Saliegroene jassen als trend in 2019

Als jij denkt dat je nu net alle kleurentrend rondom jassen en andere kleding gehad hebt, heb je het fout. Er komt namelijk een nieuwe kleur om de hoek kijken: saliegroen. Groene zomerjassen en winterjassen komen al jaren in verschillende tinten groen. Zo zien we mooie legergroene winterjassen eigenlijk ieder seizoen terug en mag een olijfgroene jas ook absoluut niet ontbreken aan je kapstok. Dit jaar komt daar een nieuwe tint groen bij, namelijk saliegroen. Hoe herken je een saliegroene jas en waarmee kun je deze kleur het beste combineren? Dat lees je natuurlijk op Jas.nl.

Wat is een saliegroene jas?

Een saliegroene jas is een jas in een bepaalde kleur groen. Misschien ken je het kruid salie wel, maar wellicht heb je het nog nooit gegeten of gezien. Salie is een kruidenplant uit de zogeheten lipbloemenfamilie. Het kruid wordt regelmatig gebruikt in Italiaanse gerechten en zorgt voor een ontspannen en relaxed gevoel. Hoe bijzonder is het dat de kleur van salie tegenwoordig wordt gebruikt als trendkleur voor zowel meubels als fashion? Je herkent saliegroen aan een verfijnde mix tussen groen en mint met een grijs tintje. Kortom: een bijzondere kleur die opvalt en tegelijkertijd uniek is. 

Het leuke van deze kleurentrend is dat we de kleur langzaam maar zeker zien in verschillende jassentrends. Zo hebben we al enkele mooie mantels in saliegroen gespot en zagen we afgelopen winter prachtige wollen winterjassen met deze groene tint. Misschien is het in het begin nog een beetje lastig zoeken naar de écht saliegroene kleur. Veel mensen verwarren saliegroen met limegroen wanneer ze online op zoek zijn. Limegroen is echter te fel, saliegroen is een stuk donkerder en heeft meer blauwe en grijze tinten. Heb je eenmaal de juiste kleur gevonden dan zul je zien dat het de zoektocht naar de ideale winterjas of zomerjas meer dan waard is!

Saliegroene lentejassen voor het hele gezin

Saliegroen is een prachtige kleur om de lente mee te verwelkomen: de frisse kleur straalt vrolijkheid uit. Ook geeft de kleur een beetje een Scandinavische vibe aan je look; iets dat we vandaag de dag niet alleen meer in ons interieur willen zien maar ook in onze kleding en uitstraling. Daarom is het de uitgelezen kans om saliegroen in de lente van 2019 of 2020 in je dagelijkse look toe te voegen. Hoe kan dat beter dan in een mooie lentejas? In de huidige collecties zien we diverse lentejassen en tussenjassen in saliegroen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groene gewatteerde regenjas voor de frissere en natte dagen? En voor een mooie saliegroene trenchcoat voor de warmere dagen?

Wat opvalt is dat we deze kleur zien in kleurrijke jassen voor het hele gezin. Dat betekent dat ook de kleintjes kunnen genieten van deze mooie, simpele kleur. Ben je op zoek naar een mooie kinderjas voor de lente in saliegroen dan is het aan te raden om voor een hip bomberjack te gaan met of zonder print of voor een kleine teddy coat voor kids in deze kleur. Saliegroen geeft ook bij kinderen een heel natuurlijk sfeertje in de gehele look waardoor ze tijdens het buitenspelen bijna één worden met de natuur. Dat is een eigenschap die maar weinig kleuren bezitten.

Combineren van saliegroen met andere kleuren

Deze tint groen is een kleur die bij heel veel andere kleuren past. Eigenlijk is het daarom vreemd dat we saliegroen al niet veel eerder hebben omarmd. Omdat je deze kleur dus met veel andere tinten kunt combineren, is het vooral de vraag wat jezelf mooi vindt. In de lente is het altijd aan te raden om te gaan voor een frisse look. Draag dus bijvoorbeeld een groen spijkerjasje en combineer dit met een denim skinny jeans, een wit shirtje en een paar witte sneakers. Een basic outfit, maar wel met hele fijne kleuren! Natuurlijk kun je zo'n hip spijkerjasje ook combineren met een jurkje, een pantalon of een andere soort broek zoals een flared pants.

Een andere leuke manier van mix en matchen is dat je saliegroen heel mooi kunt combineren met lichtroze. Op de een of andere manier staat natuurlijk groen altijd erg goed met oud- of lichtroze; probeer het maar eens uit, je krijgt een hele bijzondere combinatie. Hiermee kun je uiteraard zelf flink experimenteren, maar je kunt ook gewoon gaan voor een rustige basis zoals een Scandinavische winterjas met een lichtroze sjaal en lichtroze muts of juist voor een jas in saliegroen met een roze trui en een paar lichtroze sneakers. Zoals je ziet kan het wat betreft combinatie niet 'gek' genoeg, hoewel we dit absoluut het verre van gek willen noemen. Voor welke combo ga jij?

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.