Hoe kies je de juiste badjas?

Naast fijne winterjassen, warme regenjassen en trendy zomerjassen is er nog een categorie jassen waar je uit kunt kiezen, namelijk badjassen. Voordat je een badjas aanschaft is het wel zo prettig om te weten waar je allemaal op moet letten. Want wat maakt een badjas nou een écht goede badjas? Om jou een handje te helpen bij het kiezen voor de juiste badjas hebben we in dit artikel enkele tips en tricks voor je verzameld, want zeg nou zelf: het leven is toch echt niet compleet zonder een heerlijke, zachte en comfortabele badjas in huis? Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een badjas. Lees dus gauw verder.

1. Let op het materiaal van de badjas

Er bestaan badjassen voor verschillende gelegenheden: misschien ben je op zoek naar een badjas die je na het douchen thuis aan kunt trekken of zoek je juist een badjas die je mee kunt nemen voor de sauna. Juist omdat er zoveel diversiteit te vinden is in de wereld van de badjassen is het goed om te weten dat er dus ook verschillende materialen jassen verkrijgbaar zijn. Veel mensen kiezen voor een comfortabele badjas gemaakt van badstof of fleece; een ultrazachte stof die heerlijk aanvoelt aan je huid. Dergelijke badjassen zijn perfect voor in huis of in je hotelkamer en extra lekker in de koude seizoenen.

Je kunt ook kiezen voor een katoenen badjas, een stof die weliswaar iets 'harder' aanvoelt maar die wel andere kwaliteiten heeft waarover de fleece badjas niet beschikt. Zo droogt een katoenen badjas ontzettend snel wanneer deze nat geworden is na het douchen of zwemmen. Daarom worden dit soort jassen ook vaak gebruikt in de sauna of in een hotel. In de zomer is een katoenen badjas ook prettig, hoewel deze wel iets te warm kan zijn. Ga in dat geval voor een badjas van een dunnere stof zoals een klassieke satijnen jas of een linnen jas. Dit soort materialen zijn meer ademend en voelen aan als een tweede huid.

2. Voor welke pasvorm badjas kies je?

Er is uiteraard nog veel meer keuze wanneer je een badjas wilt kopen. Zo zijn er ook diverse pasvormen badjassen te koop. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt kiezen uit verschillende lengtes badjassen? Een lange badjas (van fleece!) is heerlijk in de winter, terwijl een kortere badjas (van katoen of satijn) juist in de lente en zomer meer passend is. Daarbij kun je nog kiezen of je een badjas met of zonder capuchon wilt. Een badjas met een capuchon geeft een beetje het idee van een trendy cape, maar dan met mouwen. Vooral na het douchen is het heerlijk om met een zachte capuchon op op de bank te kruipen.

De meeste badjassen kun je dicht doen met behulp van een stoffen riem die bij de badjas wordt geleverd. We kunnen het ons echter voorstellen dat je dit niet de meest handige manier vindt wanneer je bijvoorbeeld een dagje naar de sauna gaat. Zo'n riem kan nogal snel los schieten en dat is wellicht niet waar je op zit te wachten. In dat geval zijn er nog andere bijzondere pasvormen verkrijgbaar zoals een badjas met knopen of zelfs badjassen met ritsen. Aan zulke badjassen hangt weliswaar wel een iets hoger prijskaartje, maar is de prijs meer dan waard wanneer je er zeker van wilt zijn dat je badjas gesloten blijft.

3. Kies voor kleur in je badjas

Tot slot is er uiteraard nog de keuze in verschillende kleuren en prints voor je badjas. Een gekleurde jas is altijd leuker; of dat nou een badjas, een mooie trenchcoat of een prachtige mantel is. In het geval van badjassen heb je dan ook ruim de keuze wanneer we het over kleuren hebben. Wanneer je geen idee hebt voor welke kleur je moet gaan, is de stap gemakkelijk: kies voor je lievelingskleur. Omdat het een jas betreft die je toch over het algemeen binnen aan hebt, is het niet heel belangrijk welke kleur je kiest. Wanneer je dat toch van belang vindt kun je altijd kijken tussen de trendkleuren voor jassen van dat moment zodat je altijd een trendy badjas hebt.

Tot slot kun je ook kiezen voor een mooie effen basiskleur zoals zwart, grijs, bruin of donkerblauw. Wanneer je een beetje rondkijkt naar het aanbod omtrent badjassen zie je dat dergelijke kleuren het meeste voorkomen, in ieder geval in het aanbod voor volwassenen. Voor de kids zien we uiteraard héél veel kleur en héél veel vrolijke prints. Kies bijvoorbeeld voor een zachte badjas met urban jungle print of ga voor een te gekke jas met dierenprint. Dat maakt het dragen van zo'n heerlijk comfortabel item nóg leuker!

Vorige

Sportieve lentejasjes voor heren

23 april 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.