echter voor een andere kleur jas dan kun je op basis daarvan ook weer je zomerse outfit aanpassen. Veel vrouwen vinden het bijvoorbeeld fijn om zwart te dragen. Gelukkig kun je veel met de kleur zwart, óók in de zomer. Combineer een lang zwart colbert bijvoorbeeld met een high waist denim rok en een 60s blouse of ga voor een combinatie met een boho jurk met toffe print en een paar zwarte sandalen. Maak je look af met een hoed of een haarband en je outfit ziet er heerlijk zomers uit. Natuurlijk kun je nog veel meer variaties bedenken - geen enkele look is 'verkeerd', zolang jij je er prettig in voelt. Voor welke zomerse jas ga jij?

Vragen omtrent lange damesjassen voor de zomer

Heb je nog een vraag over deze bijzondere zomerjassentrend? Wie weet staat jouw vraag mét antwoord in onze veelgestelde vragen hieronder:

1. Hoe lang mag een lange zomerjas voor dames zijn?

Heel eerlijk? Zo lang als je wilt. Voor de zomer van 2021 geldt dat een lange zomerjas écht tot op je enkels mag komen. Dat is juist trendy! Natuurlijk is een jas die over je knieën of net erboven komt ook al hartstikke tof. De keuze is dus aan jou.

2. Is de trend van lange zomerjassen voor vrouwen tijdloos?

Dat weten we natuurlijk nooit. We hopen het in het geval van deze trend wel, aangezien lange jassen altijd ontzettend handig zijn en mooi staan. Of het een tijdloze trend is, gaan we pas over enkele jaren ontdekken.

3. Dragen mannen ook lange jassen in de zomer?

Wel wat minder dan bij vrouwen het geval is. Zij dragen lange jassen eerder in de herfst en de winter. Wat wel heel leuk is, is dat de lengte daar ook steeds net wat langer wordt. Misschien komt er binnenkort alsnog wel een lange zomerjassentrend voor mannen.

4. Hoe zorg ik voor taille in een rechte lange jas?

Bij trenchcoats zit meestal een riem, waarmee je taille kunt creëren. Bij gewone, rechte jassen is dat niet het geval. Wat je wel kunt doen, is zelf een riem aanschaffen waarmee je alsnog je figuur kunt benadrukken. Een jas zonder riem is overigens ook hartstikke tof - helemaal wanneer je de jas open draagt.

5. Welke lange zomerjassen met print zijn er deze zomer te vinden?

De keuze is reuze, ook wat betreft prints. Zo zien we deze zomer veel dierenprint terug, zoals tijgerprint en zebraprint. Hierbij gaat het niet altijd om de prints in originele kleuren, maar ook juist om andere opvallende kleuren zoals rood, paars en oranje. Verder zien we felgekleurde strepen terug, evenals grote opvallende bloemen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.