Metallic jassen in deze zomer

De trends voor zomerjassen 2022 druppelen langzaam maar zeker binnen. Grote kans dat je er zelfs al wat hebt zien hangen in de (virtuele) etalages! Een van de trends op het gebied van jassen deze zomer is die van metallic jassen. Wat is metallic precies en hoe combineer je metallic jassen in verschillende soorten looks? Eén ding is in ieder geval zeker: metallic jassen zijn voor hem én haar te verkrijgen en zijn een echte musthave in je dagelijkse look. 

Metallic jassen: wat zijn dat precies?

Grote kans dat een metallic jas precies is wat je denkt dat het is. Én grote kans dat je er in de winter van vorig jaar al kennis mee hebt gemaakt! Metallic jassen waren namelijk ook in het koude seizoen al veel te zien. Metallic jassen zijn jassen die glimmen, glinsteren, glanzen en stralen. Een jas waarin je flink opvalt, omdat het materiaal zo goed weerkaatst in de zon. Kortom: een jas waarin je wel of juist niet gezien wilt worden. De metallic jas is een item voor de durfal, voor de mannen en vrouwen die het net even anders dan anders aan willen pakken. 

Heb je al een beetje een idee wat een metallic jas is? Metallic jassen kunnen van verschillende soorten materialen zijn gemaakt, maar hebben altijd dezelfde basis van glimmend materiaal. Vaak zijn ze goud of zilver van kleur of bestaan ze uit een bonte mix van kleuren met een glanzend karakter. Veel jassen met metallic look zijn gemaakt van polyester en/of viscose, wat je waarschijnlijk niet zal verbazen. Er is immers niet echt een natuurlijk materiaal met zoveel glans (behalve misschien zijde). Er zijn verschillende soorten metallic jassen voor dames én heren verkrijgbaar, zodat er voor iedere smaak en stijl iets te scoren is.

Metallic zomerjassen voor dames

Zoals wel vaker het geval is, is er in de categorie zomerjassen voor dames volop keuze wanneer het gaat om metallic jassen. In de afgelopen winter zagen we dit soort jassen vooral terug als lange jassen en gewatteerde jassen. Hoe lekker warm en comfortabel een goede gewatteerde jas ook is - dat soort jassen zijn echt veel te warm voor de zomer. Wel kun je gaan voor een mooie lange jas van dun materiaal met een glimmend karakter. Zo'n lange metallic jas staat heel tof op een zomers jurkje en een paar witte sneakers. Vind je een lange jas toch iets te warm in het zomerse seizoen? Kies dan voor een simpel kort model.

Zo zien we allerlei toffe metalllic uitvoeringen in de vorm van blazers en colberts. Het bijzondere van dit soort jassen is dat het hele nette jasjes zijn. Meestal draag je een colbertje of blazer naar werk, een belangrijke afspraak of een feestje. De metallic blazer kan absoluut worden gedragen naar een goede party en kan zelfs in de juiste combinatie gedragen worden naar werk. Combineer je een metallic blazer bijvoorbeeld met een nette broek en een blouse dan zul je zien dat het een hele bijzondere en vooral mooie combinatie is. Wat we tot slot veel zien deze zomer is de metallic bodywarmer. Bodywarmers zijn ideaal voor de frissere zomerdagen en staan enorm tof boven denim en witte zomerkleding. 

Metallic zomerjassen voor mannen

Er zijn veel opvallende jassentrends die we voornamelijk bij dames zien. De metallic jassentrend is er daar ook één van. Dat betekent echter niet dat er helemaal niets te vinden is in de mannencollecties. Wanneer je goed zoekt, zie je daar ook zeker wat metallic jassen hangen. Deze uitvoeringen zijn weliswaar iets minder opvallend dan de versies van de dames, maar mogen zeker niet ontbreken in je garderobe. Wanneer je op zoek bent naar een zomerjas voor heren zit je met een metallic bomberjack of een spijkerjasje met metallic details helemaal goed. Dit model combineer je goed op een paar shorts, een wit shirt en een paar sneakers. Wedden dat dat hartstikke trendy staat?

Wat verder opvalt in de mannencollecties is dat we voornamelijk veel sportieve jassen zien, ook wanneer het om metallic jasjes gaat. Voor de mannen staat de trend van sportjasjes helemaal centraal deze zomer. Hierbij hoef je overigens niet voor een sportjasje te gaan dat compleet metallic is. Een zwarte basis met hier en daar een metallic detail is al tof genoeg! Tot slot zien we ook bij de heren veel opties voor metallic bodywarmers - het ideale item voor een koude zomerdag. Bodywarmers zijn ook nog eens goed geschikt voor de lente en de herfst. Zo scoor je dus een item voor meerdere seizoenen; ideaal!

Veelgestelde vragen over metallic jassen

Heb je nog een vraag over deze te gekke zomerse trend? Of wil je nog meer weten over metallic jassen? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie van Jas.nl.

1. Zijn metallic jassen tijdloze jassen?

Goede vraag! Metallic jassen zijn in eerste instantie niet per se tijdloze jassen. We zien echter wel dat dit soort jassen om de zoveel tijd in de mode zijn. Zo zagen we metallic al in de jaren 80 van de vorige eeuw langskomen en is het in de tussentijd vaker weer in de mode geweest. Het belangrijkst is dat jij de jas mooi vindt - dan kan het zomaar voor jou een tijdloze jas zijn.

2. Zijn er ook metallic jassen voor kids te koop?

Jazeker! Er zijn zowel voor jongens als meisjes heel wat metallic jassen te koop. Voor meiden is er nog net wat meer keuze. Daar kun je kiezen uit roze, zilveren en gouden metallic zomerjasjes. Hoe leuk is dat? Combineer dit soort jassen met zomerjurkjes of op een leuke zomerse legging met een shirtje.

3. In welke kleuren metallic zijn dit soort jassen te koop?

De meest voorkomende metallic jassen zijn zilver of goud. Daarnaast heb je ook wel eens de keuze uit roze of zwarte metallic jassen. Steeds vaker zien we andere kleuren met een metallic touch, zoals donkergroen of donkerroze.

4. Zien we metallic ook terug in andere kleding of accessoires?

Jazeker! Metallic zien we vooral terug in accessoires zoals tasjes en haarbanden. Daarmee kun je dus flink mixen en matchen. Hoe leuk is een metallic haarband in combinatie met een metallic bodywarmer of jasje? Tof toch? 

5. Kan ik mijn metallic zomerjas ook dragen in de herfst?

Dat kan zeker, mits je de zomerjas combineert met warmere kleding. Een metallic bodywarmer kan bijvoorbeeld perfect wanneer je er een dikke trui onder draagt. Dat geldt ook voor andere metallic jasjes. Kies in de herfst het liefst wel voor een wat langere jas zodat je hele lichaam lekker warm blijft.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.