Op zoek naar een sportief herenmodel jas voor in de winter

In de winter van 2021 zijn ontzettend veel trends te vinden op het gebied van herenjassen. Mannen hoeven deze winter in ieder geval niet in de kou te lopen. Zo hebben we de dandy look voor classy heren, evenals de trend met ruitjesjassen voor mannen. Maar: wat moeten de mannen met een meer sportieve look aantrekken deze winter? Ook voor die "sportieve" groep is er van alles te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sportieve look met een van de sportieve winterjassen waar je hieronder meer over kunt lezen.

Sportieve kledingstijl: dit model draag je deze winter

Gelukkig is er voor heren met een sportieve kledingsmaak genoeg te koop deze winter. Hierbij hoef je er echt niet als een voetballer of als een wielrenner uit te zien: stylish sportwear is dé trend van het moment voor mannen. Sportieve looks kun je eigenlijk ieder seizoen wel kopen - maar: per seizoen verschilt het wat er op dat moment in de mode is. In de winter van 2021 zien we een hele klassieke sporty look. Dat betekent sportieve kleding en jassen met een stijlvolle twist. Denk bijvoorbeeld aan compleet zwarte looks of outfits in één andere kleur.

Rechte broeken, classy sweatshirts en modieuze windjacks zijn deze winter niet weg te denken uit de garderobe van de trendy man. Om het geheel een beetje stijlvol te laten blijven, zien we vooral looks waarin slechts één kleur of één kleur in diverse tinten wordt gebruikt. Dat betekent dus geen mengelmoes van meerdere kleuren bij elkaar, maar de focus op een effen geheel. Een bijzondere en vooral toffe trend voor iedere man die niet vies is van sportieve elementen én klassieke details.

Combineer sporty bodywarmers in je winterse look

Een van de onmisbare mannentrends deze winter is een ijzige en stoere look met een bodywarmer. Bodywarmers zien we steeds vaker terug als fashion item. Dat is niet heel vreemd; hippe bodywarmers kun je immers op heel veel verschillende manieren dragen. Je draagt hem bijvoorbeeld in een nette look, maar ook in een sportieve outfit. Zo staat de bodywarmer heel goed op een jeans met een simpel sweatshirt. Of draag er een vest onder met capuchon voor een modieus én warm geheel. Hierbij kun je gaan voor de bovenstaande trend van alles in één kleur of kies je voor meerdere tinten van dezelfde kleur.

Een zwarte broek met een zwarte trui, een paar stoere zwarte boots én een zwarte bodywarmer ziet er heel classy uit, zonder dat het te netjes is. Het voordeel van een bodywarmer is dat zo'n item als winterjas niet te heet is, maar er wel voor zorgt dat je bovenlichaam lekker warm blijft. Over het algemeen is dat het deel van je lichaam dat snel afkoelt. Voor de heren die het niet snel koud hebben, maar wel iets warms aan willen hebben in de winter is de bodywarmer de perfecte winterjas. Helemaal wanneer je daarmee ook nog eens een stijlvolle sportieve look kunt maken.

Gewatteerde spijkerjassen voor heren

Nog zo'n leuke sporty en casual trend voor heren deze winter is die van de gewatteerde spijkerjas. We looooove spijkerjacks. Hoewel de spijkerjas een heel tijdloos item is, zijn er periodes wanneer de jas veel meer te zien is in de (web)winkels en op straat. En ja hoor: de winter van 2021 is zo'n periode! De aankomende winter zien we hele toffe sportieve uitvoeringen van de gewatteerde spijkerjas. Het is superfijn dat dit soort jacks gewatteerd zijn in de winter, want een gewoon spijkerjasje voor heren is wellicht toch iets te fris.

Het leuke van een spijkerjas is dat je ze met gemak combineert in verschillende looks. Daarom past het spijkerjack ook zo goed in een sporty outfit. Combineer de jas bijvoorbeeld met een joggingachtige broek, een heerlijke trui en een paar sneakers voor een casual outfit in de winter. Of ga wederom voor een all black everything look en draag een compleet zwarte outfit met een zwart spijkerjasje of juist met een denim jack. Ook leuk: spijkerjassen staan heel goed met de primaire kleuren. Wat dacht je van rood in combinatie met spijkerstof?

Veelgestelde vragen omtrent sportieve modellen voor heren

Er zijn nog veel meer andere toffe sportieve winterjassen te koop. Heb je een vraag over de diverse collecties sportieve herenjassen voor de winter? Check dan de meest gestelde vragen + antwoorden in de FAQ hieronder.

🤎 In welke kleuren zien we sportieve winterjassen voor heren terug?

Kijken we naar de trendkleuren voor mannen dit jaar dan zien we twee dingen: natuurlijke tinten en veel gebruik van zwart, donkerbruin en grijs. Bij een sportieve look passen donkere tinten erg goed. Ga dus zeker voor een mooie donkerbruine of zwarte sportieve winterjas.

🌲 Ik zoek een sportieve outdoorjas. Wat moet ik hebben?

Wanneer je erop uit gaat in de winter is het aan te raden om voor een kwalitatieve sportjas te gaan. Denk hierbij aan een goede softshell of hardshell jas, waarin je én lekker warm blijft en goed droogt blijft. Let ook altijd op de bewegingsvrijheid in een sportieve jas.

🚴‍♂️ Welke sportieve jas heb ik nodig voor op de fiets?

Fiets je van huis naar werk of maak je regelmatig in de winter een recreatieve fietstocht? Kies dan voor een waterdichte sportjas die niet al te lang is. Hoe lekker warm een lange jas ook is; je moet wel goed kunnen bewegen tijdens het fietsen. Extra tip: vergeet de kleurentrends en ga het liefst voor een felle kleur, zodat je extra goed opvalt in het verkeer.

🧥 Hoe lang kan ik met een spijkerjas voor heren?

Het aanschaffen van een spijkerjas is zeker een goede investering. Spijkerjacks zijn ontzettend tijdloos waardoor je er meerdere jaren van kunt genieten. Daarom is onze tip dan ook om te investeren in een kwalitatief spijkerjack waar je jaren wat aan hebt.

😎 Welke merken sportieve jassen zijn cool en hip?

Wil je er 100% zeker van zijn dat je kiest voor een coole winterjas voor heren? In dat geval zijn de merken The North Face, Nike en adidas helemaal hip. Winterjassen van deze merken zijn kwalitatief en volgens de trend van het moment.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.