Kies voor laagjes met een bodywarmer in de winter

Kijken we naar de herenjassentrends voor het najaar van 2020/2021 dan zien we een aantal fraaie exemplaren voorbij komen. Zoals je misschien wel weet, is het belangrijk om in de winter met laagjes te werken. Natuurlijk is één grote, dikke winterjas heerlijk warm, maar soms misschien ook té warm in de Nederlandse winters. We hebben hier al enkele jaren geen écht ijskoude winter gehad. Daarom komt deze trend precies op het juiste moment: draag een hippe bodywarmer als winterjas deze winter. "Is dat niet veel te koud?", horen we je vragen? Zeker niet; mits je de bodywarmer op de juiste manier draagt.

Waarom een bodywarmer dragen als winterjas voor heren?

We kunnen kantjes volschrijven over de voordelen van een bodywarmer in de winter of in het algmeen de voordelen ervan. De kans is groot dat je er nooit eerder over na hebt gedacht om een bodywarmer in de winter te dragen. Dat is eigenlijk best gek wanneer je kijkt naar het feit dat laagjes, laagjes en nog eens laagjes dé manier zijn om warm te blijven. Heb je het een keer te warm en begin je te zweten in je warme winterjas dan heb je geen laagje dat je uit kunt doen. Bij een bodywarmer zul je het nooit veel te warm krijgen en mocht dat toch geval zijn dan heb je deze zo uit.

Natuurlijk kan het voorkomen dat het deze winter toch ineens erg winters koud wordt. Is een bodywarmer dan nog wel een goed idee? Ja, absoluut. Het doel van een bodywarmer is om je bovenlichaam warm te houden; dat is een van de meest gevoelige gedeeltes van je lichaam om koud te worden. Zolang je ervoor zorgt dat je het bovenste gedeelte goed warm houdt, zul je het helemaal niet zo snel koud hebben. Hierbij wordt wel aangeraden om een lekkere dikke trui of een wollen vest te dragen. De combinatie van zo'n wollen trui of vest met een exemplaar is echt heerlijk in het koude seizoen.

Voordelen van een bodywarmer in je outfit

Kort samengevat is een bodywarmer dus een absolute aanrader in de winter. Welke voordelen zijn er allemaal te ontdekken aan een bodywarmer naast het feit dat je op die manier met laagjes kunt werken?

  • Een bodywarmer is meestal gemaakt van elastisch materiaal en zit daarom heel comfortabel.
  • Bodywarmers geven je voldoende bewegingsvrijheid.
  • Je kunt een bodywarmer combineren in allerlei looks: draag een bodywarmer bijvoorbeeld met een trui of juist met een wollen vest.
  • Bodywarmers beschikken over voldoende zakken waarin je al je persoonlijke eigendommen zoals een smartphone of portemonnee kwijt kunt.
  • Een bodywarmer fungeert als een goede tussenlaag én als een prima bovenlaag.
  • Bodywarmers zijn te koop in verschillende pasvormen, kleuren en materialen.
  • Er is voor iedere stijl dus wel een passende bodywarmer te koop.

Bodywarmer: veelzijdig kledingstuk in verschillende stijlen

Omdat een bodywarmer in allerlei soorten looks kan, is het een heel veelzijdig product voor heren. Van oorsprong is de bodywarmer een casual en sportief kledingstuk. Je combineert een donkerblauwe of zwarte bodywarmer heel eenvoudig in een look met een skinny jeans, een sweater met capuchon en een paar sneakers. Ga je liever voor wat kleur? Kies dan voor een combinatie van donkerrood, navy blue en wit; een beetje nautisch, maar hartstikke hip. Een zwarte bodywarmer staat ook te gek in een compleet zwarte look, dus een zwarte broek, een zwarte wollen trui en een paar zwarte veterschoenen.

Vandaag de dag zijn er ook steeds meer nette bodywarmers te koop. Dit zijn vaak hele stijlvolle bodywarmers van duurzaam materiaal waarmee je jaren kunt. Dergelijke kwalitatieve bodywarmers worden regelmatig gebruikt als outdoorjas of als extra laag boven een outdoorlook. Kies hierbij altijd voor een fellere kleur zodat je opvalt wanneer je onderweg bent. Ook binnen de kantoorbranche is de stijlvolle bodywarmer hip te noemen. Wanneer je veel onderweg bent voor werk, maar liever niet een winterjas wilt dragen in de auto of het openbaar vervoer is een zwarte effen bodywarmer een absolute must.

FAQ bodywarmers voor heren in de winter

Heb je een vraag over bodywarmers voor heren? Of wil je iets anders weten over dit hippe kledingstuk in de winter van 2020/2021? Dat snappen we helemaal! Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen inclusief antwoorden. Mocht jouw vraag en antwoord er niet tussen staan, schroom dan niet om even contact op te nemen met de redactie van Jas.nl voor al je vragen omtrent hippe bodywarmers.

🥾 Ik zoek een bodywarmer om in te wandelen. Wat voor een bodywarmer is aan te raden?

Bodywarmers worden heel vaak gebruikt voor buitensporten. Dat is niet zo gek; bodywarmers zitten heerlijk en houden je goed warm. Wanneer je gaat wandelen, is een bodywarmer altijd een goed idee. Omdat je flink beweegt, heb je het als het goed is sowieso niet koud. Kies voor een kleurrijke bodywarmer of een exemplaar met print zodat je goed opvalt in de natuur of op de openbare weg.

🍁 In welke seizoenen kan ik een bodywarmer dragen?

Bodywarmers zijn uitermate geschikt voor ieder seizoen. De meeste mensen dragen de bodywarmer vooral in tussenseizoenen, zoals de lente en de herfst. Op een frisse zomeravond is een bodywarmer ook heerlijk warm. Ga je voor de juiste warme combinatie dan past een bodywarmer dus ook erg goed in de winter.

🧥 Kan ik een bodywarmer ook op een winterjas dragen?

Voor extra warmte kun je zeker een bodywarmer op een jas dragen. We raden het aan om dit op een tussenjas te doen of een andere jas die iets dunner is dan een winterjas. Dit in verband met de totale bewegingsvrijheid. Draag je een bodywarmer op een winterjas dan kun je je minder goed bewegen dan je misschien wilt.

🐅 Zijn er ook bodywarmers met print te koop?

Zeker! Voor zowel mannen als vrouwen is er veel aanbod op het gebied van geprinte bodywarmers. Ga voor simpele ruitjes of pak uit en ga voor een bodywarmer met dierenprint. Ja, ook als man!

🌡️ Is een bodywarmer warm genoeg wanneer het vriest?

Wel als je over een kwalitatieve bodywarmer beschikt én over de juiste kledingcombinatie. Een Scandinavische wollen trui in combinatie met een bodywarmer, een sjaal en een muts is echt warm genoeg in de Nederlandse winter; ook wanneer het vriest. Zolang je ervoor zorgt dat je laagjes on point zijn, zit je helemaal goed in de winter met een bodywarmer.

Volgende

Folklore herenjassen in de winter

7 oktober 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.