Zomerkleuren van dit jaar: neutrale tinten

Normaal gesproken zien we juist veel felle kleuren in de fashion voor de lente en de zomer. Hoe blij we ook worden van felroze bodywarmers en gele trenchcoats; neutrale tinten zijn eigenlijk ook wel heel erg fijn. Dat komt goed uit, want voor de zomer van 2022 staan neutrale kleuren centraal. Een neutrale kleur kan best een roze of gele tint zijn, maar dan veel subtieler. In dit artikel lees je meer over jassen in neutrale kleuren en geven we je inspiratie voor de ideale zomerjassen voor dames én heren.

Wat zijn neutrale kleuren precies?

Veel mensen denken dat neutrale kleuren aardse kleuren zijn, zoals zandkleur, terracotta en olijfgroen. Het klopt wel dat dit soort natuurlijke kleuren onder de neutrale kleuren vallen, maar neutraal is niet hetzelfde als natuurlijk. Wanneer we aan neutrale kleuren denken, denken we aan kleuren die subtiel zijn en daardoor perfect als basis dienen. In het interieur zijn neutrale kleuren bijvoorbeeld heel handig als achtergrondkleur. In de fashion draait het meer om de basis van je look. Een mooie zomerjas kan de basis van je look afmaken of de basis juist zijn. Daarom is het eigenlijk heel leuk om deze zomer voor een zomerjas in een neutrale kleur te gaan.

Neutrale kleuren vormen de basis om combinaties met verschillende andere tinten te maken. Zo passen veel neutrale tinten goed bij felle kleuren en opvallende prints. Het is hierbij wel goed om te weten dat je voor verschillende kleurenschema's kunt gaan. Niet iedere neutrale kleur past bij een felle kleur of een andere neutrale kleur. Door aan de slag te gaan en te experimenteren en te combineren vind je meestal wel een goede combinatie. Een goed kleurenschema bestaat bijvoorbeeld uit lichte tinten die ietwat koel zijn in combinatie met koele donkere tinten of juist uit warme donkere tinten in combinatie met warme lichtere tinten. Je kunt er dus van alles mee en dat is precies wat zo fijn is aan een neutrale basis.

Zomerjassen voor dames in neutrale kleuren

Nu horen we je denken "maar hoe weet ik wat precies een neutrale kleur is en wat niet?". Het is eigenlijk heel simpel. Binnen deze trend kun je de felgekleurde zomerjassen dit seizoen even laten hangen. Een aanrader is om voor de meer natuurlijke tinten en pastelkleuren te gaan. Zo zien we deze zomer veel mooie zomerjassen voor dames terug in zalmroze en oudroze - twee aparte rozige tinten die het ook samen heel goed doen. Roze is sowieso een hele fijne kleur voor de zomer; een beetje een zongebruinde huid is een prachtige combinatie met iedere tint roze.

Wat zo fijn is aan dit soort tinten roze is dat je ze goed kunt combineren met andere subtiele kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie van olijfgroen en zalmroze? We zien het steeds vaker dat er twee kleuren gecombineerd worden op één jas. Voor de zomer kun je hierbij denken aan een luchtig bomberjack of een hippe windbreaker voor de frissere dagen. Windbreakers zien we deze zomer sowieso veel terug; vooral de exemplaren met een beetje een vintage look. Bij dit soort jassen zijn vaak veel verschillende kleurencombinaties te ontdekken. Andere toffe combinaties zijn beige met oudroze, lichtblauw met lichtroze, voorzichtig oranje met lichtgroen en wit met grijs.

Herenjassen voor de zomer in neutrale kleuren

Ook voor de mannen is er deze zomer volop keuze wanneer het gaat om zomerse herenjassen in neutrale kleuren. Wat hierbij opvalt, is dat er bij de heren meer keuze is in natuurlijke tinten. De kleuren roze, paars en oranje zien we daar iets minder vaak terug, hoewel dat soort tinten zeker te scoren zijn als je wilt. Wij zijn wel heel erg fan van dit soort kleurrijke jasjes zonder dat het te fel is. Ook hier zien we veel verschillende soorten bomberjacks en windbreakers terug. Dit soort zomerse jassen hebben iets sportiefs en zullen iedere look een beetje meer pit geven. Combineer een bomberjack of windbreaker bijvoorbeeld met een wit shirt, denim shorts en een paar witte sneakers.

Een kleur die ook altijd goed zit, en deze zomer helemaal, is beige. Beige is zo'n kleur die eigenlijk nooit uit de mode gaat. Het ene moment zien we wat meer gebruik van beige in fashion dan het andere moment, maar echt 'uit' is de kleur nooit. Investeer daarom in een mooie beige zomerjas voor mannen want daar kun je meerdere zomers (en lentes) van genieten. In dat geval kun je net zo goed direct óók een tijdloze jas kopen. Tijdloze jassen zijn bijvoorbeeld kwalitatieve spijkerjassen, die je ook in een beige kleur kunt kopen. Zo'n beige jas staat heel mooi met zwart, wit of in combinatie met denim.

Veelgestelde vragen omtrent neutrale kleuren voor je zomerjas

Het kan maar zo zijn dat de informatie waar je naar zocht omtrent neutrale kleuren voor je zomerjas hier niet te vinden was. Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. Staat jouw vraag daar nog steeds niet tussen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie van Jas.nl om je vraag alsnog te stellen.

1. Vallen alle natuurlijke kleuren onder neutrale tinten?

Ja, eigenlijk wel. Natuurlijke kleuren zijn neutrale kleuren, maar neutrale kleuren zijn niet alleen natuurlijke kleuren. Er is een groter aanbod neutrale kleuren dan natuurlijke kleuren, want roze, oranje, paarse en gele tinten kunnen ook neutrale tinten zijn.

2. Zijn er voor kids ook zomerjasjes in neutrale kleuren te verkrijgen?

Absoluut! Er is voor kinderen heel wat leuks te ontdekken in de categorie zomerjasjes. Het leuke van kindermode is dat neutrale tinten er eigenlijk altijd wel zijn. De laatste jaren zijn er alleen maar meer neutrale kleuren te zien in baby- en kindermode. Hoe leuk is dat?

3. Met welke felle kleuren kan ik neutrale kleuren combineren?

Dat ligt eraan welke neutrale kleur je als basis hebt. Een neutrale roze kleur kan heel goed met een felgroene of juist een felroze tint. Een hele lichte oranje kleur staat weer mooi met een felle rode kleur of juist met een terracotta combinatie. Voorzichtig blauw staat ook weer tof met felgroen. Je moet het vooral even goed samen zien om te kijken of het past.

4. Is grijsgroen een goede neutrale kleur?

Ja, grijsgroen is een combinatie van grijs en groen. Hoewel groen best een felle kleur kan zijn, is de combinatie van die kleur met grijs een hele mooie neutrale kleur. Deze tint staat mooi met bruin of blauw.

5. Zijn neutrale tinten sobere tinten?

Nee hoor, dat hoeft zeker niet. Hierbij geldt: een groot deel van neutrale tinten kunnen sobere tinten zijn, maar er zijn ook veel warmere kleuren zoals roze, rood en terracotta die neutraal zijn. Sobere tinten zijn meer beige, grijs, zwart en andere donkere tinten.

Vorige

Mouwloze jassen voor in de zomer

12 april 2022
Volgende

Metallic jassen in deze zomer

26 april 2022

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.