Overslagjassen zijn dé damestrend van deze winter

Kijk je ook al zo uit naar de winter? Of had de Indian Summer je niet lang genoeg kunnen duren? Feit is dat we winter eraan zit te komen. Dat betekent gelukkig ook dat we weer uit kunnen kijken naar de vele modetrends voor de winter van 2022. Zo is er bijvoorbeeld een aantal winterjassen voor dames waar we heel blij van worden. Een van die trends is de overslagjas voor dames - een langere jas die écht niet mag ontbreken in je garderobe. Wat is de overslagjas precies en hoe draag je deze trendy winterjas voor dames? In dit artikel geven we je er alle info over.

Wat is een overslagjas voor dames eigenlijk?

Misschien heb je geen idee wat we bedoelen met een overslagjas voor dames. Een overslagjas is, zoals de naam het eigenlijk al wel een beetje verklapt, een jas die je door over te slaan kunt sluiten. Meestal zijn dit langere jassen die je met een band of een riem dicht kunt doen. Een goed voorbeeld van een overslagjas is een badjas voor dames en dan met name het model van een badjas. Over het algemeen draag je een badjas niet in je alledaagse look, maar zo weet je wel een beetje hoe een overslagjas eruit kan zien. Overslagjassen zijn deze winter helemaal in de mode, omdat ze een hoog comfort hebben en omdat ze er te gek uitzien.

Overslagjassen zijn niet iets totaal nieuws. Dit soort jassen zien we eigenlijk al jaren; het ene jaar meer en het andere jaar minder. De winter van 2021/2022 is echter wel de eerste periode waarin we zoveel verschillende soorten overslagjassen zien. Je hebt namelijk enorm veel keuze in diverse modellen, verschillende lengtes en allerlei kleuren. Hierdoor is er voor ieder type vrouw wel een passende overslagjas te vinden. Het leuke van deze jas is dat het ook nog eens een goede match is met diverse soorten looks en stijlen. Kortom: de overslagjas is de ideale keuze voor modebewuste vrouwen.

Voordelen van een overslagjas voor vrouwen

Naast het feit dat zo'n overslag er dus hartstikke tof uitziet, kent de jas een aantal voordelen. Wat dacht je van de volgende pluspunten van deze toffe trend?:

  • Overslagjassen zijn heerlijk warm, met name de wat langere modellen.
  • Je hebt ruim de keuze in verschillende lengtes overslagjassen. Zo kun je voor een kort model gaan, maar is een langere overslagjas ook heel fijn in de winter.
  • Er is voor ieder budget wel een mooie overslagjas te vinden. Kijk goed naar het soort materiaal en het merk: op basis daarvan wordt de prijs vaak bepaald. 
  • In de winterjassen collectie van 2022 is er veel keuze wat betreft kleur. Ga je voor een donkerblauwe overslagjas of kies je liever voor een grijs of wit exemplaar?
  • Een overslagjas staat te gek op een skinny jeans maar ook heel mooi op een jurk of rok. Kortom: dit soort jassen kun je op verschillende manieren combineren.
  • Wil je een overslagjas in de sale kopen? Wacht dan nog even: vanaf het nieuwe jaar gaan veel jassen in de sale.

Combineren van een overslagjas in diverse looks

Is de overslagjas ook iets voor jou, maar weet je stiekem nog niet zo goed hoe je de jas het beste kunt combineren? Geen zorgen: de overslagjas is misschien wel een van de meest eenvoudige jassen om te dragen én te matchen met diverse looks. Zo staat dit model jas superleuk op een momjeans, een paar sneakers en een simpel shirt of een basic wollen trui. Ook kan de overslagjas heel goed in een meer nonchalante look: met een comfy joggingbroek als dagelijkse broek en een croptop of blouse. Die comfy stijl zien we sowieso terug deze winter in zowel de jassentrends als de normale modetrends. Daar past een overslagjas van zacht materiaal natuurlijk enorm goed bij.

Wat tot slot zo fijn is aan de overslagjas is dat de jas eigenlijk multifunctioneel is. Dit model jas is bijvoorbeeld ook ontzettend goed te dragen in een meer stijlvolle look. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nette damesjas voor werk of voor belangrijke afspraken? Of vind je een classy look sowieso prettig? Dan is een overslagjas zeker wat voor jou! Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een zwarte of grijze overslagjas met een bredere tailleriem. Daaronder kun je dragen wat je wilt: van een kokerrok tot mantelpakje tot een stoer broekpak of een nette broek met blouse. Een paar laarzen met hak eronder en je bent ready to go. Zo zie je maar weer dat de overslagjas op veel verschillende manieren te dragen en te combineren is.

Veelgestelde vragen omtrent overslagjas voor dames

Wát een fijne trend! Heb je toch nog een vraag over de overslagjas voor dames? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. Tijd om deze jas te rocken!

1. Is de overslagjas alleen een damestrend of is de jas ook voor heren te koop?

We zien bij de damescollecties een groot aanbod van deze mooie jassen. Bij de heren komt er sporadisch een overslagjas voorbij, maar ligt de focus op andere trends deze winter. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet alsnog op zoek kunt gaan naar een mooie overslagjas voor mannen. Die zijn namelijk zeker te koop!

2. In welke kleuren zijn overslagjassen te koop?

Er is een aantal kleurentrends die vinden voor dit najaar en bij de winterjassen van 2022. Bij een overslagjas is het mooi om voor een natuurlijke kleur te gaan. Denk aan aarderood, beige of donkergroen. Ook zien we deze winter veel witte jassen in de collecties hangen. Ga je liever voor een donkere kleur? Zwart en donkerblauw doen het ook altijd goed.

3. Kan ik een overslagjas combineren met een denim skinny jeans?

Absoluut! Sterker nog - deze combinatie staat juist heel erg goed. Een skinny jeans kan vrijwel onder iedere winterjas, maar past juist top bij een overslagjas. 

4. Voor welk figuur is een overslagjas de beste keuze?

Dat maakt niet zo heel veel uit. Een overslagjas is vaak een recht model met een riem of band die voor taille zorgt. Wanneer je die taille wilt laten zien, kun je dus gaan voor zo'n model jas. Wil je liever niet de nadruk op je taille of dat gedeelte van je lichaam dan is het aan te raden om voor een ander model jas te gaan.

5. Zijn er ook stoere overslagjassen te koop?

Jazeker! In dat geval raden we je aan om voor een overslagjas in de stijl van een parka of trenchcoat met stoer randje te gaan. Kies altijd voor een stoere kleur, zoals donkergroen of donkerbruin. Combineer de jas ook met andere stoere items, zodat het geheel er goed pittig uitziet.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.