Sportieve lentejasjes voor heren

De één sport het hele jaar door, terwijl de ander meer een zogeheten mooi-weer-sporter is. Anno 2019/2020 kun je classic sportjasjes of sportieve jasjes op verschillende manieren dragen. Natuurlijk is het een onmisbaar item voor een avond buiten hardlopen of fietsen én kun je het tegenwoordig heel goed mixen en matchen in je dagelijkse look. Omdat we deze trend op het gebied van herenjassen graag met je willen delen, vertellen we je hieronder meer over het sportjasje als nuttig item en de sportieve jas als fijne toevoeging op je nonchalante look. Lees dus gauw verder.

Heel veel keuze in sportjasjes 2019/2020

Wanneer we zoeken op sportieve jasjes voor mannen zien we héél veel verschillende soorten jassen langskomen. Dat is direct hét voordeel van deze trend: er zijn zoveel diverse uitvoeringen te vinden dat er voor ieder type man wel een jas bij moet zitten. De sportjas is al jaren een onmisbaar item in de garderobe van sport- en outdoorliefhebbers. De extra laag van zo'n jas zorgt ervoor dat je zweet goed wordt afgevoerd en dat je lekker warm blijft tijdens het sporten. Precies om die reden gebruiken mannen dergelijke jasjes ook steeds vaker voor hun dagelijkse look. 

Kies je voor een goed herensportjasje dan is het aan te raden om voor kwaliteit te gaan. Een goed sportjack is gemaakt van een ademend en waterdicht materiaal. Met zo'n jasje moet je buiten kunnen sporten zonder dat je het direct koud krijgt of nat wordt. Veel sportjasjes beschikken over zakken met rits waar je je telefoon, je sleutels of je pasjes in op kunt bergen. Ook zien we bij de meeste modellen een capuchon; soms kun je deze inklappen in de nek en met behulp van een ritsje verbergen en soms hangt de capuchon er gewoon aan. Hierbij is het maar net wat je zelf fijn vindt om te dragen.

Welke jas voor hardlopen en fietsen?

Een groot deel van de mannen doet aan hardlopen of fietsen. Het is wel zo prettig dat je op de juiste manier gekleed bent wanneer je buiten gaat sporten. In het geval van beide sporten is het goed om te werken met een laagjessysteem. Zorg voor een goede basis die nauw aan je lichaam aansluit. Dit kan bijvoorbeeld een strak sporthemd zijn dat gemaakt is van ademend materiaal. Daar overheen draag je een los vallend shirt of hemd en als laatste laag draag je een vest of een goede sportjas. Kies voor een lichtgewicht jas zodat je het extra gewicht niet mee hoeft te dragen.

In sommige gevallen kun je nog beter gaan voor een vest of een andere tussenjas voor sporten waarin je je comfortabel kunt bewegen. Zorg ervoor dat de stof zacht is en prettig aan je lichaam voelt, zodat je onderweg geen last hebt van hard materiaal. Kies ook altijd voor of een loszittend model of een sportjasje dat precies de juiste maat is, zodat je tijdens de sportsessie niet continu je jas hoeft recht te trekken. Een goede sportjas voor sportieve activiteiten is een mix tussen een fijne softshell winterjas en een lekker zittende gewatteerde regenjas: je blijft warm, droog en je zweet wordt op de juiste manier afgeleid.

Sportieve jasjes in je dagelijkse look

Ben je niet zo'n fan van sporten maar vind je een sportieve look wel helemaal te gek? Dat snappen we ook absoluut. Gelukkig zijn de hedendaagse trends in de modewereld sporty spice genoeg. Het leuke van een sportjasje toevoegen aan je welke look dan ook is het feit dat zo'n jasje iedere look een beetje pit kan geven. Een sportief jasje staat hartstikke leuk met een skinny jeans, een wit shirt en een paar witte sneakers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwart adidas jasje met witte opdruk in combinatie met bovenstaande? Of kies juist voor een gekleurd sportjasje in combinatie met shorts en gekleurde sneakers. Kleurrijke jassen zijn altijd een goed idee!

Niet alleen in nonchalante looks is een sportjasje voor heren dé toevoeging. Ook bij meer nette looks kun je een sportjasje toevoegen, mits je dat op een stijlvolle manier doet. Diverse merken zoals The North Face, Puma, Nike en adidas beschikken vandaag de dag over klassieke sportjasjes met strakke designs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan compleet zwarte of witte sportjasjes zonder opdruk of details. Stuk voor stuk classy jassen die je prima boven een pantalon of een chino broek kunt dragen. Zolang je zorgt voor een nette match is een sportjasje in de lente of zomer ook een goede optie voor een kantoorjas voor heren.

Volgende

Hoe kies je de juiste badjas?

23 april 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.