Leuke en hippe trends voor kinderen deze zomer

Het is nooit te laat om een mooie zomerjas voor kinderen te kopen. De lente heeft in 2021 immers ook even op zich laten wachten, dus het geeft helemaal niets als je nu nog een zomerjas voor kids moet aanschaffen. Een mooi bijkomend voordeel is het feit dat er al een aantal merken en webwinkels zijn die hun kidsjassen voor de zomer al in de sale hebben staan. Dat betekent dus dat je flink kunt besparen op een fijne zomerjas voor je kleintje. Maar: wat zijn de zomertrends voor kids precies in de zomer van 2021? In dit artikel lees je meer over welke kinderjassen hip zijn dit zomerse seizoen.

Welke trendkleuren zien we bij kinderjassen terug in de zomer?

Voordat we je meer vertellen over specifieke jassen en modellen voor dit seizoen is het goed om te weten welke kleuren er zoal hip zijn. Een van de fijnere kleurentrends voor kids én volwassenen dit jaar is die van de aardse kleuren. We zien veel natuurlijke tinten zoals terra cotta en beige. Daarnaast is er voor meidenjassen ook weer kleur te vinden. Zo spotten we veel paarse en groene jassen voor de zomer en is zachtgeel ook zeker een echte modekleur voor meisjes. Natuurlijk kun je altijd voor een andere kleur gaan als je dat fijner vindt.

Bij de collectie jongensjassen zien we eveneens veel mooie aardse kleuren. Wat dacht je van een stoer spijkerjasje in terra cotta kleur? Of van zo'n jack in een andere natuurlijke tint? Deze kleuren combineer je heel goed met een jeans of een zachte broek met print. Ga je liever voor kleur bij een jongensjas? Voor de zomer van 2021 zien we in dat geval andere kleuren dan bij de meiden. Bij de jongenscollectie gaan we vaker voor donkerblauw en lichtbruin. Ook is geel een mooie trendkleur - geel komt hierbij in verschillende tinten. Van okergeel tot lichtgeel; geen enkele tint is te gek.

Meisjesjassentrends voor de zomer 2021

In de trendkleuren zijn er verschillen te ontdekken tussen meisjes- en jongensjassen - in de diverse trends óók. Gelukkig komt er ook het een en ander overeen, zoals het leuke spijkerjack. In de meidencollecties voor de zomer zien we verschillende varianten van het spijkerjasje. Natuurlijk is daar de 'normale' variant; een denim spijkerjasje dat je leuk kunt combineren op zowel jurkjes als broeken. Deze zomer zien we ook andere exemplaren zoals het donkere spijkerjack met een geborduurde tekst of met geborduurde patches. Combineer een trendkleur met deze trend en je hebt helemaal een toffe look te pakken. Wat dacht je van een beige spijkerjasje met bloemenprint? Helemaal tof!

Ook bomberjacks voor meiden zijn niet meer weg te denken in de zomer van 2021. Dat komt omdat bomberjasjes misschien wel een van de meest gemakkelijke zomerjassen zijn om te combineren. Daarnaast is een bomberjack net als een spijkerjasje stoer en sportief, maar ook stijlvol en casual. Je kunt er dus heel veel mee! Ga voor een toffe trendy print, zoals panterprint of tijgerprint. Deze twee prints zien we deze zomer veelvuldig bij jasjes voor meisjes. Heel leuk, want ook hiermee kun je van alles. Combineer panterprint bijvoorbeeld met zwart, beige of juist met spijkerstof. Een print die niet mag ontbreken in de meisjesgarderobe dit seizoen.

Zomerjassentrends voor jongens 2021

Ook voor de jongens is er volop keuze wanneer het om zomerjassen gaat. Net als bij de meisjes vinden we daar volop bomberjacks en spijkerjassen in allerlei verschillende uitvoeringen. Bij de jongens is er zelfs een hoofdrol te vinden voor het bomberjack - deze zomerjas komt in heel veel verschillende exemplaren terug in de zomer van 2021. Ga voor een stoer donkergroen exemplaar of kies voor een bomberjack met legerprint! Dit seizoen vinden we veel prints die op de natuur geïnspireerd zijn, dus je kunt ook gaan voor een botanische print of een dierenprint. Ga je liever voor een effen kleur? Dan is donkergroen, geel of lichtbruin de ideale kleur.

Iets wat we dit seizoen ook gaan (terug)zien is het zogeheten reversible jas. Dat is een zomerjas voor stoere boys die je aan twee kanten kunt dragen. De binnenkant is bijvoorbeeld donkergroen terwijl de buitenkant een mooie legerprint heeft. Op die manier heb je voor iedere gelegenheid een mooie zomerjas beschikbaar. Is de sportieve look wel iets voor jouw kind? Dan zit je met een trenchcoat of parkajas ook helemaal goed deze zomer. Ga het liefst wel voor een exemplaar van dunner materiaal, zodat de jas gewoon op de écht warme zomerdagen kan worden gedragen. 

Veelgestelde vragen over zomerjassen voor kids 2021

Heb je nog een vraag over een van de bovenstaande trends? Of is er iets anders dat je wilt weten over meisjesjassen of jongensjassen voor de zomer? Hieronder hebben we alle veelgestelde vragen mét antwoorden voor je verzameld. Wie weet staat jouw vraag ertussen!

1. Zijn er nog andere prints dan dierenprint hip voor meiden deze zomer?

Jazeker! Er zijn genoeg ouders en kinderen die niet van dierenprint houden. Wanneer je toch voor een printje wilt gaan, is het aan te raden om voor een grafische print of een mooie bloemenprint te kiezen. Deze zomer zien we bijvoorbeeld veel parkajassen en bomberjacks met vrolijke bloemetjes.

2. Hoe lang mag een zomerjas voor kinderen zijn?

Dat maakt niet zoveel uit. Het is vooral belangrijk dat je kind het niet té warm krijgt. De meeste zomerjassen zijn kort of middellang. Lange jassen worden vaak bewaard voor de winter, om je dan goed warm te houden.

3. Zijn donkere kleuren voor een zomerjas een slecht idee?

Nee hoor, je kiest altijd zelf de kleuren van de kinderzomerjas. Kleur past meestal gewoon zo leuk in een outfit voor kids en eerlijk is eerlijk: zwart is ook niet echt een zomerse kleur. Wil je echter toch voor zwart gaan in het warme seizoen? Dan moet je dat vooral doen! Combineer de kleur met luchtige materialen en vrolijke details en je hebt alsnog een toffe look te pakken.

4. Zijn er ook hippe bodywarmers te koop voor kinderen?

Ja, absoluut. Veel kinderen vinden een jas te warm in de zomer. Ze rennen, klimmen en klauteren er wat van af, waardoor een jas al gauw warm aanvoelt. Op een frisse zomerdag kan je in dat geval een mooie bodywarmer aan (laten) trekken, zodat er alsnog een beetje warmte is als dat nodig is. Ga voor een bodywarmer met hippe print of kies voor een effen exemplaar in een van de trendkleuren.

5. Welke kleurencombinaties zijn het mooist in zomerjassen voor kids?

Wanneer je voor een van de trendkleuren wilt gaan, kun je de ene trendkleur prima combineren met de ander. Een beige tint kan bijvoorbeeld heel mooi met terra cotta en lichtbruin staat wonder boven wonder heel goed met geel. Onthoud dat denim ook vrijwel altijd een goede match is met diverse kleuren. Draag je dat in combinatie met een felle kleur dan heb je een goede zomerse look te pakken.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.