Kinderjassen met dierenprint anno 2019

Kinderjassen zijn er anno 2019/2020 in allerlei vormen, maten, kleuren en vooral prints. Wanneer we aan jassen, of überhaupt kleding, voor kinderen denken, willen we vrolijke kleuren met het liefst een printje hier en daar. Kinderen zijn over het algemeen blije wezens en dit willen we als ouder maar al te graag terugzien in hun looks. Daarom hebben we in dit artikel speciaal wat woorden gewijd aan deze ontzettend leuke, blije en modieuze trend: jasjes met dierenprint! Van gewatteerde regenjassen tot aan bomberjacks voor kids; alles komt voorbij. Lees dus gauw verder.

Urban jungle trend is hip in 2019/2020

Een van dé trends die absoluut niet meer mag ontbreken in interieur én fashion is de urban jungle trend. Ook wanneer we naar jassen voor kids kijken is deze trend hip en happening! Wanneer je niet goed weet waar je moet beginnen, is het handig om te weten dat een basis met natuurlijke kleuren en/of prints al een goed begin is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene kinder winterjassen in diverse tinten. In 2019/2020 zien we verschillende soorten groen terug: van bijzondere saliegroene jassen tot aan lichtgroene meer lime-achtige jassen. Hierbij maakt het niet uit voor welke tint groen je gaat; het kan allemaal.

Voor die extra jungle vibe zien we steeds vaker hippe tussenjasjes met bladeren- of jungleprint. Ook andere kleuren kunnen hiervoor een goede basis zijn. Zo matcht oudroze heel goed met donkergroene bladeren en zien we ook veel donkerkleurige jassen langskomen met blaadjesprint. Denken we aan een junglethema dan denken we ook aan andere elementen uit de jungle, zoals flamingo's, papegaaien en insecten. Dergelijke dierenprints horen thuis bij de urban jungle trend en is in combinatie met een kinderjas natuurlijk ook helemaal te gek. Neem een kijkje in de diverse collecties en je zult versteld staan van de vele dierenprints.

Wilde dieren op je jas

Nog een leuke trend voor kinderjassen: prints van wilde dieren! Waar we tijgerprint jassen al volop bij de damesjassen in 2019/2020 en de herenjassen van dit moment voorbij zien komen, zijn nu ook de collecties voor de kids aan de beurt. Tijgerprint is een print waar je of gek op bent of waar je een hekel aan hebt. Waarom dit zo is, is ons toch een beetje een raadsel. Eerder was tijgerprint weliswaar een tikkeltje ordinair, maar vandaag de dag zijn er zoveel verschillende soorten tijgerprint dat dit allang verleden tijd is. Tijgerprint is hot en zal ook zeker te gek staan op het jas van je kind.

Voor de lente kun je bijvoorbeeld gaan voor een schattige teddy coat voor kids met trendy tijgerprint of voor een stoer spijkerjack met deze print. Het leuke van deze trend is dat de print of vrijwel alle soorten jassen te vinden is. Daarom zit er zonder twijfel wel een mooi exemplaar voor jouw kindje tussen. Naast tijgerprint kun je uiteraard ook gaan voor andere leuke dierenprints zoals zebraprint of misschien zelfs slangenprint. Ook panterprint en giraffenprint is hartstikke leuk op een kinderjas voor je kleintje. 

Huisdierenprint op kinderjassen

Last maar zeker nog least: vooral voor de jongere kindjes zien we steeds vaker lieve huisdieren geprint op jasjes. Het fijne van deze print is dat wanneer kinderen net een beetje kunnen praten en dieren kunnen herkennen, je ze aan de hand van de print op de jas meer kunt leren over huisdieren. Misschien hebben jullie zelf wel een hondje, een konijn of een kat! Denk hierbij aan schattige kinderjasjes met dierenprint in zachte pastelkleuren. In de lente zien we veel licht- en oudroze terug, mogen gele jassen niet ontbreken en is blauw helemaal terug van weggeweest.

Wat betreft de print: de hondjes, katten en andere huisdieren die afgebeeld staan op de kinderjassen zijn over het algemeen getekend. Hierbij zijn er zelfs enkele minimale prints te vinden, waarbij de dieren met alleen enkele strepen zijn gemaakt. Op die manier wordt zo'n jas net iets stoerder in plaats van alleen maar schattig. Extra leuk: combineer meerdere trends met elkaar: kies bijvoorbeeld voor een urban jungle print én wilde dieren op je jas of ga voor een combi van huisdieren met wilde dieren. Grote kans dat je kindje het sowieso leuk vindt, welke dieren er ook opstaan. Dieren doen het immers altijd goed bij kinderen én volwassenen.

Vorige

Zo vieren Nederlanders de lente

19 april 2019
Volgende

Sportieve lentejasjes voor heren

23 april 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.