Overknee laarzen combineren in je herfstlook

De stromachtige dagen komen er bijna weer aan, warme truien en kaarsjes die we aansteken om de kortere dagen te verlichten. Je bent er gek op of je vindt het helemaal niks: de herfst. Wij vinden de herfst hartstikke fijn en dat is niet voor niets. Zo vinden we het heerlijk om weer warme wollen truien te kunnen dragen, tussen de nieuwe collectie herfstjassen te struinen en om inspiratie op te doen over dé trendkleuren van het najaar van 2019. Wat jij? Een van dé trends die we deze herfst en winter gaan terugzien is de neo-bourgeois stijl: een klassieke en stijlvolle stijl waarbij onder andere overknee laarzen ontzettend goed passen. Overknee laarzen zijn hartstikke hot; daarom vertellen we je in dit artikel meer over deze laarzen en hoe je ze combineert onder je herfstige tussenjas.

Wat zijn overknee laarzen?

Overknee laarzen zijn, zoals de naam het al zegt, laarzen die over je knieën komen. Het zijn extra hoge laarzen die ideaal zijn voor de herfst en de winter. Ze houden je namelijk lekker warm en ze zien er hartstikke modieus uit. Overknee laarzen zijn al sinds de jaren 90 een ding, maar verdwijnen af en toe en laten zich net zo plotseling weer eens zien. Het najaar van 2019 staat in ieder geval in het teken van deze unieke laars. Net als überhaupt het bestaan van de herfst ben je of dol op deze laarzen of je vindt het drie keer niets. Overknee laarzen hebben namelijk iets sexy's en enorm vrouwelijks en niet iedereen weet goed hoe je zulke laarzen moet dragen.

Om overknee laarzen zo classy mogelijk te combineren is het aan te raden om ze te dragen met een nette outfit. Denk bijvoorbeeld aan een langere jurk of aan een blouse met kokerrok. Ook kunnen dergelijke laarzen heel goed boven een skinny jeans en een panty of legging. Hoewel de meeste overknee laarzen in het zwart verkrijgbaar zijn, kun je ook zeker een andere kant op met gekleurde laarzen. Denk hierbij aan bruine, grijze of andere natuurlijke kleuren. Combineer de overknee laarzen met een warme winterjas of een dikke herfstjas en je bent helemaal ready to go.

Overknee laarzen in nette look

In een nette look kun je heel veel met overknee laarzen. Ze brengen net dat beetje vrouwelijkheid in een basic look en dat is waarschijnlijk precies waar je naar op zoek bent. Maar hoe combineer je dergelijke laarzen het beste in een nette look? Kun je overknee laarzen bijvoorbeeld dragen naar je werk of naar een belangrijke afspraak? Het antwoord is ja, mits je de laarzen op de juiste manier combineert. Kies je voor overknee laarzen dan houd je de rest van je look rustig. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte jas met daaronder een wit shirt of een crèmekleurige trui en een zwarte rok. 

Of ga voor een klassieke trenchcoat en combineer je overknee laarzen in een meer kleurrijke look, zonder dat het té heftig is. Natuurlijke kleuren kunnen naast donkere kleuren zoals zwart, grijs en bruin eigenlijk altijd. Je kunt bijvoorbeeld gerust kiezen voor een jas in een natuurlijke kleur, terwijl je de rest basic black houdt. Of ga voor een paar bruine overknee laarzen met een goede denim skinny jeans en een witte blouse. Daar overheen draag je een lange bruine jas of ga je voor een andere aardse kleur.

Sexy look met overknee laarzen

Natuurlijk draag je overknee laarzen niet alleen in een stijlvolle look. Deze laarzen mogen ook zeker uit de kast worden gehaald wanneer je een avondje gaat stappen of wanneer je je een dagje fabulous wilt voelen. Vooral zwarte laarzen die zo hoog zijn maken je look al gauw net iets meer sexy en vrouwelijk. Combineer ze bijvoorbeeld met een kokerrok of een andere rok die net boven je knieën valt en draag daarbij een feestelijk colbert en je hebt al een hele sexy doch prima look. Het jasje zorgt voor net dat beetje stijl, terwijl de rok en de laarzen je vrouwelijkheid benadrukken.

Wist je dat je overknee laarzen ook prima kunt dragen in je alledaagse look zonder dat het direct te netjes is of te gedurfd is? Deze laarzen staan bijvoorbeeld hartstikke goed bij een 'gewone' jeans met een kleurrijk shirtje of een geprinte blouse. Extra leuk deze herfst: combineer zwarte overknee laarzen met een jeans en een witte wollen trui met col. Draag daar overheen een corduroy jasje of een andere fijne tussenjas en je hebt en heerlijke herfstige combinatie. Of ga voor een lange wollen jurk met een panty eronder en een paar overknee laarzen eronder. Heel hip en ontzettend comfortabel.

Vorige

6 herfsttrends om naar uit te kijken

26 augustus 2019
Volgende

Kleur van het najaar: beige

28 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.